A keleti végeken túl, a Transzfogarason át

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 216268
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:hajóút

Ország: Románia
Város: Kolozsvár, Nagyszeben

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Budapest - Szeged- Arad - Ópálos (sajt és borkóstoló) – Mária Radna - Déva (530 km)Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről a Kecskemét-Szeged-Nagylak (határátkelő) útvonalon. Aradon emlékezünk a sokat megélt szabadság szobornál majd utunkat folytatva Ópáloson, a ménesi borvidék idehaza is ismert borászánál, Balla Géza pincészetében jókedvűen bort és sajtot kóstolunk és kiderítjük, hogy sikerült-e neki a vörösborból aszút készíteni… (felár ellenében!) Jókedvvel utazunk tovább. Máraiaradnán Erdély leghíresebb Ferences kolostorát és felújított kegytemplomában teszünk látogatást. Dévára a délutáni órákban érkezünk, ahol Déva várának meghódítása vár bennünket. Felvonóval érkezünk a város fölé, ahonnan szép kilátás nyílik a Maros völgyére és az Érc hegységre. Felidézzük a Kőműves Kelemen balladáját… szabadidő a városban, majd szállásunkra térünk, ahol ízletes vacsorával várnak bennünket.

2. nap:
Vajdahunyad – Nagyszeben - Kerci apátság - Transzfogarason át - Curtea De Arges (255 km)Reggelinket elfogyasztva a romantikus hangulatú Vajdahunyad várának meglátogatásával folytatjuk programunkat: helyi vezetővel a Hunyadiak és a vár történetével ismerkedünk. „szászföld fővárosában”, Nagyszeben történelmi központjában építészeti emlékekkel gazdagodunk (Brukenthál-palota, régi városháza, rejtett gabona silók). Szabadidőt követően a Kerci Apátság ciszterci Kolostorához érkezünk, ahol Erdély első ősi gótikáját tekintjük meg. Folytatjuk utazásunkat a méltán híres Transzfogarasi-úton, mely méltán érdemelte ki hírnevét, kihagyhatatlan úti cél, melyet mi is célba veszünk! Európa, sőt a világ egyik legcsodálatosabb magashegyi útjaként számon tartott Transzfogarasi utat maga Nicolae Ceauşescu kezdte építtetni 1970-ben. Összesen 578 hídja és viaduktja, valamint 5 alagútja van. Az út lavinaveszély miatt csak nyáron van nyitva. A páratlan útvonalon többszöri megállókkal fotószünetekkel utazunk … Túl a Fogarasokon szálláshelyünkre vacsoraidőben érkezünk.

3. nap:
Curtea de Arges, a modern főváros: Bukarest és Konstanca (155 km)Szálláshelyünket elhagyva Románia egyik legszebb élő kolostora, egyben püspöki temloma vár bennünket: Argyasudvarhelyen (Curtea de Arges). A román királyi család temetkezési helyén egy gyönyörűen rendezett parkban találjuk a kolostort, melynek falai közé is betekintünk. A kolostorban láthatók I. Károly és Erzsébet királyné képei is. Díszhelyen őrzik a királyné saját kezűleg aranybetűkkel írt és festett evangéliumát. Folytatjuk utazásunkat Románia fővárosába Bukarestbe. A fővárosban a látnivalók igen messze helyezkednek el egymástól, így autóbuszos városnézés keretében „ízlelgetjük” a várost: Egyetem tér, diadalív, Királyi palota, Athéneum, Könyvtár, a volt KP székhelye (itt kezdődött el a forradalom Bukarestben, itt tartotta Ceusescu az utolsó beszédjét). Gyalogos városnézésünket a A Patriarchia templomnál kezdjük, majd az Unirea téren át sétálunk az Egyetem térig ahol megtekintjük a Szabad Sajtó épületét. A Fekete-tenger partvidéke mentén utazunk a Fekete-tenger egyik legforgalmasabb kikötővárosába, Konstancába! Szállásunk és vacsoránk Konstancában vagy környékén lesz.

4. nap:
Konstanca – Babadag és Tulcsa. Hajóval a Duna-deltában (világörökség) (135 km)Reggelit követően Románia ötödik legnépesebb városa, egyben Konstanca megye székhelye. A városban időzve ellátogatunk az Ovídiusz térre, a számtalan érdekességet felvonultató Archeológiai múzeumba is betekintünk. Sétánk során megtekintjük a város jelképévé vált kaszinó épületét is (kívülről). A Nagymecset és a hozzá tartozó minaret 47 méter magas tűszerű tornyába lehetőség szerint 140 lépcsőn át juthatunk fel (egyénileg), ahonnan a kilátás kárpótol bennünket a 140 lépcsőfokért. A város panorámája gyönyörű és a tengert is látni lehet. Megtekintjük Publius Ovidius Naso szobrát is. A város különlegessége a Genovai világítótorony, ami már az 1300-as években is állt. Sétánk során érintjük a Görög templomot, a Szent Antal Katolikus templomot amely olasz hatást mutat. Szabadidő a városban majd Babadag városában megtekintjük az Ali Gaza pasa sírját és a török dzsámit, ahol ismerkedünk a dobrudzsai törökök történelmével. Utunkat folytatva a „Duna kapujának” nevezett Tulcsába érkezünk. Szabadidő a városban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: a Duna partján hajóra szállunk és egy felejthetetlen hajókiránduláson veszünk részt a világörökség részét képező Duna delta leglátványosabb szakaszain. A vízállástól függően járjuk be a csatorna-rendszert, hajózunk madarai között, kéklő vizein és végtelen nádas-folyosóin. A Duna, mielőtt elérné a Fekete-tengert, 2857 kilométer megtétele után három ágra szakad. Ezen három ág között számtalan mellékág, csatorna, láp, nádas, homokdűne és erdő alkotja azt a növény- és állatvilágban gazdag területet, amit Duna-deltának nevezünk. A Duna-delta 1938 óta Nemzeti Park, 1990 óta Bioszféra Rezervátum, 1991-ben pedig a Világörökség részévé nyilvánították. Hajónkkal a Sulina főágon utazunk a Nebuno tó érintésével. Szállodánkba térünk, ahol vacsorával várnak bennünket. Közel a Fekete-tenger…mit szólna egy kellemes halvacsorához a Duna-deltában? Fakultatív ajánlatunk: jöjjön velünk egy igazi finom halvacsorára, ahova kisbuszokkal érkezünk. Autentikus környezetben halvacsorán veszünk részt. A halak mellé helyi kiváló borokat kóstolunk. Szállásunk Tulcea-ban vagy környékén lesz.

5. nap:
Tulcea és Jászvásár (300 km)Reggelit követően Tulceában a Duna delta Öko-Turisztikai múzeumában ismerkedünk népes növény és állatvilágával. Elhagyjuk a várost és északi irányba indulunk… utunkat keresztezi a Duna-folyó, melyen folyami komppal kelünk át. Útközben pihenőkkel érkezünk lasi megye székhelyére, Jászvásárra, a gazdag kulturális és történelmi emlékek moldvai központjába. Az egyetemi város Rómához hasonlóan két dombra épült, ahol a belvárost és parkokat benépesítik az egyetemisták. Nevezetességeivel ismerkedünk gyalogosan: "TreiIerarhi-templom", a székesegyház, a városházként működő Nemzeti Színház és a négy múzeumot magában foglaló belvárosi Kultúrpalota. Szabadidő a történelmi városban majd szállásunkra térünk, ahol vacsorával várnak bennünket.

6. nap:
Karácsonkő - Békés-szoros - Gyilkos tó – Gyergyószentmiklós – Marosvásárhely (330 km)Mai napunk gyönyörű tájakon át vezet: Jászvásárt magunk mögött hagyva a Szeret völgyén át utazunk és Karácsonkőn időzünk, ahol a Keresztelő Szent János templomot tekintjük meg, melyet a 15. század végén építettek és egyben a moldvai építészet jellegzetes 15-16. századi példája. A templom együttesében sajátságosan ötvöződnek a bizánci eredetű építészeti hagyományok a gótikus stílus hatásával. A Kárpátok külső homokkő vonulatain át az Aranyos-Beszterce völgyén át utazunk. A Békás-szoros hasadékvölgyén át haladva felejthetetlen természeti képződmények látványa vár bennünket. A Gyilkos-tóhoz érkezünk, ahol a víz alá került fenyőerdő maradványai láthatók. Pongrácz-tetőn kelünk át ahol a Gyergyói-medencébe érkezünk, Hargita megye harmadik legnagyobb városában Gyergyószentmiklóson időzünk. Felkeressük az örmény templomot, a zsinagógát, sétálunk a Márton Áron utcában. Marosvécsen Kemény kastélynál tartunk pihenőt, mely egykoron az Erdélyi Helikon Irodalmi színhelye volt a két világháború között. Utunkat folytatva a Maros völgyében utazunk a Maros-menti fenyves-erdők árnyékában. Szálláshelyünk Marosvásárhelyen vár bennünket ízletes vacsorával.

7. nap:
Marosvásárhely-Kolozsvár-BudapestMegreggelizünk és egy rövid autóbuszos városnézést követően hazafelé indulunk. Torda érintésével Kolozsváron pihenőt tartunk: ebédidő a főtéren (egyéni igény esetén azebéd idejének terhére rövid látogatás a Házsongárdi temető jeles síremlékeihez). Rövid szabadidő majd folytatjuk utunkat a Királyhágón át. Ártánd (határátkelő) útvonalon az esti órákban érkezünk Budapestre, majd továbbutazunk Szegedre!x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás