Nagy izlandi csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 227891
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Izland
Város: Reykjavík

Szállás / program részletes leírása



Szikrázóan tiszta levegő, méltóságteljes hegyek, vízesések, lávahomokos tengerpartok, gejzírek, bugyogó források, jégmezők, gleccserek, bálnák, fókák - nem kérdéses, hogy Izland a világ egyik legszebb országa. Magyarországnyi terület, ahol Magyarországnál harmincszor kevesebben laknak. Az ember a végtelennek tűnő természetben is úgy érezheti: ez maga a szabadság. Hol van még egy hely, ahol tiszta időben akár 100 kilométerre is ilyen könnyen ellátni...? Fedezzék fel velünk kényelmes tempóban a szigetország látnivalóit körutazásunk során!

Az út kiemelt értékei:

  • Izland legszebb látnivalói: Þingvellir Nemzeti Park, Gejzír, vízesések, lávaföldek, fjordok, geotermikus területek, és még sok minden más
  • Utazás közvetlen járattal, kedvező menetrenddel
  • Teljes körutazás Izlandon
  • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető
  • Fakultatív programok: kirándulás kétéltű hajóval a jéghegyek között a Gleccserlagúnán, bálnales Húsavíkban, fürdés a Kék Lagúnában

Programok:

július 24. szombat
Elutazás Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával Reykjavíkba (13:15-15:50). Érkezés után panoráma váromnézés Reykjavíkban, majd transzfer a szállodába. Szállás Reykjavíkban: Centerhotel Plaza.

július 25. vasárnap
Ma Izland leghíresebb látnivalóihoz megyünk az Arany körúton. A Þingvallavatn Izland legnagyobb tava, melynek a partjainál található a Þingvellir Nemzeti Park. Ez egyrészt arról ismert, hogy már 930-tól kezdve itt ülésezett a parlament, másrészt arról, hogy itt található az eurázsiai és az észak-amerikai tektonikus lemez közötti törésvonal. A későbbiekben megállunk Laugarvatnban egy tóparti hőforrásnál, ahol olyan meleg a föld, hogy kenyeret lehet benne sütni. A néhány percenként kitörő Gejzír a következő állomásunk; itt lesz az ebédszünetünk is. Utána továbbmegyünk a világ egyik legszebb vízesésének tartott Gullfosshoz (Arany-vízesés). Délután megállunk Skálholtban, mely Izland egyházi székhelye volt a középkorban. Szállás Hellában: Hotel Stracta.

július 26. hétfő
Az ország talán legszebb részének, Dél-Izlandnak a látnivalóit keressük fel. Megállunk az Eyjafjallajökull vulkán oldalán található Seljalandsfoss vízesésnél, majd a Skógafoss vízesésnél. Kimegyünk a Dyrhólaey-sziklára, ahol - ha szerencsénk van - lundákat is láthatunk, majd következik a Reynisfjara fekete lávahomokos tengerpart. A délután további részében megállunk a világ legnagyobb lávaföldjén. Szállás: Gerdi Guesthouse.

 július 27. kedd
Eddig is szép helyeken jártunk, de az utazás egyik csúcsaként a Jökulsárlónhoz, azaz a gleccserlagúnához érünk. Fakultatív hajókirándulás a jéghegyek között (65 euró/fő, helyszínen fizetendő). Ebédidőben Höfn kikötővárosban leszünk. Délután a keleti fjordokban megállunk a Hvalnes világítótorony közelében, majd átmegyünk Stöðvarfjörður és Fáskrúðsfjörður falvakon - ez utóbbiban egykor francia halászok laktak. Szállás Kelet-Izlandon: Hotel Edda. 

 július 28. szerda
Északkelet-Izland lakatlan tájain haladva jutunk el a száz méter széles, különösen látványos Dettifoss vízesésig. A Mývatn tó közelében felfedezzük a Námafjall geotermikus területet és a Dimmuborgir sziklaformációkat, majd a Goðafoss, az Istenek Vízesése lesz a következő megállónk. Szállás: Hotel Laugar.

 július 29. csütörtök
Délelőtt fakultatív bálnales Húsavíkban (75 euró/fő, helyszínen fizetendő). Délután szabadidő a nagyon szép fekvésű Akureyriben, mely Izland leghosszabb fjordjának, a 60 km hosszú Eyjafjörður végén fekszik. Szállás Nyugat-Izlandon: Hotel Laugarbakki.

 július 30. péntek
Ma Nyugat-Izland legérdekesebb látnivalóit fedezzük fel: előbb a Deildartunguhver geotermikus területnél állunk meg, majd a Hraunfossar és a Barnafoss vízeséseknél. Szabadidő ebédre a szép fekvésű Borgarnes kisvárosban, majd délután átmegyünk a Bálnafjord alatti alagúton. Szállás Reykjavíkban: Centerhotel Plaza.

július 31. szombat
Reggeli után panoráma városnézés Reykjavíkban: Hallgrímskirkja (templom), Sun Voyager (szobor), Harpa (kulturális központ), régi kikötő, Tjörnin (tó), Rádhús (városháza), Dómkirkja (katedrális), Alþingishúsið (parlament), Stjórnarráðshúsið (miniszterelnöki hivatal), majd fakultatív fürdési lehetőség a Kék Lagúnában (75 euró/fő, helyszínen fiztendő). Este hazautazás Budapestre közvetlen Wizzair járattal (16:30-22:55).

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Reykjavík útvonalon, közvetlen repülőjárattal
  • Repülőtéri illeték
  • Személyenként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
  • Magyar idegenvezetés Izlandon
  • A programban leírt összes városnézés és kirándulás (kivéve a külön jelzett fakultatív programok)
  • Utazás Izlandon különbusszal
  • Szállás hét éjszakára középkategóriás szállodákban és vendégházban, kétágyas szobában
  • Büféreggeli


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Reykjavík útvonalon, közvetlen repülőjárattal
  • Repülőtéri illeték
  • Személyenként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
  • Magyar idegenvezetés Izlandon
  • A programban leírt összes városnézés és kirándulás (kivéve a külön jelzett fakultatív programok)
  • Utazás Izlandon különbusszal
  • Szállás hét éjszakára középkategóriás szállodákban és vendégházban, kétágyas szobában
  • Büféreggeli


Külön fizetendő:
/ul>
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 881 utazás 351 434 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás