Kárpátalja várai

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 69483
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ukrajna
Város: Beregszász, Munkács, Ungvár

Szállás / program részletes leírása



2. nap:

Reggeli után városnéző séta Munkácson: Rákóczi kastély, Szent Mihály kápolna, Városháza, Cirill és Metód szobra, Munkácsy emléktábla és szobor. Majd ellátogatunk a szolyvai emlékparkba, amely a sztálinizmus kárpátaljai áldozatainak állít emléket. Innen továbbutazunk a Vereckei hágóhoz, amelyen keresztül 895-ben a honfoglaló magyarság többsége érkezett a Kárpát-medencébe. A Millecentenáriumi emlékmű megtekintése után, visszautazunk a szállásra, és útközben megtekintjük a beregvári Schönborn-vadászkastélyt, amely Kárpátalja legimpozánsabb kastélyának mondható. A kastély egy letűnt kor hangulatát őrzi, míg a kastélyparkban kialakított angol kert, különböző növényritkaságokat és több száz éves fákat rejt, valamint itt lapul az Örök Fiatalság forrása is. Este visszaérkezés a szállásra, vacsora a szálloda éttermében.



3. nap:


Reggeli után utazás Ungvárra, amely egykor az Ung folyó mentén kialakult várat jelentette, jelenleg Kárpátalja fővárosa. A városnézés során megtekintjük a görög katolikus székesegyházat, a skanzent, a gerényi rotundát és a Drugeth várat. Majd szabadidő a belvárosban. EzutánBeregszászonmegtekintjük a Beregvidéki Múzeumot.A múzeum gazdag gyűjteménye bemutatja az egykori Beregvármegye eseményekben, tragikus fordulatokban gazdag ezeréves történetét, az itt élő népek - magyarok, ruszinok és más nemzetiségek - szabadságküzdelmét. Ezt követően borkóstoló következik a Chizay pincészetben. Visszautazás a szállásra, vacsora a szállodában.

4.nap:

Reggeli után a tiszaújlaki Turul-emlékművet látogatjuk meg, mely az 1703-1711-ig tartó Rákóczi szabadságharc első győztes csatájának színhelye. Utána Nagyszőlősre megyünk, ahol Perényi Zsigmond és Bartók Béla emlékekkel és a római katolikus templommal fogunk ismerkedni. Majd Husztnak romvárához hajtunk, felkapaszkodunk a várhegyre, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Tisza völgyére és a városra. Utunkat Beregsurány érintésével folytatjuk hazafelé, útközben rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- félpanzió,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás