Világörökségek Csehországban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 37058
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Csehország
Város: Ceské Budejovice, Kutná Hora, Prága

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Cesky Krumlov-Ceské Budĕjovice
Kora reggeli találkozó Budapesten a Déli Pályaudvarnál, majd megkezdjük utazásunkat Csehországba. Elutazás a Moldva partján fekvő Cesky Krumlovba, mely vitathatatlanul az ország egyik legszebb kisvárosa, egy valóságos ékszerdoboz, mely elbűvöl a szépségével. Közös séta a hangulatos belvárosban, melynek történelmi városközpontja a reneszánsz kastéllyal és a várral együtt felkerült az UNESCO Világörökségek listájára. Az itt látható vár a prágai Hradzsin után Csehország legnagyobb várkomplexuma. Folytatjuk utunkat Ceské Budĕjovice-be, a Budweiser hazájába. Dél-Csehország egyik legszebb városában megtekintjük az egykori királyi székváros legfontosabb nevezetességeit: Főtér, Városháza, Fekete torony és az óváros gyönyörű gótikus, reneszánsz és barokk épületei, majd belvárosi sétánk után a szálláshely elfoglalása következik.

2. nap: Holasovice-Hluboka-Ceské Budĕjovice
Reggeli a szállodában, majd utazás a Ceské Budĕjovice városától mindössze 15 km-re fekvő Holasovice-be. A 140 fős kicsiny falucska parasztbarokk stílusú épületei ma is magántulajdonban lévő lakóházak, 1998-óta az UNESCO Világörökséghez tartoznak. Látogatásunk után kirándulás a festői környezetben fekvő Hluboka mesebeli kastélyához. Csehország legszebb és leglátogatottabb kastélya a főúri vár-és kastélyépítészet egyik kiemelkedő példája. A kastély hajdani tulajdonosai, a Schwarzenbergek a vadászkastélyt 1840-71 között a Windsori kastélynak a mintájára alakíttatták át, így született meg a ma látható csodálatos neogótikus épületegyüttes. Visszautazás Ceské Budĕjovice-be, ahol megkóstolhatjuk az innen származó leghíresebb sört, a Budweisert is. Közben gyönyörködhetünk a főtér árkádos, középkori eredetű házaiban.

3. nap: Telc-Kutna Hora
Reggeli után megkezdjük utazásunkat az ország egyik legszebb kisvárosába, Telc-be. A festői városka Csehország igazi kis gyöngyszeme, ahol a macskaköves kisutcák, színes házak látványában gyönyörködhetünk majd. A főtér nyugati végén álló várból kitekintve az egymás mellett sorakozó árkádos házak látványában gyönyörködhetünk. A várostól a reneszánsz és barokk stílusú, változatos színekben pompázó házak páratlan összképével búcsúzunk és folytatjuk utunkat Kutna Hora városába. A városközpont a Szent Borbála katedrálissal, a csehországi gótikus építészet egyik legértékesebb alkotásával szintén a Világörökséghez tartozik. Városnézésünk alkalmával Kutna Hora bizarr látványosságát, a Csontkápolnát is megtekintjük. A kápolnában a huszita háborúk és a pestis áldozatainak csontjából kialakított tárgyakat, berendezéseket, csillárokat és címereket láthatunk. Továbbutazás a prágai szállodába.

4. nap: Prága
Egész napos városnézés a cseh fővárosban. A történelmi városközpont három része az Óváros (Staré Mesto), a Kisoldal (Malá Strana) és az Újváros (Nové Mesto) az UNESCO Világörökség része. Gyalogos és buszos városnézésünk után sétálhatunk az ősi utcákon, és természetesen a város legfontosabb nevezetességeit is megtekintjük majd. (Orloj, Károly- híd, Várnegyed stb.) Este , félpanzió esetén vacsora egy hangulatos, igazi prágai sörözőben.

5. nap: Hrádec Kralové-Olomouc
Továbbutazunk az Elba parti Hrádec Králové városába, mely Kelet-Csehország tartományi fővárosa. Königgratz hagyományosan a cseh királynők városa is, városközpontja Európában méltán a legszebbek közé tartozik. Megtekintjük a főtér legfontosabb nevezetességeit a Szentlélek székesegyház, a Fehér harangtorony, a Városháza, a püspöki palota és a Nagyboldogasszony templom épületével, majd folytatjuk utunkat a Morva menti Olomouc felé. Kalandozás a történelmi épületekben gazdag városközpontban, ahol megtekintjük az UNESCO Világörökség listáján szereplő barokk Szentháromság-szobrot is. Szállás elfoglalása az esti órákban.

6. nap: KromĂ„-›Ă…-™íĂ…-ľ-Lednice-Budapest
Reggeli után KromĂ„-›Ă…-™íĂ…-ľ városába utazunk, ahol megtekintjük az olomouci püspökök nyári rezidenciájául szolgáló palotát, mely a Világörökség része. Tavak, patakok, kis épületek teszik teljessé a csodálatos park látképét, amelyet a XIX. században építettek ki teljesen. Következő állomásunk a romantikus Lednice kastély, a Lichtenstein hercegek egykori pazar palotája. A kastély a Dyje folyó partján található, varázslatos természeti környezetben. A Lednice-Valtice kultúrtáj az UNESCO Világörökséghez tartozik. A késő délutáni órákban hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban.



FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak” nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás