Csontváry nyomában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 223013
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Bosznia-Hercegovina
Város: Mostar

Szállás / program részletes leírása



Program leírás
CSONTVÁRY NYOMÁN
(4 nap/3 éjszaka, autóbusszal)

Időpont: IV.19., V.30., IX.26., X.24.
Utazás: Légkondicionált autóbusszal
Felszállási lehetőség: Budapest
Elhelyezés: Bosznia- Hercegovinában *** és ****-os, 2 ágyas, zuhany/WC-s szobákban
Ellátás: Félpanzió (reggeli, vacsora).
Minimum létszám: 30 fő

Program:
1. nap: Elutazás a kora reggeli órákban. Útközben rövid pihenő Szlavónia legnagyobb városában, Eszéken, melynek óvárosát Európa legkedvesebb barokk emlékei között említik. Séta a hangulatos óvárosban, majd folytatjuk utunkat a Neretva- völgyében fekvő, méltán világhírű, festői Mostarba, Csontváry egyik kedvenc helyére. Szállás, vacsora.
2. nap: Reggeli után séta Mostar óvárosában, ahol megcsodálhatjuk az Öreg-hidat, mely Bosznia-Hercegovina szimbóluma, Karadoz bég dzsámiját, a Biscevica utcát és a Tabánt. A város hangulatát, vonzerejét az itt élő népek, kultúrák, vallások, történelmi emlékek adják. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat Dubrovnikba, Horvátország legfestőibb, legvonzóbb városába. Gyalogos városnézés az óvárosban, mely az UNESCO Világörökség részét képezi. Megtekintjük a Pile kaput, a városfalat, az Onofrio kutat, a Szt. Balázs-templomot, a Szűz Mária- katedrálist, a Minceta- erődöt. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat Neumba szállás és vacsora.
3. nap: Reggeli után utazás Medjugorjébe, a híres zarándokhelyre. Az elmúlt 3 évtizedben -az első ?jelenés? 1981. június 24-én történt- több mint 20 millió ember látogatott ide, hogy felkapaszkodjon a Jelenések- hegyének oldalán oda, ahol Mária először szólította békére az embereket. Rövid elmélkedési idő, majd szuvenír vásárlási lehetőség után továbbutazás a különleges hangulatú, a keleti és a nyugati kultúrát ötvöző városba, Szarajevóba. Séta a város török negyedében, a nyüzsgő életű Ba??ar?ijan, óratorony, Gazi Husrev bég dzsámi, mely a Balkán legjelentősebb és legimpozánsabb mecsete, szerbtemplom, Gavrilo Princip tábla a Ferenc Ferdinánd elleni merénylet színhelyén, Miljacka- part. Továbbutazás Karakajba, vacsora, szállás.
4. nap: Reggeli után elutazás a szerb fővárosba, Belgrádba, ahol bejárjuk a híres nándorfehérvári várat. Hunyadi János itt verte vissza a török ostromot, és itt halt hősi halált Dugovics Titusz. A győztes csata emlékére szól minden délben a harangszó. A várból jól látható a Duna-Száva összefolyása, valamint Zimony, ahol Hunyadi János hunyt el. Szabad program a ?belgrádi Váci utcában?. Érdemes ellátogatni egy kisvendéglőbe, ahol megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat, például a csevapcsicsát. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban.

Helyszínen fizetendő belépők 25 EUR!!!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- Félpanzió,

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 477 utazás 336 388 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás