A Baltikum színe-java

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 211777
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Észtország, Finnország, Lettország, Litvánia
Város: Helsinki, Riga, Tallin, Vilnius

Szállás / program részletes leírása



 Program

Litvánia, Lettország és Észtország alkotják a Baltikum legfőbb gyöngyszemeit! Ezen a vidéken középkori városok, régi várak, egyre több restaurált főúri lak, hatalmas erdős vidék tárul az ideérkező turisták szeme elé. Megkapó látványt nyújt a barokk Vilnius, a szecessziós homlokzatú házakban gazdag Riga, valamint a középkori épületekben bővelkedő Tallinn. A balti országok több évszázados elnyomás után ismét elnyerték a függetlenségüket és az általánosan tapasztalható globalizáció ellenére egyre inkább erősítik nemzeti kultúrájukat, identitásukat! Most ebből állítottunk össze egy csokorra való látnivalót azoknak, akik az autóbuszozás helyett a kényelmesebb repülős utazást részesítik előnyben.

1. nap: Budapest – Riga
Elutazás a reggeli órákban közvetlen járattal a lett fővárosba, Rigába. Érkezést követően városnézés. RIGA gazdag történelmi múltú település, a Hanza-szövetség büszke tagja. Napjainkra a Baltikum legnagyobb, legnépesebb „metropoliszává” fejlődött. Az egykori rigai kereskedők gazdagságát őrzik az épen maradt, pompásan díszített házak. Délelőtt séta a gótikus jellegű óvárosban: Feketefejes ház, Péter templom (kívülről), az ún. Macskás ház, Három fivér házcsoport, Jakab-templom, városfalak, Svéd kapu, dóm stb. Szállás.

2. nap: Riga – Rundale – Vilnius (kb. 370 km)
Irány a szomszédos Litvánia! Útközben, még lett területen, ismerkedés RUNDᾹLE kastélyával és parkjával, mely az ország egyik legszebb műemléke. A szentpétervári Téli Palotára hasonlító főúri lak jelentette a csúcspontját a német és az orosz társadalom XVIII-XIX. századi összefonódásának. Átkelve Litvániába, rövid megálló a Keresztek-hegyénél, mely a katolicizmus és az egykor sok istent tisztelő, az ún. baltikumi ősi vallás keveredését szimbolizálja. A keresztek sokasága az elmúlt évszázadok mártírjainak állít emléket. Továbbutazás Vilniusba, szállás.

3. nap: Vilnius – Trakai – Tallinn (kb. 60 km)
VILNIUS, a litván főváros két folyó partján, a Neris és a Vilnelen találkozásánál fekszik. A templomtornyokban és barokk épületekben bővelkedő, sajátos hangulatú város főbb nevezetességei: Szt. Sztaniszláv Székesegyház a harangtoronnyal, Szt. Anna templom az ún. „lángoló gótika” remekműve, a Báthory István alapította régi egyetemi udvarok, a Péter-Pál templom gazdag stukatúr díszítései stb. Szabadidő után utazás TRAKAI-ba, a szigetvárosba, amely impozáns gótikus vízi-várának köszönhetően népszerű a turisták körében. Vilnius alapítása előtt itt volt a litván nagyfejedelemség székhelye. Este átrepülünk az észt fővárosba. Szállás Tallinnban.

4. nap: Helsinki
Szabad program Tallinnban, vagy fakultatív egész napos kirándulás a finn fővárosba. Reggel hajóval átkelünk a Finn-öböl másik oldalára. HELSINKIT I. Gusztáv svéd király alapította a Vantaa folyó torkolatánál, hogy a rivális Hanza-város, Tallinn vetélytársa legyen. Városnézés (Nagytemplom, Egyetemi Könyvtár, Országház, Szikla-templom, Uszpenszkíj Székesegyház (kívülről), Sibelius-emlékmű stb.). Rövid szabadidő után, visszahajózunk Tallinnba. Szállás.

5. nap: Tallinn – Riga (kb. 310 km)
Délelőtt ismerkedés az örökké nyüzsgő TALLINN városával. Fontos kikötőváros, melyben ötvöződik a világiasság és a vidéki hangulat. Egykor fontos tagja volt a Hanza-szövetségnek, az együttműködés meghatározó jelentőségű volt a város kereskedelmi kapcsolataira, fejlődésére, és a német kereskedők pozíciójának megerősödésében is. Növekvő gazdasági erejét a környező országok politikai befolyásolással ellensúlyozták, mely hatott az egységes városkép kialakulására is. Nem véletlen, hogy az egykori társult városokban a mai műemlék épületek népszerűek a turisták körében. Autóbuszos városnézés: Katalin negyed, kikötő, Dalos mező, egykori olimpiai falu stb. Séta az óvárosban: dóm, pravoszláv székesegyház, városháza, városfal az egyedi és nevesített bástyáival (pl. Kövér Margit, Hosszú Hermann stb.), Európa egyik legrégibb patikája a főtéren stb. Szabadidő a belvárosban. Továbbutazás Rigába. Szállás.

6. nap: Riga – Budapest
Kora reggel transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a reggeli órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:
Litvánia:
– Vilnius történelmi belvárosa
Lettország:
– Riga történelmi belvárosa
Észtország:
– Tallinn történelmi belvárosa

A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

 

Az ár tartalmazza:- repülőjegy,Budapest – Riga, Vilnius – Tallinn és Riga – Budapest útvonalakon menetrend szerinti repülőjáratokkal, a körutazáson és a városnézések alkalmával, helyi autóbuszokkal.
- szállás,
- reggeli,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték kb. 53.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:

A részvételi díj a belépőjegyek- és függővasút árát, valamint a fülhallgató díját a városnézésekhez (kb. 60,- €) nem foglalja magában.

Szervízdíj / Borravaló: 15,- €

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Fakultatív kirándulás Helsinkibe: 80,- € (min. 20 fő esetén)

 

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 484 utazás 337 329 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás