Tűzföld és Patagónia csodái

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 233302
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Argentína, Chile, Uruguay
Város: Buenos Aires, Montevideo

Szállás / program részletes leírása



Az út áttekintése:
·  Buenos Aires és Montevideó megtekintése
·  Perrito Morino és Upsala gleccserek
·  Magellán-szoros, Amerika legdélebbi pontja
·  A felejthetetlen Torres del Painehoz kirándulunk

1. NAP: BUDAPEST – BUENOS AIRES

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében. Repülés európai átszállással Argentína fővárosába, Buenos Airesbe. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: BUENOS AIRES

Érkezés Buenos Airesbe a reggeli órákban. Ezt követően város­nézésre indulunk, mely során megtekintjük a történelmi Plaza de Mayot, a város főterét. A teret kormányzati épületek veszik körbe, melyek közül a leghíresebb a rózsaszín Casa Rosada palota, ahol a kormány székel. Láthatjuk még a Cabildot, a régi városházát és a Katedrálist. A tér déli részén kezdődik a híres sugárút, az Avenida de Mayo. A sugárút mentén épült kevert stílusú épületek a város lakosságának sokszínűségét híven tük­rözik. A városban egymást váltják a széles sugárutak és zöld területek. Erre jó példa a 9 de Julio Avenue, melynek 8 sávja között szobrok, fák és szökőkutak helyezkednek el. Utunk San Telmoba vezet, mely gyarmati korból származó, szépen restaurált házaiban ma művészek élnek és dolgoznak. A kör­nyék éjszaka is nyüzsög, rengeteg tangóbár, étterem és pub közül választhatnak az idelátogatók. Megnézzük még a modern Puerto Madero-negyedet, amely elegáns épületeiről és zöld parkjairól ismert. Programunkat Recoletába érve fejezzük be, amely a legkifinomultabb városrész. Itt található az a temető, ahol Evitát eltemették. A programok után elfoglaljuk szállásun­kat. Vacsora a hotelben vagy egy étteremben.

3. NAP: BUENOS AIRES – MONTEVIDEO

Reggelit követően transzfer a kikötőbe. Hajóra szállunk, majd elutazunk Uruguay fővárosába, Montevideoba. Megérkezésünk után egyből kezdjük városnézésünket, mely során ellátogatunk az Óvárosba, az Alkotmány térre. Megnézzük a katedrálist és a gyarmati Városházát, a Solis Színházat, a Függetlenség terét, melynek közepén a nemzeti hős José Gervasio Artigas mauzóle­uma található, tetején pedig a szobra áll. A térrel szemben áll a kormányépület, ahol helyet kapott az elnöki múzeum. A sétáló utcán, a 18 de Julio-n egymást váltják a boltok, a kávézók és az irodaépületek. Ezt követően megállunk a Kongresszus épü­leténél egy fényképezésre. Ez az óriási épület Uruguay büsz­kesége. 1908 és 1925 között épült, az építkezés során helyileg bányászott 52 féle színű márványt és 12 féle fát használtak fel. Továbbutazunk a Prado-negyedbe, ahol a város legrégebbi parkjai találhatóak. Itt látható a híres La Diligencia, postakocsi szobor, valamint az utolsó Charrueas indián emlékműve és a Rózsa kert is. Körbesétálhatjuk a Prado Hotelt is, mielőtt tovább­megyünk a Battle és Ordonez parkba. Elhaladunk az Obeliszk mellett, megnézzük a La Carreta szobrot, amely egy ekhós kocsit ábrázol. Elmegyünk még a futball stadionhoz és a Carrasco lakó­negyedbe. Útközben megállunk a Plaza Virgilion, ahol a hadi­tengerészet elesett katonáinak műemléke áll. Programunk végén transzfer a szállásra, majd.

4. NAP: MONTEVIDEO – BUENOS AIRES - EL CALAFETE

Reggeli a szállodában, majd transzfer a kikötőbe. Hajóra szál­lunk és visszajövünk Buenos Airesbe. A kikötőből transzer a repülőtérre, és elrepülünk El Calafetebe. Érkezés után transzfer a szállodába és vacsora.

5. NAP: EL CALAFETE – PERITO MORENO – EL CALAFETE

Reggeli, majd majd irány a Perito Moreno-gleccser, a világ egyik legnagyobb aktív gleccsere. A Los Glaciares Nemzeti Park, amely más híres gleccserek otthonául szolgál is szolgál, természete­sen az UNESCO Világörökségek Listáján szerepel. A 30 km hosszú jégképződmény egyike a dél-patagóniai jégmező által táplált 48 gleccsernek. Ez a jégmező a világ harmadik legnagyobb ivó­víz-tartaléka! A Perito Moreno-gleccser egy tóban végződő 5 km széles és 60 m magas jégtömb. Ez a világon egyedülálló látvá­nyosság! Aki akar, kis költségért hajóval közel mehet ehhez a lenyűgöző jégfalhoz, de a partról is káprázatos felvételek készít­hetőek. Talán ez utunk csúcspontja. Az egész napot a helyszínen töljük. A nap végén visszatérünk szállásunkra, vacsora.

6. NAP: EL CALAFATE – TORRES DEL PAINE

Reggeli a szállodában, majd útra kelünk a Torres del Paine Nemzeti Parkba. Elsőként a Milodon-barlangot tekintjük meg. Továbbhaladva a nemzeti parkban a Lago Amarga tó part­jára érkezünk. Nevét a tó vizének rendkívül keserű ízéről kapta, ugyanis nagyon magas az ásványi só koncentrációja. Innen már fantasztikus felvételeket készíthetünk a vidékről. A nemzeti park egyedülállósága, a több mint 3.000 m magas hófödte csú­csok és az itt látható különleges növényzet, folyók és tavak har­móniája. Kirándulásunkat végigkíséri ez a mesés táj. Egy újabb élményekkel teli nap után elfoglaljuk szállásunkat, vacsora.

7. NAP: EL CALAFATE – TORRES DEL PAINE – EL CALAFETE

Reggeli, majd ismét egy egész napos túrázás a Torres del Paine Nemzeti Parkban. Elmegyünk a Lago Pehoe tó partján és így érjük el a Rio Paine folyón található gyönyörű vízesést. Délután rövid gyalogtúrát teszünk a Grey-gleccserhez. A gleccser egy tóban végződik, itt közelről látható több hatalmas úszó jégtömb. Programunk végén visszatérünk El Calafetebe, szállás és vacsora.

8. NAP: EL CALAFETE

Reggeli, majd kirándulás Puerto Banderaba. Fél napos hajó­kázás az Upsala gleccsernél. Láthatunk úszó jégtáblákat az Argentino-tavon. Az Upsala gleccser az egyik legnagyobb a világon: 50 km hosszú és 10 km széles. Este visszatérünk szál­lásunkra, vacsora.

9. NAP: EL CALAFETE – BUENOS AIRES

Reggeli után transzfer a repülőtérre, indulás vissza Buenos Airesbe. Érkezés után transzfer a szállodába. Este látogatást teszünk egy tango klubban, ahol a műsor mellett a helyi ízeket is élvezhetjük.

10. NAP: BUENOS AIRES – BUDAPEST

A reggelit követően szabadprogram. A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, majd hazautazás átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn. Budapestre érkezés másnap hajnalban.

 

A helyszínen kötelezően 30 USD/fő borravalót kell adniuk utasainknak a helyi szolgáltatásokért.

Oltásokkal kapcsolatos információkat az Általános Oltóközpont weboldalán talál.

A színvonalasabb szolgáltatásért a csoport létszámát 15 főben maximáljuk.



Tudnivalók az árról

Az alapár tartalmazza:
- A teljes alapprogramot
- Szállást 4 csillagos szállodákban
- Félpanziós ellátást
- Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
- Egy kézipoggyászt
- Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
- Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
- Belépőjegyeket

Az alapár nem tartalmazza:
- Repülőtéri illetékek
- Foglalási díj,
- Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- Egyágyas felár (295.000 Ft/fő),
- Útlemondási biztosítás repjegyre és illetékre (31.350 Ft).

Helyszínen fizetendő:
- A helyszínen kötelezően 30 USD/fő borravalót kell adniuk utasainknak a helyi szolgáltatásokért.

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás