Csehország, Ceské Budejovice: Ceske Budejovice, 3*

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 223626
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:egyénileg
Típus:nyaralás

Ország: Csehország
Város: Ceské Budejovice

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest – Prága

Indulás kora reggel (5:30) a Népliget, Hell Miksa sétányról, majd elindulunk Csehország felé. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A déli órákban (12 óra körül) érkezés Velké Popovice-be. Látogatás a Kozel sörgyárban. Itt bepillantást nyerünk a sörfőzés mesterségébe, megismerhetjük a több ezer éves praktikákat, megtudhatjuk, miért is világhírű az utánozhatatlan Cseh Kozel sör. A túra hossza 90 perc, mely idő alatt a 18 év felettieknek lehetőségük van sörkóstolóra is.

A sörgyár látogatása után elfoglaljuk a szállást, majd városnézésen vehetünk részt Prágában, amely során megismerhetjük a város nevezetességeit (a városnézés a belépőket nem tartalmazza!) – a Prágai Várat a Hradzsint, a Szent Vitus székegyházzal és a Károly hidat.

Este lehetőség fakultatív vacsorázási lehetőség az U Fleku sörözőben, mely a híres Svejk, a híres katona kedvenc törzshelye volt.

Estére marad a mai kulturális és üzlet központjának számító, állandóan pezsgő Vencel tér, mely korábban több jelentős történelmi esemény színtere volt.

2. nap: Prága - Ceské Budĕjovice

Délelőtt további gyalogos városnézés keretében felkeressük az Óváros főbb nevezetességeit, a régi városházát és a hozzákapcsolódó teret is, amely a prágaiak egyik népszerű találkozó helye. A városháza tornyán látható az Orloj vagy csillagászati óra is, amely 10-22 óra között, az apostolok felvonulásával jelzi az órákat, valamint a Nap, és a Hold pozíciója is követhető.

Prágából egy rövid szabadidő után a déli órákban indulunk útnak Ceské Budejovicébe, ahol a Budvar Sörgyárat látogatjuk meg. Egyedülálló összetételének, finom ízének köszönhetően a Budvár sört sok ezer fogyasztó tartja kedvenc sörének. Nekünk lehetőségünk nyílik a Budweiser Budvar otthonában megtekinteni, hogyan is készül ez a nemes nedű, melyet több mint 700 éve készítenek az eredeti recept szerint.

A sörgyár látogatás után városnézés következik a városban, majd a kora esti órákban elfoglaljuk szálláshelyünket.

3. nap: Hluboká vára - Cesky Krumlov

Reggeli után (8:30-kor) irány Hluboká várkastélya. A várkastélyról tudni kell, hogy II. Ottokár építtette a 13. században, majd 1840-ben a Schwarzenbergerek építtettek belőle a windsori kastély mintájára Tudor-stílusú, neogótikus épületet. Ezen dinasztia által összegyűjtött bútorok, festmények porcelánok stb. láthatóak a pompás kastélyban.

A kastélylátogatás után továbbutazunk Cesky Krumlovba. Fakultatív ebédelési lehetőség egy autentikus étteremben. Ebéd után látogatás a várba, mely a barokk kerttel együtt és az óváros 1992. decembere óta az UNESCO világörökség része. A látogatás során megismerhetjük a kastély reneszánsz és barokk időkből fennmaradt eredeti belső tereit, valamint a barokk kertet is szemügyre vesszük majd. A látogatás után szabadprogram vagy séta a városban idegenvezetőnkkel.

Hazaindulás du.6 órakor.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, szállást 3*-os hotelben kétágyas elhelyezéssel, büféreggelit a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Az alapár nem tartalmazza: az üdülőhelyi díjat, a belépők árát, az étkezést, a fakultatív kirándulások árát, a biztosítást és a regisztrációs díjat.

Pénzügy:

A belépőjegyek árát az ajánlat nem tartalmazza.

2 sörgyár belépő: 160 CZK/fő, 130 CZK/fő,

Hluboká várkastély: 280 CZK/fő, 6-26 éves korig és 65 év felett 200 CZK/fő.

Cesky Krumlov vár: 250 CZK/fő, 6-26 éves korig és 65 év felett 180 CZK/fő.

Fakultatív vacsora Prágában: 450 CZK/fő Fakultatív ebéd Cesky Krumlovban: 320 CZK/fő.

Legyenek kedvesek a részvételi szándékot jelentkezéskor irodánk felé jelezni.

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán.

A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb).

A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Kérhető fix, Ön által kiválasztott ülőhely a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is).

Minimum létszám: 35 fő

Felszállási lehetőségek:

Budapest, Népliget, Hell Miksa sétány, Planetárium táblánál

M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)

M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő (+ 50 perc)

M1-es autópálya,(Tata) Remeteségi Pihenőhely, Shell benzinkút, 64-es km kő (+65 perc)

M1-es autópálya, (Bábolna) Concó Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő (+80 perc)

M1-es autópálya, (Győr) Arrabona Pihenőhely, Agip benzinkút, 119-es km kő (+90 perc)

M1-es autópálya, (Mosonmagyaróvár) Mosoni Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő (120 perc)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Felszerelés:

Ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges

névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.



Fekvése:

Szobák:

Szolgáltatások:

Sport és szórakozás:

Ellátás:


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:- szállás,
- reggeli.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- árfolyam pótdíj
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás