SZÍVHEZ SZÓLÓ KÁRPÁTALJA

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 219240
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:
Indulás:
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ukrajna
Város: Beregszász, Munkács, Ungvár

Szállás / program részletes leírása



Új programunk során őseink nyomában kalandozunk vadregényes tájakon. A program során Kárpátalja összes fontosabb látnivalóját felkeressük, bejárjuk a határ menti, magyarok lakta területeket, a tájegység híres városait. Felkapaszkodunk a Vereckei-hágóra, a Szinevéri tengerszemhez, sétálunk Ungváron és Munkácson, régi templomokat csodálunk meg, népi hagyományokkal ismerkedünk. 

Program

1. nap: Budapest – Beregszász (kb. 330 km)
Indulás Budapestről a reggeli órákban. Határátkelés Beregsuránynál, találkozó a helyi idegenvezetővel. Utazás BEREGSZÁSZ-ra, az egyetlen máig magyarnak számító városba. Kárpátalja magyar közéleti, kulturális és oktatási központja műemlékekben és látnivalókban gazdag. A belvárosi séta során ismerkedés a település főbb nevezetességeivel: római katolikus plébániatemplom, egykori úri kaszinó épülete, a volt vármegyeháza és törvényszék épületei, Bethlen-Rákóczi kastély (Beregvidéki Múzeum). Vacsora, szállás Beregszász környékén.

2. nap: Szolyva – Vereckei-szoros – Vereckei-hágó – Felsőgereben (kb. 230 km)
Reggeli után utazás a Latorca folyó völgyébe. SZOLYVÁ-n rövid pihenő az 1944-ben elhurcolt kárpátaljai magyar férfiak egykori lágerének helyén kialakított emlékparkban, sírkertben. Ez volt az ún. „malenkij robot” egyik helyszíne. A festői VERECKEI-SZOROS-on keresztül vezet az út a VERECKEI-HÁGÓ felé, ahol honfoglaló őseink Árpád vezetésével először léptek az új haza földjére. A Millecentenáriumi emlékmű megtekintése után továbbutazás a közeli Kanora-gerincre, ahonnan ismét páratlan kilátás részesei lehetünk. Ez a hely ihlette meg Feszty Árpádot körképének megfestésekor. Az felsőgerebeni bunkerrendszer meglátogatása. Itt húzódott az ún. Árpád-vonal, az alsóvereckei völgyzárának páncélelhárító bunker alagútrendszere. II. világháborús magyar katonai védelmi rendszer, kb. 500 méter felújított résszel, legmélyebb pontja 53 m a felszín alatt. Séta BEREGVÁR-on a Schönborn-kastély parkjában, ahol az „örök fiatalság” forrása fakad. Vacsora, szállás Beregszász környékén.

3. nap: Szinevéri Nemzeti Park – Huszt (Iza) – Nagyszőlős (kb. 330 km)
Utazás a Nagyág- és az Ökrös-patak völgyében. Átkelés a Kamjanka-nyergen rövid pihenővel. A Gorgánokban található szurdokvölgy kedvelt látnivalói „Az asszonyok könnyei” fátyolvízesések. Továbbutazás a SZINEVÉRI NEMZETI PARK területére, séta a Szinevéri-tóhoz. Huszttól néhány kilométerre fekszik a kosárfonó hagyományairól messze földön híres IZA. NAGYSZŐLŐS-ön séta a vár romjaihoz és autóbuszos ismerkedés a település nevezetességeivel (XIV. századi római katolikus templom, Ferences kolostor és templom, történelmi vármegyeháza épülete, Perényi-kastély). Vacsora, szállás Beregszász környékén.

4. nap: Munkács – Ungvár (kb. 140 km)
Reggeli után utazás MUNKÁCS-ra, Kárpátalja második legnagyobb városába. A XVII. század elejétől szorosan összefonódott a Rákóczi család nevével a település. A szabadságharc alatt a fejeledelem innen irányította hadműveleteit. Látogatás a várban, majd városnézés: városháza, Rákóczi-ház, valamint a város nagy szülötte, Munkácsy Mihály emléktáblája és mellszobra stb. Továbbutazás UNGVÁR-ra, amely gazdasági és kulturális központ az Ung folyó partján. Városnézés a belvárosban: egykori zsinagóga épülete, görög katolikus székesegyház. Látogatás a várban és a szabadtéri múzeumban. Rövid szabadidő. 
Vacsora, szállás Beregszász környékén.

5. nap: Csetfalva – Tiszaújlak – Budapest (kb. 380 km)
Délelőtt kirándulás CSETFALVÁ-ra, melynek XV. századi fakazettás temploma és haranglába megállásra készteti a kirándulókat. TISZAÚJLAK határában található a turulmadaras emlékmű, melyet a Rákóczi-szabadságharc első győztes csatájának emlékére emeltek. Ebéd után hazautazás Beregsurányon keresztül. Érkezés Budapestre az esti órákban.



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondicionált autóbusszal
- szállást középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és vacsora), valamint az utolsó napon ebédet
- kirándulásokat a program szerint
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- a vacsorához az italt
- belépőjegyek árát: kb. 3.000,- Ft
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját
- 30 – 34 fő indulása esetén 4.300,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 499 utazás 332 732 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás