Szilveszter Kárpátalján

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 225297
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ukrajna
Város: Ungvár, Munkács,

Szállás / program részletes leírása



Az utazáshoz legalább 3 hónapig érvényes útlevél szükséges!

1.nap:

Indulás reggel 06:00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ukrajnáig, Budapest-Beregsurány/ Asztély útvonalon, útközben rövid pihenőkkel. Délután érkezés Beregszászra, ahol városnéző sétánk alatt megtekinthetjük a Bethlen kastélyt, a volt megyeházát, az egykori kaszinó épületét és a Törvényszéki palotaépületét. Továbbutazva megtekintjük Munkács várát, amely jelentős szerepet játszott a Habsburg ellenes mozgalmak korában. Itt ünnepeltek honfoglaló őseink 40 napon át, amikor megpillantották az új hazát. Az első, valószínűleg fából készült őrtornyot ebben az időben emelhették a Várhegyen. A vár ma Kárpátalja legjelentősebb, épségben fennmaradt vára. A várban található múzeum megtekintése után továbbutazunk a szálláshelyünkre. Vacsora a szállodában.

2.nap:

Reggeli után utazás Ungvárra, amely egykor az Ung folyó mentén kialakult várat jelentette, jelenleg Kárpátalja fővárosa. A városnézés során megtekintjük a görög katolikus székesegyházat, a skanzent, a gerényi rotundát és a Drugeth várat. Szabadprogram után visszautazunk a szállásra, vacsora a szállodában.

3.nap:

Reggeli után városnéző séta Munkácson: Rákóczi kastély, Szent Mihály kápolna, Városháza, Cirill és Metód szobra, Munkácsy Mihály emléktábla és szobor. Majd ellátogatunk a szolyvai emlékparkba, amely a sztálinizmus kárpátaljai áldozatainak állít emléket. Útközben megtekintjük a beregvári Schönborn-vadászkastélyt, amely Kárpátalja legimpozánsabb kastélyának mondható. A kastély egy letűnt kor hangulatát őrzi, míg a kastélyparkban kialakított angol kert, különböző növényritkaságokat és több száz éves fákat rejt, valamint itt lapul az Örök Fiatalság forrása is. Innen Beregszentmiklósra megyünk, ahol megtekintjük a Perényiek által épített várkastélyt, amely a Beregszentmiklós -Munkácsi Uradalom gazdasági központja volt. Visszaérkezés a szállásra és kezdetét veszi a szilveszteri mulatság a szálloda éttermében:hajnalig tartó szilveszteri program, bőséges vacsora, táncbemutató, műsorvezető, tombolasorsolás és tüzijáték.

4.nap:

Reggeli után Beregszászon megtekintjük a Bereg-vidéki Múzeumot, majd Csetfalván tartunk megállót, ahol a református templomot és a harangtornyot nézzük meg. Utána Nagyszőlősre megyünk, ahol Perényi Zsigmond és Bartók Béla emlékekkel fogunk ismerkedni. Utunkat Beregsurány érintésével folytatjuk hazafelé, útközben rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- félpanzió,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás