Költők és hadvezérek nyomában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 215213
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:panzió
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Románia
Város: Nagyvárad

Szállás / program részletes leírása



Program leírás
KÖLTŐK ÉS HADVEZÉREK NYOMÁBAN
(2 nap/1 éjszaka, autóbusszal)


Időpont: V.11., VI.15., IX.28.
Utazás: Légkondicionált autóbusszal
Felszállási lehetőségek: Budapest, (Szolnok csak felszállás), (Szeged csak leszállás)
Elhelyezés: Ópáloson helyi panzióban, 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: Félpanzió (reggeli, vacsora)
Minimum létszám: 30 fő

Program:
1. nap: Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás a határmenti Nagyváradra, mely a Trianon előtti Magyarország egyik legszebb városa volt. Itt élt és alkotott Ady Endre, Juhász Gyula. Látogatást teszünk a barokk püspöki székesegyházba, majd belvárosi séta következik (Fekete Sas palota, Szent László-templom, Szigligeti színház). Szabadprogram után tovább utazunk Arany János szülővárosába, Nagyszalontára. Toldi írójának életét és munkásságát bemutató kiállítást a Csonkatoronyban rendezték be. Nagyszalontáról folytatjuk utunkat az Arad-hegyaljai borvidékre. Ópáloson vacsorával egybekötött borkóstolón veszünk részt, mely során megismerkedhetünk a borkészítés világával. Szállás. (410km)

2. nap: Reggelit követően Aradra látogatunk. A Maros folyó két partján elterülő városról az 1848-49-es szabadságharcban kivégzett 13 vértanú jut elsőként eszünkbe. Városnézésünk során megismerkedünk a város patinás épületeivel, megtekintjük a Megbékélés parkjában található Szabadságszobrot, az Állami Színházat, a Kultúrpalotát, az aradi várat (kívülről), az aradi vértanuk emlékművét. Rövid szabadprogram után tovább utazunk Temesvárra, a Bánság központjába. A város a Trianon előtti Magyarország legmodernebb vidéki városa volt. Városnéző séta a szecessziós Opera tértől, a Jenő herceg téren keresztül, a barokk Losonczy térig. Fő látnivalók: a római katolikus püspöki székesegyház, az ortodox román nagytemplom, a Hunyadi- és a Lloyd-palota. Rövid szabadprogram után elhagyva a várost, Kiszombornál érjük el Magyarországot. Szeged érintésével utazás Budapestre. Érkezés az esti órákban. (390km)

Helyszínen fizetendő belépők: 10 RON.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- Félpanzió,

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás