Transzszibériai Expressz

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222769
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Oroszország, Mongólia
Város: Moszkva, Novoszibirszk, Irkutszk, Ulánbátor

Szállás / program részletes leírása



Bajkál-tó és Mongólia

JÚNIUSI CSOPORTUNKBAN AZ UTOLSÓ 2 SZABAD HELY FOGLALHATÓ!


Tervezett program:
1.nap: Budapest...Moszkva
Elrepülés Budapestről Moszkvába menetrendszerinti járattal. Érkezés után városnézés Oroszország fővárosában, mely során megtekintjük Moszkva fő nevezetességeit, többek közt a Vörös téren található Vaszilij Blazsennij-székesegyházat, mely az ortodox templomépítészet egyik csodája és a Megváltó Krisztus- székesegyház, mely a világ legmagasabb ortodox temploma. Vacsora és szállás Moszkvában.



2.nap: Moszkva
Reggeli után szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség: A Kreml meglátogatása, mely az UNESCO világörökség részét képező, történelmi épületegyüttes. A Kemlben tett túránk során megtekintjük a fő épületeket, mint például a Arhangelszkij-székesegyházat, a Nagy Iván-harangtoronyot, a Szentátus-palotát és a Nagy Kreml Palotát. Majd délután metróval folytatjuk utunkat és bejárjuk Moszkva szemet gyönyörködtető földalatti állomásait (Ploshchad Revolyutsii, Kurskaya, Komsomolskaya...) (A program ára: 21.000 Ft). Visszatérés a szállodába. Vacsora és szállás Moszkvában.



3.nap: Novoszibirszk
Reggeli után elrepülés Novoszibirszkbe, a híres transzszibériai vasútvonal egyik állomására. Novoszibirszk Oroszország harmadik legnagyobb városa, mely az Ob-folyó partján terül el, melynek létezése szorosan összefügg az Oroszországot átszelő vasútvonal kiépítésével. Érkezés a kora esti órákban. Vacsora és szállás Novoszibirszkbe.



4.nap: Novoszibirszk-Irkutszk
A reggelit követően városnézés. Megtekintjük a város fő nevezetességeit, többek között az Alexander Nyevszkij Székesegyházat, melyet a város első kőépületeként tartanak számon. Az Ob folyót átszelő, a világ leghosszabb fedett, kifejezetten metrónak kiépített hídját, mely a város tömegközlekedésének fontos részét képezi. Túránk során ellátogatunk a Novoszibirszki Víztározóhoz, amit Ob-tengernek is szoktak nevezni. A területen aktív turizmus fejlődött ki, a mesterségesen kialakított homokos part, nyáron vonzza a strandolókat és a kirándulókat. Vacsora, majd elrepülés Irkutszkba menetrendszerinti éjszakai járattal.



5.nap: Irkutszk
Érkezés Irkutszkba a hajnali órákban. Transzfer a szállodába. Szállás elfoglalása, reggeli után pihenés, majd délutáni városnézés Irkutszkban. Irkutszk a cári birodalom idején, Szibéria adminisztrációs központja volt. A város megőrizte történelmi jellegét, régi kék-zöld színű faházak sora díszíti a várost. A számos történelmi épület mellett, a környéken rengeteg a zöld terület, Irkutszkban mintegy negyven park található. Irkutszk 1998 óta szerepel az UNESCO világörökségi javaslati listáján. Vacsora és szállás Irkutszkban.



6.nap: Olkhon-sziget
Reggeli után utazás a Bajkál-tó legnagyobb szigetére, az Olkhon-szigetre, melyet a "Bajkál-tó szíveként" is szoktak emlegetni. A sziget a sámánizmus Mekkája, ahol a monda szerint, az úgynevezett Sámán-sziklánál, maga Dzsingisz kán is meghajolt. Érkezés komppal. Vacsora és szállás a szigeten egyszerű faházakban (2 éjszaka).


7.nap: Olkhon-sziget
Reggeli után egész napos túra a Khoboy barlangnál. A barlang neve burját nyelven agyarat jelent, melyet különleges alakja után kapott. A tó felől szemlélve pedig, a szikla egy női alak képét nyújtja. Egy burját legenda szerint Tengri, bajkál sámán kővé változtatott egy, a férje vagyonára féltékeny nőt, mindaddig, amíg irigység létezik a földön. Vacsora és szállás a szigeten.



8.nap: Olkhon-sziget-Irkutszk
Reggeli után visszaindulunk Irkutszk városába útközben rövid megállókkal. Vacsora és szállás Irkutszkban.



9.nap: Irkutszk Transszibériai expressz
Reggeli után indulás Mongólia fővárosába, Ulánbátorba a világhírű transzszibériai expresszel. Útközben ismerkedés a végtelen sztyeppék és hegyoldalak változatos látképével. Folyamatos utazás, éjszakázás a vonaton négyágyas kabinokban.

(A vonaton történő étkezések saját költségen.)



10.nap: Ulánbátor
Érkezés a kora reggeli órákban Ulánbátorba. Szállás elfoglalása, reggeli a szállodában. Városnézés, mely során látogatás teszünk a Gandan kolostorban, amely az ország legnagyobb láma szenthelye és a mongol buddhizmus központja, majd a Genghis téren álló Parlament és a Nemzeti Múzeum megtekintése. A délután folyamán, a Zaisan-kilátóból az egész városra rálátásunk nyílik. A vacsora során hagyományos mongol ételeket kóstolhatunk. Szállás Ulánbátorban.



11.nap: Terelj Nemzeti Park
Reggeli után utazás a Terelj Nemzeti Parkba, Mongólia leglátogatottabb parkjába, mely természeti szépségeiről, erdős alpesi hegyeiről és különleges sziklaformációiról ismert. A park 80 km-re fekszik Ulánbátortól és Mongóliában található egyik legszebb helyként tartják számon. Vacsora. Szállás hagyományos jurtákban.



12.nap: Terelj Nemzeti Park
Reggeli után a nemzeti park további felfedezése. Meglátogatjuk a teknős sziklát és az Ariyabal meditációs templomot. A hegy tetején álló templom csak gyalogosan közelíthető meg, de a lélegzetelállító látvány megéri fáradozást. Szabadidő, helyi fakultatív program lehetőségek. Vacsora és szállás hagyományos jurtákban.



13.nap: Ulánbátor
Reggeli után visszautazás Ulánbátorba. Útközben látogatás a Dzsingisz kán szoborkomplexumnál. A 40 méter magas lovas szobor a világ legnagyobbika. Talapzat alatti múzeum megtekintése. Lehetőség van felmenni a szoborban lévő kilátóba. Délután érkezés Ulánbátorba, majd látogatás a Bogd Khan Palotamúzeumban. Az épületegyüttes a XIX-XX. század fordulóján épült és a mongol vallás fejének ajánlották. Vacsora és szállás Ulánbátorban.



14.nap: Ulánbátor - Budapest
Hajnali transzfer a repülőtérre, és elrepülés átszállással Budapestre. Megérkezés menetrendtől függően.



A változtatás jogát fenntartjuk!



Az út által érintett UNESCO Világörökségek:
- Bajkál-tó

- A Kreml és a Vörös tér, Moszkva



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- BBP biztosítás

- közlekedés légkondicionált, komfortos autóbusszal, komppal, és a Transzszibériai

expresszvonattal

- elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelikkel, 2 éjszaka Olkhon szigetén egyszerű faházakban, 2 éjszaka Mongóliában hagyományos Jurtában (külön helyiségben közös zuhanyzás és WC lehetőség).

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:
  • Belépők és a program szerinti étkezések 290,00 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 290 USD a belépőket, a programban feltűntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

*A sztornó biztosítás összege katalógusunkban hibásan szerepel. A helyes összeg: 15.260 Ft

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás