Hercegovina csodái

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 211329
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:panzió
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Bosznia-Hercegovina
Város: Mostar

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Split-MedjugorjeIndulás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás rövid pihenőkkel a Nagykanizsa-Letenye útvonalon Horvátország második legnagyobb városába. Split az ország egyik legfestőibb városa. A Jadro és Zrnovica folyók torkolatánál fekvő Split talán a legpezsgőbb és legmediterránabb hangulattal büszkélkedő dalmát város, melyről rövid városnézésünk alkalmával személyesen is meggyőződhetünk. Séta az óvárosban, ahol megtekintjük a Diocletianus palota épületegyüttesét. A palota a IV. században készült el (Diokleciánusz császár 305-ben költözött a palotába). Ahogy az évszázadok múltak, a Palota területe kicsinek bizonyult és új városrészek épültek hozzá. Látogatásunk után folytatjuk utunkat Bosznia-Hercegovinába. Szálláshely elfoglalása az esti órákban Medjugorje városában. Vacsora után esti séta a városközpontban.
2. nap: Medjugorje-Kravica vízesés-Blagaj-Mostar-SzarajevóReggeli után közös séta Medjugorje városában, ahol a templomot és a verejtékező Krisztus szobrot is megtekintjük. Utazás az ország leglátványosabb vízeséséhez, a festői Kravica vízeséshez. Séta és fényképezési lehetőség a 26 méter magas, körülbelül 120 méter széles látványos természeti jelenségnél. Ezután folytatjuk utunkat Blagaj városába, mely rövid ideig Hercegovina független uralkodóinak székhelye volt. Megtekintjük a festői környezetben található Buna különlegesen bővizű forrása fölé épített pihenőházat, kolostort, melyet a legenda szerint a táncoló dervisek alapítottak. Utolsó megállónk Bosznia legkeletiesebb városa, Mostar. Hercegovina fővárosa a Hajrudin által tervezett öreg hídjáról vált világhírűvé, mely a Világörökség része. Esti érkezés a szarajevói szállásra.
3. nap: Szarajevó-Visoko-BudapestVárosnézés Szarajevóban, ahol természetesen Ferenc Ferdinánd osztrák-magyar trónörökös merényletének színhelyére is ellátogatunk. Bosznia-Hercegovina fővárosa rendkívül színes etnikummal és emiatt változatos kultúrával rendelkezik, így látogatásunk alkalmával a különböző vallási nézeteket valló városlakók szokásaival is megismerkedhetünk. A török építészet megannyi műemléke szép kontrasztban áll a Monarchia által hátrahagyott középületekkel, és az országot uraló vallási sokszínűségnek teret adó templomokkal, mely garantáltan lenyűgözi a látogatókat. A szűk, sikátoros utcácskákon járva az iszlám világ semmihez sem hasonlító utcaképe fogad. Az óvárosban megtekintjük a Gazi Huszref bég-dzsámit, majd a vízipipás bazárvilág a Bascsarsija negyede következik. Utazás Visokoba, az egyik legrégebbi bosnyák városba, amely a nemrégiben felfedezett bosnyák piramisokról vált világhírűvé.Izgalmas kaland veszi kezdetét az Nap piramisok alatt futó kacskaringós alagútrendszer felfedezésével. Lefotózhatjuk az itt felfedezett rovásírások maradványait is, majd utazás Magyarországra. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak” nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás