Arany Prága és a Fehér barlang románca 4nap/3éj

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 225158
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Csehország
Város: Prága

Szállás / program részletes leírása



Rövid ismertető

Csehország és az Elba-menti Szász Svájc minden kétséget kizáróan Közép-Európa egyik leglátványosabb turisztikai régiója. Gazdag történelmi múlttal rendelkező, változatos kulturális örökségekben és lélegzetelállító természeti kincsekben gazdag vidék. Fedezzük fel e csodás tájakat: Morvaország mesés cseppkőbarlangjait, a kultúrában gazdag és gasztronómiai izgalmakban bővelkedő "arany Prágán", valamint a festői Szász Svájc és Drezda fenséges tájain át, egészen a világhírű Csontkápolnájáról híres Kutná Horáig.




Utazás
komfortos, légkondicionált autóbusszal


Szállás

3 éj PrágaHotel***, 2-3 ágyas ágyas fürdőszobás szobákban




Ellátás (krt)
reggeli, felár ellenében félpanzió.


Fel- és leszállási lehetőség
Fel- és leszállási lehetőség (ingyenes): Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont),Budaörs, Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár
További vidéki felszállási lehetőségek felár ellenében:Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Eger, Gyöngyös: 9.900,-Ft/fő oda-vissza


Időpontok
4 nap/3 éj

09.05-09.08.




Program


1. nap: Budapest - Punkevni cseppkőbarlang - Prága
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Utunk első állomása a fenségesPunkevní-barlangrólés a Macocha-szakadékról híres Morva karsztvidék. Hangulatos kisvonatos és csónakos túra keretében tekintjük meg a varázslatos cseppkőbarlang termeket, köztük a világon egyedülálló hófehér Masaryk-termet. A lélegzetelállító látványt nyújtó,festői Mostoha-szakadékhoz lanovkával látogatunk el. Az esti órákbanfoglaljuk el prágai szállásunkat.

2. nap: Prága
Egész napos városnézés a híres írók, Franz Kafka és Bohumil Hrabal szülővárosában, a varázslatos `arany Prágában”, Közép-Európa egyik legcsodásabb, történelmi és kulturális kincsekben gazdag városában. Délelőtt felkeressük az Óváros nevezetességeit: a Lőpor-tornyot, a híres Óvárosi teret, a Zsidó-negyedet, a varázslatos Vencel teret és Tyn-templomot, valamint a Morva folyó fölött átívelő, festői Károly hidat is. Átsétálunk a folyó túlsó partjára, hogy gyönyörködjünk a várost magasból őrző prágai várban, megnézzük a Lorettó kápolnát, a káprázatos Szent György-bazilikát, valamint a meseszép Aranyművesek utcáját. Este fakultatív, hamisítatlan sörkóstolós vacsoralehetőség Svejk nyomában, Jaroslav Hasek regénybeli kocsmájában.

3. nap: Drezda - a festői Szász Svájc tájaival
Szabadidő Prágában, vagy fakultatív kirándulás. Indulás a lenyűgöző Szász Svájc vidékére, ahol első állomásunk a szép fürdőváros, Rathen lesz, majd hangulatos rövid hajókázással és sétával érjük el az Elba fölé magasodó, lélegzetelállító Bastei sziklákatés hidat, melyek a híres német festőt, Caspar David Friedrichet is megihlették. A továbbiakban Szászország fővárosa, az Elba menti Drezda bűvöl el minket fenségesbarokk és rokokó építészetével. Óvárosában felkeressük a csodálatos Miasszonyunk templomot, a Gottfried Semper tervei nyomán épített Operaházat, a barokk Zwinger-palotát, és a pompás drezdai királyi palotát is. Rövid szabadidő után élményekkel telve visszatérünk prágai szállásunkra. (30 eur/fő)

4. nap: Kutná Horá - Budapest:
Reggeli indulás a világon egyedülálló látványoságnak számító Csontkápolnájáról, a Szent Borbála templomáról, és a pénzverő Olasz-udvarról híres Kutná Horába. Felkeressük a 40.000 csontvázból álló, gótikus kori osszáriumot. Városnézés alatt meglátogatjuk a Schwarzenberg család megbízásából a 18. század elején átépített csontkápolnát, majd rövid szabadidő után hazaindulunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.





Felárak és belépők

Fakultatív programok:
- Drezda - Rathen program és komphajó: 30 EUR/fő
- Svejk nyomában- sörkóstolós vacsora: 9 900 Ft/fő

Belépők:
- Punkevni cseppkőbarlang: 180.-Kc
- Punkevni cseppkőbarlang kisvonat /hajókázás: 80.-Kc
- Lanovka: 90.-Kc
- Prága vár:Vár: ( kis kör ) 250.-/125.-Kc
- Prága Loretto kápolna: 150.-Kc
- Drezda: templom adomány 3.-EUR
- Kutna Hora, Szent Borbála templom: 60.-Kc
- Csontkápolna: 75.-/50.-Kc
- Kutna Hora Olasz udvar, pénzverő: 85.-Kc




Minimum létszám
35 fő.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- reggeli.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépőjegyek,
- idegenforgalmi adók.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás