Szilveszter Erdélyben

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 215958
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Románia
Város: Tusnádfürdő

Szállás / program részletes leírása



1. nap:
Indulás Budapestről reggel 06.00 órakor, folyamatos utazás a határátkelőig rövid pihenőkkel. A határátkelés után már Erdély területén folytatjuk utunkat Királyhágóig. Pihenőt tartunk Erdély történelmi kapujában, majd az Erdélyi-medencén keresztül megérkezünk a Keleti Kárpátok gyönyörűséges vonulatai közé. Itt érjük el a Kárpátok Gyöngyszemének is nevezett Tusnádfürdőt, amelynek a környékén töltjük el az év utolsó napjait, illetve az új év első napját. Elfoglaljuk szállásunkat Tusnádfürdőn, majd vacsora.



2. nap:
A reggeli elfogyasztása után felkeressük a Nyerges-tető nemzeti emlékhelyét, az 1848-1849-es forradalom utolsó nagy székelyföldi ütközetének helyszínét. Innen átmegyünk a szomszédos Újtusnád falujába, ahol lovas szánokra (ha nincs elegendő hó, akkor lovas kocsira)szállunk és nekivágunk az aznapi kalandos túránknak, aminek természetes kísérője lesz a forralt bor és a méltán híres székely szilvapálinka a Székely Szikra. Utunk során a szabadban, tűz mellett sütjük meg és fogyasztjuk el ebédünket, amelyből nem hiányozhat a szalonna, a miccs és a tarja. Késő délután visszatérünk Tusnádfürdőre, ahol a városi Wellness és Gyógyfürdőben frissülünk fel és melegedünk át a vacsora előtt.



3. nap:
Az év utolsó napjára ébredünk. Korai ébresztő után, indulás busszal a szomszédos Újtusnádra, egy helyi székely portára, ahol egy igazi hagyományos székely disznóvágáson veszünk részt. A helyi hagyományos reggelit itt a helyszínen fogyasztjuk el.

A disznóvágás és a reggeli után busszal felkapaszkodunk a 950 méter magasan fekvő Szent Anna-tóhoz. Itt lehetőségük adódik egy vidám szánkózásra. Az 1,7 km hosszú szánkópályán csúszunk le, majd a szánkókat összekötve terepjárókkal húznak fel minket a pálya elejére. Aki nem szánkózik, az sétálhat, kirándulhat a Szent Anna tó környékén. (Amennyiben nincs elegendő hó, lesétálunk a Szent Anna tó kráterébe, besétálunk a Mohos tőzeglápba és ellátogatunk az Apor Lányok feredőjéhez) Ezután visszaindulunk Tusnádfürdőre, ahol vacsoráig szabadprogram.

Szállásunkon este méltóképpen búcsúztatjuk az Óévet, egy szilveszteri disznótoros vacsora keretén belül. A vacsora alkalmávalélőzenés táncosszilveszteri mulatságra invitáljuk kedves vendégeinket, egy igazi székely-magyar mulatságra, amely addig tart amig a lábunk és hangunk bírja.

4.nap:
Késői reggeli után felfrissülünk egy rövid tusnádfürdői városnézés keretén belül, kellemes téli sétát teszünk a gyógyüdülő városban. Ezután egy kalandra hívjuk kedves vendégeinket. Terepjárókra szállunk és feljutunk a Csíki-havasok egyik legszebb panorámakilátójához ahol csodás kilátásban lesz részünk. Itt székely szokás szerint elégetjük az óévet egy tábortűz keretén belül, forralt borral koccintunk. Visszatérünk a szállásunkra, majd akinek kedve tartja, megmártózhat és lazíthat újra a tusnádfürdői Wellness és Gyógyfürdőben. Vacsora a panzióban.

5. nap:
Korai reggeli után hazaindulás. Útközben megállás Máréfalván, ahol megismerkedünk a festett székelykapukkal. Ezután Korondra látogatunk, ahol elsősorban a székely népi fazekassággal ismerkedhetünk meg, majd a kirakodóvásárban lehetőség nyílik az iparművészeti remekek megvásárlására is. Ezután folyamatos utazás a Marosvásárhely - Kolozsvár - Nagyvárad - Budapest útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.



5. nap:
Korai reggeli után hazaindulás. Útközben megállás Máréfalván, ahol megismerkedünk a festett székelykapukkal. Ezután Korondra látogatunk, ahol elsősorban a székely népi fazekassággal ismerkedhetünk meg, majd a kirakodóvásárban lehetőség nyílik az iparművészeti remekek megvásárlására is. Ezután folyamatos utazás a Marosvásárhely - Kolozsvár - Nagyvárad - Budapest útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- félpanzió,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás