Madagaszkár Óriáskörút

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222765
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Madagaszkár
Város: Nosy Be

Szállás / program részletes leírása



Barangolás a makik szigetén

Tervezett program:
1. nap: Bécs ...
Elrepülés Bécsből az esti órákban menetrend szerinti járattal, átszállással Antananarivoba. Étkezés és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.



2. nap: ... Antananarivo
Érkezés Madagaszkár fővárosába, Antananarivóba. Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Antananarivoban.



3. nap: Antananarivo - Ambatolampy - Antsirabe
Reggeli, majd továbbutazás Antsirabe-be. Az utunk Közép-Madagaszkár felföldi tájain visz át: gyönyörű, szépen művelt teraszos rizsföldjei, egyszerű, vöröskőből épült házai, kedves, közvetlen lakosai között. Útközben megállunk Ambatolampy faluban, hogy meglátogassunk egy autentikus, tradicionális öntödét és műhelyt, ahol alumíniumedényeket öntenek és zebuszarvból (a zebu a helyi, púposhátú szarvasmarha) készült különböző használati tárgyakat készítenek. Ezután továbbindulunk az 1500 méter magasan fekvő Antsirabe-be. megtekintjük francia koloniális stílusban épült házait, a katedrálist, és természetesen a helyi kézműves és élelmiszer árusok színes választékát. Ellátogatunk egy évszázados múlttal rendelkező miniatűr riksa készítő műhelybe, valamint egy ékszerkészítő atelier-be, ahol a szigeten bőven fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel. Vacsora. Szállás Antsirabe városában.



4. nap: Antsirabe - Ambositra - Ranomafana
Reggeli után továbbmegyünk dél felé, hogy meglátogassuk Ambositra városát, amely a madagaszkári fafaragás központja, és a híres zafimaniry törzs legfontosabb városa. A zafimaniry törzs fafaragó művészete az UNESCO Kulturális Világörökség részét képezi. Meglátogatunk egy igazi zafimaniry fafaragó műhelyt is, ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának titkaiba. Továbbutazunk és estére megérkezünk Ranomafana faluba, amely a szigetország második leglátogatottabb nemzeti parkjáról híres. A falu nevének jelentése `meleg víz”, a körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező helyi termálfürdőre utalva. Vacsora. Szállás Ranomafana városában.



5. nap: Ranomafana - Ambalavao
Reggeli után, az UNESCO Világörökség részét képező Ranomafana Nemzeti Park meglátogatása, mely számos őshonos, csak Madagaszkáron megtalálható állat-és növényfajt rejt magában. A park meglátogatása után továbbindulunk Fianarantsoa-ba, Madagaszkár második legnagyobb városába, ahol városnézést követően felkeressük Pierrot Men, a leghíresebb madagaszkári fotográfus fotóműhelyét is. Továbbutazunk és estére megérkezünk Ambalavaoba. Vacsora. Szállás a városban.



6. nap: Ambalavao - Ranohira
Reggeli után meglátogatunk egy papírgyártó műhelyt, ahol előállítják a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak, melynek gyártásában Ambalavaonak kiemelt szerepe van. Ezután továbbutazunk dél felé, és megállunk az Anja magánparkban, ahol egy két órás sétatúrára indulunk az erdős- sziklás parkban, a gyönyörű panorámás tájban, túránk alatt pedig sok-sok vidám gyűrűsfarkú maki-csapattal találkozunk. Fájó szívvel, de otthagyjuk a makikat, hogy a nap végére megérkezzünk Ranohiraba. Útközben belelátunk a kis falvak életébe, betekintve ezzel a különböző madagaszkári törzsek jellemzőibe, ugyanis ma három törzs területén haladunk át. Esti programunk már az Isalo Nemzeti Park területén lesz: az `Isalo ablaka” elnevezésű hatalmas sziklaképződményről nézzük meg a naplementét. Vacsora. Szállás Ranohiraban.



7. nap: Ranohira (Isalo Nemzeti Park)
Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos túrára indulunk Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkjában: az Isalo Nemzeti parkban. A tájat hatalmas homokkő sziklák uralják, és kanyonok, a sziklák tetején vezető szűk, de lélegzetállító panorámát nyújtó ösvények, hegyi források, egyedülálló növényzet, és természetesen a Madagaszkáron elmaradhatatlan, nyüzsgő állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Megmártózhatunk a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedünk, amely mélyén hidegvizű patak folyik. Na és persze itt sem maradhat el a lemúrokkal való találkozás: catta makikat, barna makikat és sifaka fajokat találunk itt. (A program ára: 26.420 Ft.) Vacsora. Szállás Ranohiraban.



8. nap: Ranohira - Toliara - Antananarivo
Reggeli, majd utazás Toliara-ba. Elhagyjuk Isalo sziklás tájait, amelyek átadják helyüket a hatalmas füves, napsütötte szavannáknak: már az igazi dél területén járunk, a mahafaly és antanosy törzsek területén. Az út mentén megcsodálhatjuk a gyönyörű, hatalmas és gazdagon díszített síremlékeket: e törzsek ugyanis halottaiknak szebb házakat építenek, mint saját maguknak, az élőknek. Átutazunk Ilakaka-n, a Zafírvároson, és lassan megpillantjuk az első majomkenyérfákat is, ahogy megérkezünk az Indiai óceán partjaihoz, Toliara városába, melyet a helyiek úgy is neveznek: `a Nap városa”, vagy: `a város, mely sosem alszik”. Toliara az ország harmadik legnagyobb kikötővárosa. Repülővel továbbutazunk Antananarivoba. Érkezés után majd városnézés Antananarivoban. Többek között megtekintjük az Ambohimanga palotát (`Kék domb”), mely a XVII. században épült, és 2001 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. Transzfer a szálláshelyre. Vacsora. Szállás Antananarivoban.



9. nap: Antananarivo - Diego Suarez
Reggeli, majd belföldi repülőjárattal továbbutazás Diego Suarez városába. Szálloda elfoglalása majd városnézés. Diego Suarez gyarmati-katonai múlttal rendelkezik, a francia haditengerészeti flotta régi, gyarmati stílusban épült kikötővárosa. Az eredeti városfalak és a régi kikötő ma is látható. Végül megtekintjük a Cukorsüveg hegyéről híres, gyönyörű színekben bővelkedő Diego-i öblöt. Vacsora. Szállás Diego Suarezben.



10. nap: Diego Suarez és környéke - A három öböl felfedezése
Reggeli után Diego három híres öblének felfedezése: Bay Dunes, Bay Pigeons, Sakalava Bay. Mindegyik a gyönyörű Ramena tengerparton található: gyönyörű tájak, fantasztikus panorámák, hagyományos ősi halászfalvak, csodálatos tengerpartok váltják egymást túránk során. Vacsora. Szállás Diego Suarezben.



11. nap: Diego Suarez-Montagne D - Ambre Nemzeti Park - Ankarana
Reggeli után indulás a Montagne d`Ambre (`Borostyán-hegy”) Nemzeti Parkba. A Diego Suarez-től 40 kilométerre található Borostyán-hegy egy esőerdővel borított vulkanikus hegy, buja növényzettel, sűrű erdőségekkel, vulkanikus eredetű tavakkal és több vízeséssel. Továbbutazás, hogy felfedezzük a Vörös Tsingy természetvédelmi területet, hogy megismerjük ezt az egyedülálló természeti képződményt. A Tsingy szó magyar jelentése: "ahol nem sétálhasz mezítláb". Bejárjuk a homokkőből, márgából és mészkőből álló mesebeli képződményt, amelyhez hasonlót ezenkívül négy másik országban találunk a világon. Vacsora. Szállás Ankaranaban.



12. nap: Ankarana Nemzeti Park
Reggeli, majd felfedezzük Madagaszkár fantasztikus, egyedi tájvidékét, az úgynevezett szürke madagaszkári `Tsingy”-t az Ankarana masszívumban. Karszt tájak, felvidéki mészkő alakzatok, lenyűgöző `tsingy” csúcsok és tűhegyes mészkő `erdők” jellemzik a területet. Vacsora. Szállás Ankaranaban.



13. nap: Ankarana - Ankify - Nosy Be
Reggeli, majd áthajózzunk a világ egyik legszebb szigeteire, a Nosy Be szigetcsoportra. Az itt töltött napok alatt élvezzük puha, fehér homokos, végtelen strandjait, miközben a parton lustálkodó makik nézegetnek minket, fürdőzőket. A kristálytiszta vízbe beljebb merészkedve megcsodálhatjuk a sokszínű korallzátonyokat és színes lakóit, amelyek e szigeteket a világ egyik első számú búvárparadicsomává teszik. A korallzátonyok `megszokott” színes halfajtái, nagy halrajai mellett láthatunk leopárd cápákat, szirti cápákat, valamint rájákat és teknősöket. Vacsora. Szállás Nosy Be szigetén.



14. nap: Nosy Be - Hajókirándulás Nosy Komba és Nosy Tanikely Szigeteire
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos hajókirándulás keretében látogatjuk meg Nosy Komba és Nosy Tanikely két kis szigetét. Nosy Tanikely a Nosy Be szigetcsoport leglátogatottabb szigete. A teljes sziget egy tengeri rezervátum, egy természetes akvárium: itt találhatók a régió legszebb búvár-helyei. A sziget csúcsán található, 1908-ban épült világítótoronyból szuper kilátás nyílik az egész szigetcsoportra. Ezután továbbhajózunk Nosy Komba szigetére, amely jelentése: `a makik (lemúrok) szigete”. Ahogyan a neve is jelzi, Nosy Komba számos lemúr lakóhelye, akik a helyi `fady”-nak (malgas nyelven tabut jelent) köszönhetően a lakosok körében is védettséget élveznek, akik szent állatként tisztelik őket. Néhány banán segítségével nagyon eredeti fotókat készíthetünk az így hozzánk csábított makikról. Megcsodálhatjuk ezenkívül a helyi asszonyok kézzel hímzett termékeit, valamint a férfiak által fából faragott dekorációs szobrocskákat. Nosy Komba szigete is bővelkedik a gyönyörű strandokban, meg is mártózunk a türkizkék vízben. Aki szeretne, a sziget legmagasabb, 622 méter magas csúcsára is felmászhat. Hajóval térünk vissza szállodánkba. (A program ára: 37.260 Ft.) Vacsora. Szállás Nosy Be szigetén.



15.nap: Nosy-Be
Reggeli után szabadprogram, pihenés, fürdési lehetőség. Vacsora. Szállás Nosy-Be szigetén.



16. nap: Nosy Be …
Reggeli után szabad program, pihenés, fürdési lehetőség. Kora délután Nosy Be fővárosában, Hell-Ville-ben repülőre szállunk és elbúcsúzunk Madagaszkártól, visszarepülünk Bécsbe. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.



17. nap: … Bécs
Érkezés Bécsbe menetrendtől függően.



Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Zafimaniry törzs fafaragó művészete

- Atsinana esőerdő

- Ambohimanga palota



A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékkel

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, illetve helyi lodge-ban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    Helyszíni belépők, nemzeti parki belépők és program szerinti étk: 265 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

    A 265 EUR/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

    Helyszíni vízum kb. 35 EUR

    Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap




    Keresés
    8 856 utazás 340 622 indulási időpontja között.


    Recommendation Engine, Recommendation System




    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás