Fedezze fel a szerelem szigetét!

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 207044
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Észak-Ciprus
Város: Famagusta, Szalamisz, Kyrenia, Nikosia

Szállás / program részletes leírása



1. NAP Utazás Ciprusra
Utazás repülővel Budapestről Ciprus fővárosába, Nicosiábaátszállással. Idegenvezetőnk az Ercan reptéren fogadja Önt. Transzfer a hotelbe. Szállás: Famagusta környékén.

2. NAP Famagusta
A gyönyörű kikötővárosban felkeressük a történelmi óvárost, melyet a 16. századból származó falak vesznek körbe. A feltételezések szerint Shakespeare halhatatlan művének színhelyéül szolgáló citadella, az Othello-torony a kikötőre pompás kilátást nyújt. A Szent Miklós templomot Lala Mustafa néven mecsetté alakították át. Szabadidő keretében is ismerkedhetünk Famagusta szépségeivel. Szállás: Famagusta környékén.

3. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Karpaz-félsziget, Kantara Fakultatív program (ebéddel):
Az érintetlen környezet, a különleges növény- és állatvilág (például a helyi vad szamarak) miatt ezt a területet természetvédelmi körzetnek nyilvánították. A Szent András-kolostor a görög ortodox hívek egyik legjelentősebb zarándokhelye. Utunkat idilli tájon folytatjuk, kis falvak mellett, a Kantara-várig, mely 630 méteres magasságból őrzi a vidéket. A keresztes lovagvárat a középkorban alapították, az ellenséges támadások visszaverésére. Visszatérés a hotelbe. Szállás: Famagusta környékén.

4. NAP Szalamisz - Szent Barnabás kolostor - Kyrenia
A Szent Barnabás-kolostor vár ránk, mely emléket állít a ciprusi ortodox egyház megalapítójának. Az ikonok, az Archeológiai Múzeum és Szent Barnabás sírja a múltról mesélnek. Szalamisz neve Homérosszal is összefonódott, lehetséges szülővárosaként jegyzik. Jó állapotban megmaradt emlékei - a tornacsarnok, a színház és egyéb római épületek - bepillantást engednek egy lenyűgöző korszak világába. Felkeresünk egy szőnyegkereskedést is. Folytatjuk utunkat Kyrenia-ba, melyet Ciprus gyöngyszemének is becéznek. Szállás: Kyrenia környékén.

5. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Paphos - Dél-Ciprus Szabadidő vagy FAKULTATÍV (ebéddel):
Ciprus déli részére, Nicosia felé indulunk. A fővárost a politika viharai kettészakították, ugyanúgy, ahogy magát Ciprus szigetét is: déli része görög, északi része török fennhatóság alá tartozik. A várost az ún. Zöld Vonal osztja ketté. Paphos városát Kr. e. 1400-ban alapították. A legenda szerint itt Aphrodité világra jövetelekor a tenger hullámaiból emelkedett ki. Meglátogatjuk a sziget legjelentősebb templomai közé tartozó Agia Paraskevit. Megtekintjük a mozaikokat és a 4. századból származó királysírokat is. Ebéd egy helyi étteremben. Délután szabadidő. Szállás: Kyrenia környékén.

6. NAP Kyrenia
A mai kiránduláson feltárulnak Ön előtt Észak-Ciprus leggyönyörűbb városának titkai. A páratlan Szent Hilarion fellegvár elképesztő kilátást kínál Kyreniára. Walt Disney mesevilágába is beépítette Szent Hillariont, inspirációként használta fel a Hófehérke és a hét törpe című alkotásában. Az Ötujj-hegységben (más néven Kyreniahegység) megbúvó Bellapais falucska apátságának gótikus romjai a földközi-tengeri térség legszebb ilyen jellegű maradványai közé tartoznak. Kyrenia kikötőjében fellelhető vár és a Hajóroncs Múzeum érdekes élményt ígér. Szabadidő keretében fedezze fel Ön is a hangulatos óvárost! Emellett alkalmunk adódik bőráruk vásárlására is. Visszatérés a hotelbe. Szállás: Kyrenia környékén.

7. NAP Nicosia
Nicosia a világ utolsó kettéosztott fővárosa. A történelmi városközponton átsétálva megérint minket a keleti varázs. A velencei falak, az Arab Ahmet mecset (kívülről tekintjük meg), a Hagia Sophia-katedrális a város sokarcúságának újabb árnyalatát rajzolják meg. A Büyük Han és a Kurmarcilar Han karavánszerájok hangulatát is élvezhetjük szabadidő során. Lehetőség nyílik ékszerek vásárlására. Visszatérés a hotelbe. Szállás: Kyrenia környékén.

8. NAP Hazautazás
Transzfer a repülőtérre, életre szóló élményekkel gazdagodva hazautazás Budapestreátszállással.

FONTOS INFORMÁCIÓK
Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges, melynek a hazaérkezés dátumától számított 6 hónapigérvényesnek kell lennie!
A programok a részvételi díjban benne foglaltatnak, ezen kívül fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség a helyi szolgáltatók szervezésében. Bővebb tájékoztatást ezekről a helyszínen kaphatnak.
A kirándulások sorrendje változhat!
Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás