Argentína arcai - a tűzföldtől iguazúig

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 217564
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Argentína
Város: Buenos Aires

Szállás / program részletes leírása



Argentína arcai - a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésigcsoportos körutazás magyar idegenvezetéssel

Buenos Aires - Tűzföld/Ushuaia - Patagónia/El Calafate - Perito Moreno gleccser - Iguazú-vízesésIdőpont: 2018. november 17-28. (9 éjszaka)
Argentína sokszínű országa a természeti csodák valóságos birodalma. Az északon dübörgő, hatalmas Iguazú-vízesések, Buenos Aires élettel teli nyüzsgése, Patagónia rezzenéstelen szépségű tájai, a felülmúlhatatlan látványt nyújtó Perito Moreno gleccser, s Tűzföld - a `világ vége” a nagy kiterjedésű ország rendkívül változatos tájairól ad képet. Argentína vidékein megtapasztalhatja az utazó, milyen kicsiny is az ember a hatalmas természet mellett. Életre szóló kalandok várják ebben a csodálatos országban!

Argentína arcai - a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 1. nap
Elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Buenos Airesbe. Éjszaka a repülőn.

Argentína arcai - a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 2. nap
Érkezés a pampák jó levegőjű fővárosába a reggeli órákban. Városnézés Dél-Amerika legeurópaibb hangulatú fővárosában: a Kongresszusi Palota, a székesegyház (Catedral Metropolitana), a pálmafák övezte `Május téren” - a Plaza de Mayo-n emelkedő rózsaszínű Casa de Gobierno (kormányzói palota) és a város egyéb nevezetességeinek, Párizst idéző palotáinak megtekintése az autóbuszból. Utazás a tangó születésének helyszínére, a San Telmo negyedbe, majd olaszos hangulatú La Boca, a Palermo és az elegáns Recoleta meglátogatása következik. Ebéd egy helyi étteremben. Délután transzfer a szállodába, a szálláshely elfoglalása. Szállás Buenos Airesben.

Argentína arcai - a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 3. nap
Egész napos kirándulás az argentin pampákra. A szarvasmarha tenyésztés kiemelkedő gazdasági ágazata az országnak. Ismerkedés a vidéki élettel egy argentin farmon, ahol házias ebéd után a tehénpásztorok, más néven gauchók tartanak bemutatót. Visszaúton látogatás Argentína legjelentősebb zarándokhelyén, a neogótikus stílusú Lujani Miasszonyunk Bazilikánál . Este fakultatív vacsora és tangó show egy helyi étteremben. Szállás Buenos Airesben.

Argentína arcai - a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 4. nap
Egész napos fakultatív kirándulás Uruguay fővárosába, Montevideóba. Utazás komppal a La Plata folyón átkelve (az út kb.2,5 órás). Városnézés autóbusszal Dél-Amerika legdélibb fekvésű fővárosában, mely kulturális pezsgésével, hangulatos utcáival, emberi léptékével földrészének egyik legélhetőbb városa. A program során az óváros, a Plaza Matriz, az Igazságügyi Palota, a Metropolitain Katedrális, a botanikus kert megtekintése, út közben ebéd egy helyi éteremben. Délután visszautazás komppal az argentin fővárosba. Szállás Buenos Airesben.

Argentína arcai - a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 5. nap
Transzfer a repülőtérre, utazás belső repülőjárattal a varázslatos Tűzföldre. Érkezés Ushuaia-ba, melyet a világ legdélebbi városának tekintenek. Az északról a Martial-hegység övezte, délről pedig a Beagle-csatorna vize határolta település, az antarktiszi hajóutak egyik kiindulópontja. Egykor börtönszigetként funkcionált, melyről értelmetlen volt a szökést még megkísérelni is. Transzfer a szállodába. A megérkezést követően ebéd, majd félnapos kirándulás a Tierra del Fuego, másnéven Tűzföld Nemzeti Parkba. A park Chile és Argentína határán található, 1520-ban Ferdinánd Magellán volt az első európai, aki erre hajózva meglátta ezt a területet és a sok apró indián tűz láttán Tűzföldnek nevezte el. A rendkívül hideg klímájú, a legmelegebb hónapban is csak 8-şC átlaghőmérsékletű, ám változatos területen az argentin kormány 1960-ban hozta létre a nemzeti parkot. Havas hegyvidékek gleccserekkel, erdők, tőzegmohalápok, jégvájta fjordok jellemzik a vidéket. Szállás Ushuaia-ban.

Argentína arcai - a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 6. nap
Délelőtt hajókázás a Beagle-csatornán, mely nevét Charles Darwin expedíciós hajójáról kapta; innen indulnak déli útjukra az Antarktiszt felfedező kutató hajók is. Délre ember lakta vidék már nincs, ezért is nevezik sokan az itt található világítótornyot (Les Eclaireurs) a `világvégén” lévő világítótoronynak - Faro del fin del mundo. A hajókirándulás során megcsodálható a Tűzföld különleges élővilága: a kis szigeteken oroszlánfókák, fókák, pingvinek, kormoránok, albatroszok láthatók természetes környezetükben. Martillo szigete több pingvinfaj otthona, itt lehetőség nyílik a kedves állatokkal testközelben is találkozni. Szállás Ushuaia-ban.

Argentína arcai - a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 7. nap
Transzfer a repülőtérre, utazás belső repülőjárattal El Calafate-ba, mely Patagóniában, az Argentino-tó mellett található hangulatos kisváros. Patagónia földrajzi régió Dél-Amerika legdélebbi részében, területén Argentína és Chile osztozik. Körülbelül akkora, mint Németország háromszorosa, de a hatalmas földrészen csupán kétmillió ember él. Nyugati és déli részét az Andok hegyei alkotják, keleti részét fennsíkok és alföldek osztják meg. Délután utazás egy patagóniai farmra, ahol a tavak, homokdűnék, patagóniai sztyeppék szabdalta, vad szépségű táj felfedezése 4x4 kerék meghajtású terepjárókkal. Piknik a szabadban. Visszautazás El Calafate-ba, szállás.

Argentína arcai - a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 8. nap
Egész napos kirándulás a Los Glacaires Nemzeti Parkba, ahol Argentína egyik legszebb és legkülönlegesebb látnivalója a Perito Moreno gleccser található. A hatalmas, 5 km hosszú és a víz felett 60 méteren magasodó jégfal folyamatosan halad a vele szemközti félsziget irányába. Az Argentino-tó általa elzárt vize egy jégalagúton próbál utat törni magának, a barlangalagút időnkénti leszakadása pedig számtalan turistát vonz a parkba. Napközben ebéd. Délután egyórás hajókázás a fehér és kék árnyalataiban ragyogó jégfal mentén. Szállás El Calafate-ban.

Argentína arcai - a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 9. nap
Transzfer a repülőtérre és utazás belső repülőjárattal az Iguazú-vízeséshez. Az Argentína és Brazília határán található lenyűgöző vízesés valójában 270 zuhogóból és kisebb vízesésből áll. A vízesések legnagyobbika 80 méter magasról, hatalmas víztömeggel és nagy robajjal zúdul a mélybe, s a fenséges látvány alapján indokoltnak tűnik a névválasztás: Garganta do Diablo, vagyis az Ördög torka. A több helyen kiépített kilátókról páratlan a Niagara után második legnagyobb vízhozamú vízesés panorámája. Este fakultatív grill büfévacsora egy jellegzetes helyi éteremben, melyet különböző latin-amerikai országok zenéjét és népművészetét bemutató folklór show műsor követ. Szállás Iguazúban.

Argentína arcai - a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 10. nap
Kirándulás az Iguazú Nemzeti Parkba, az argentin oldal vízeséseinek megtekintése. Fakultatív program: szafari motorcsónakkal a vízesések közelébe, ahonnan szinte karnyújtásnyira láthatók és `érezhetők” a dübörgő zuhatagok. Vacsora és szállás Iguazúban.

Argentína arcai - a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 11. nap
A brazil oldal vízeséseinek megtekintése. A túra során helyszíni fizetéssel (a szabad kapacitás függvényében) helikopter túrával a vízesések madártávlatból is megcsodálhatók. Transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre átszállással.

Argentína arcai - a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 11-13. nap
Fakultatív hosszabbítási lehetőség egyénileg: utazás repülővel Rio de Janeiróba, ahol 3 éjszakai szállás és pihenés várja az utazókat a Copacabanán elhelyezkedő szállodában. A város felfedezésére egyénileg vagy angol nyelvű fakultatív programokkal van lehetőség.

Argentína arcai - a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 12. nap
(riói hosszabbítás esetén 14. nap) Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.Minimum létszám: 16 fő

Hosszabbítás felára Rio de Janeiro-ban:
Kétágyas szobában: 129 000 Ft/főEgyágyas szobában: 179 000 Ft/fő

Tartalmazza
3 éjszakai szállást 4 csillagos, a Copacabanán elhelyezkedő szálloda kétágyas szobájában reggelis ellátással, a repülőtéri transzfereket, de nem tartalmazza a magyar idegenvezetést és a biztosításokat. A felár a szabad kapacitás függvényében változhat!

Fakultatív programok árai (minimum létszám: 16 fő):
Buenos Aires - vacsora és tangó show: 29 000 Ft/főBuenos Aires - kirándulás Montevideóba: 89 000 Ft/főIguazú - vacsora és folklór show: 25 000 Ft/főIguazú - motorcsónak szafari a vízesések közelében: 28 000 Ft/fő


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, átszállással Budapest - Buenos Aires / Iguazú- Budapest útvonalon, turista osztályon, az országon belül Buenos Aires - Ushuaia - El Calafate - (Buenos Aires) Iguazú útvonalon helyi repülőjáratokkal turista osztályon, a körutazás alatt autóbusszal,
  • 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás (9 alkalommal reggeli és 8 alkalommal ebéd)
  • programok és kirándulások belépőjegyek nélkül
  • magyar idegenvezető
Külön fizetendő:
  • illetékek
  • a látványosságok belépői
  • borravalók
  • fakultatív programok
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • hosszabbítás Rio de Janeiróban
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás