Csodálatos királyi városok

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 203071
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Marokkó
Város: Marrakesh, Fez, Meknes, Rabat, Casablanca

Szállás / program részletes leírása



1. NAP: Repülés Marokkóba
Repülés Budapestről Marokkóba. Érkezés Marrakesh-be. Idegenvezetőnk a reptéren üdvözli Önt, majd transzfer a hotelbe, ahol egy frissítő teát fogyaszthatnak el utasaink. Szállás: Marrakesh.

2. NAP: Marrakesh - Beni Mellal - Fez
A mai naptól Marokkó időtlen szépségébe, elvarázsolt keleti mesevilágába feledkezhetünk bele. A reggelit követően Beni Mellal felé indulunk, Kalat Sraghna-n és El Attaouia-n keresztül, miközben a Közép-Atlasz-hegység festői vonulatainak-lankáinak képe kísér minket. Gyönyörű cédrus- és eukaliptuszerdők zöldjébe, folyók kékjébe káprázik bele a szemünk, miközben megérkezünk az 1665 méter magasan fekvő Irfane hegyi faluba. A késő délutáni órákban fogunk megérkezni Fezbe. Szállás: Fez.

3. NAP: Fez - Meknes
A reggeli után Fez, a királyság spirituális központja képezi programunk újabb állomását. Fez el Bali, az óváros szintén az UNESCO- Világörökség része. A legfontosabb nevezetességek közé tartozik a teológiai iskola, az Attarine medresze, a Karaouine mecset, mely a világ egyik legrégebben alapított egyeteme is (kívülről tekintjük meg), a Nejjarine-szökőkút, a bőrcserzők negyede és a hangulatos bazárok. A Fez el Jadid városrészben a Királyi Palota (mely a nyilvánosság számára nem látogatható) és a zsidó negyedáltal tovább színesedik Fezről kialakított képünk. A következő állomásunk Meknes (UNESCO-Világörökség). Útba ejtünk egy szőnyegszövő-műhelyt is, ahol csodálattal adózhatunk a marokkói nők tehetségének. Meknest Moulay Ismail szultán virágozatta fel. A híres El Hedim tér, a Bab Khemis, a 17. századból származó kapu, a világhíres Bab Mansour kapu, mind-mind hozzájárulnak a királyi város különleges hangulatához. Szállás: Meknes.

4. NAP: Meknes - Volubilis - Rabat - Casablanca
A reggeli elfogyasztása után Volubilis római időkből származó romvárosa mesél majd nekünk letűnt időkről, mely az UNESCO-Világörökség kincseit gazdagítja. Majd Rabat felé tartunk, mely a királyság mediterrán éghajlatú fővárosa. A négy királyi város egyikét pálmafák övezte sugárútjaival, az Atlanti-óceán szikrázó kékségével, arab mesék világát idéző időtlen épületeivel bizonyosan a szívünkbe zárjuk majd. A panoráma buszos városnézés során a királyi palota sugárútja és falai, a Hasszán-torony, V. Mohamed mauzóleuma, mind Rabat titkait tárja fel előttünk. Utazás Casablancába. Szállás: Casablanca.

5. NAP: Casabalanca - Marrakesh
A reggeli után a romantikus lelkűek és a filmrajongók álma válik valóra, ugyanis a mai napon Casablancát, az 1942-ben készült, azonos című romantikus dráma helyszínét ismerhetjük meg. Az Atlanti-óceán partjának metropolisza ma Marokkó pénzügyi és gazdasági központja, az UNESCO-Világörökség része. A városnézés során megcsodálhatjuk a fenséges II. Hasszán mecsetet (kívülről), majd töltse kedvére az időt. Az óceánparti városrészen a festői Corniche, azaz a promenád, a bíróság, és a V. Mohammed tér látványa bűvöl el minket. Ezt követően utazás Marrakesh-be. Szállás: Marrakesh

6. NAP: Marrakesh
A reggeli után Marrakesh csodáival ismerkedünk (UNESCO-Világörökség). Az Atlasz-hegység ölelésében megbújó Vörös Várost a Dél Gyöngyének is becézik. Felkeressük a Koutoubia mecsetet, mely Marrakesh egyik legszebb épülete, a Bahia palotát, a 12. században létrehozott Menara-kerteket, ahol az olajfa ligeteknek pompás hátteret a tiszta időben jól kivehető Atlasz-hegység biztosít. Meglátogatunk egy ékszer- és egy bőrmanufaktúrát. Egy divatbemutatón való részvételt követően vásárolhatunk is a szebbnél-szebb ékszerekből és bőrárukból. Délután a keleti tündérmesék világa elevenedik meg előttünk az Djemaa el Fna főtéren, a város egyik legvarázslatosabb helyén, ahol Marokkó és egyben Afrika legnagyobb piaca kápráztat el minket kígyóbűvölőivel, akrobatáival, ételárusaival, zenészeivel, majomidomárjaival, kávézóival. Szállás: Marrakesh.

7. NAP: Marrakesh
Reggeli után szabadidő, fedezze fel kedvére a környéket, pihenjen, vagy vegyen részt FAKULTATÍV programon! Szállás: Marrakesh.

8. NAP: Hazautazás
A busz a repülő indulásához igazodva viszi ki Önt a repülőtérre.

Fontos Információk!
Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges, melynek a visszautazástól még minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie!
Javasoljuk a Kultúra-és vacsoracsomag megvásárlását, amivel megkapja az alap programhoz tartozó belépőket, idegenvezetést, és vacsorákat.
Fakultatív program vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség.
Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.
A programváltozás jogát fenntartjuk!

Beutazással kapcsolatos tudnivalók
A belépésnél ügyelni kell arra, hogy a marokkói határőr a beutazási pecsétet és a regisztrációs számot bepecsételje az útlevélbe, mivel ezek igazolják
a legális belépést az országba. Ezek hiányában a tartózkodás illegálisnak is minősülhet. Az országba be- és kilépés során minden alkalommal egy regisztrációs nyomtatványt kell kitölteni az utazással kapcsolatos főbb információkról, amelyet az úti okmány ellenőrzésnél kérnek el a marokkói határőrök (személyes adatok, úti okmány adatai, utazás célja, szálláshely címe). A nyomtatványok beutazáskor a repülőgépen kerülnek kiosztásra, kiutazáskor pedig a repülőtereken vannak kihelyezve, általában a poggyászfeladó pultoknál.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás