Albánia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200493
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:hajóút

Ország: Albánia, Bosznia-Hercegovina
Város: Tirana, Dures, Tivat, Szarajevó

Szállás / program részletes leírása



Tengerparti pihenéssel Durresben7 nap / 6 éjszaka

1. nap:
Budapest–Szeged–Belgrád–Cacak (520 km) Elutazás a reggeli órákban Budapestről. Utazás Szegeden keresztül Belgrádba, Szerbia fővárosába. Rövid séta keretében ismerkedünk a várossal: Koronázó-templom a fejedelmek és az utolsó Nemanja király síremlékeivel, a várnegyed, a nándorfehérvári csata színtere. Tovább utazva Cacak környéki szálláshelyünkre érkezünk ahol vacsorával várnak bennünket.

2. nap:
Cacaktól Ulcinjig (390 km) Reggeli után Montenegró felé indulunk. Áthaladunk Uzicen a háború utáni Jugoszlávia megalakulásának színhelyén. Montenegróba a csodálatos Moraca kanyonon keresztül érkezünk (buszból láthatjuk Európa egyik legszebb folyóvölgyét). Megtekintjük az egyik legrégibb görögkeleti Moraca kolostort. Podgoricán, Montenegró legnagyobb városán keresztül utazunk tovább a Skadar-tó mellett (fotószünet a jelentős madárrezervátumnál). Továbbutazunk Ulcinjba, Montenegro egykori uralkodói dinasztiájának székhelyére. Szállásunk Ulcinjban vagy környékén lesz, vacsorával. Vacsorát követően egyénileg nyílik lehetőség sétálni a sziklaszirtre épült óvárosban (egyes csoportjainknál a szálláshely eltérő lehet, az esti Ulcinj séta nem kivitelezhető).

3. nap:
Tirana és Elbasan (270 km) Megreggelizünk, majd útnak indulva Skodra városa, később a Rozafa vár mellett haladunk el. Útközben fotószünetet tartunk a legnagyobb nemzeti hős, Szkander bég mauzóleumánál. Utunkat folytatva Tiranába, Albánia fővárosába érkezünk. Autóbuszos és gyalogos városnézés: Szkander bég tér, Kultúrpalota, Enver Hodzsa volt mauzóleuma és villája, az albán „Hundertvasser ház”. Láthatjuk a XVIII.sz-i Ethem bej mecsetet, az iszlám díszítőművészetben egyedülálló ábrázolásokkal, valamint a teljes Korán mikroszkopikus betűkkel 1 lapra megírt páratlan példányával. Tiranából Elbasanba, a törökök legjelentősebb erődvárosába utazunk. A városban szembeötlő az új és a régi épületek kontrasztja. A városnak a XVI.sz-ban 46 mecsete volt, melyek közül belülről is láthatjuk a XV.sz-i faoszlopos Király mecsetet, melyet nemrég újonnan restauráltak valamint látogatást teszünk a Szűz Mária ortodox templomában. Szállásunk és vacsoránk 2 éjszakán át Albánia egyik legszebb nyaralóhelyén, Durresben lesz, közel a tengerparthoz! (augusztusi csoportunknál a szállás Albánia fővárosában: Tiranában lesz)

4. nap:
Durres és Berat (180 km) Egész nap pihenhet az albániai tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Jöjjön velünk Albánia legszebb múzeum városába, Beratba. Lebilincselő látvány az „1000 ablakos város”, a meredek hegyoldalban egymás fölé épült házak panorámája. Városnézésünk során sétálunk a fellegvárban, (egykor 14 keresztény templom), láthatjuk a Mária elszenderülése templomot (a bizánci művészet egyik legszebb ikonosztázával és a legjelentősebb albán művész, a XVI.sz-i Onufri műveit is tartalmazó felbecsülhetetlen értékű ikongyűjteményével). Alsó város, muzulmán negyed, a vallási iskolával egybeépült királyi mecset, a misztikus Khalwati dervisrend imaháza és zarándokszállás (kívülről). Visszatérünk Durresba, majd a városban maradt utasokkal együtt ismerkedünk a római birodalom egyik jelentős városával. Durres ma Albánia legnagyobb kikötője és legkedveltebb fürdőhelye. Belülről is meglátogatjuk a térség legnagyobb amfiteátrumát és a ritka mozaikokkal díszített keresztény kápolnáját. Megnézzük a volt római piacot, a partizánemlékmű, az érdekes sorsú Zogu király rezidenciáját (kívülről), az egykori hatalmas városfal maradványait. Estére szálláshelyünkön elfogyasztjuk vacsoránkat.

5. nap:
Kruja, Stari Bar, Sveti Stefan és Budva óvárosa (240 km) Kruja a XV. sz-i hős, Szkander bég (Kasztrióta György) szülőhelye és hadiszállása, mely hosszú időn át ellenállt az oszmán hódításnak. Meglátogatjuk a nemzeti hős, Szkander bég életének szentelt múzeumot (a citadella felújítását Enver hodzsa leánya tervezte), a XV. századi sikátoros bazárt. Tovább utazva látogatást teszünk Stari Barban. Történészek szerint már a VI. században volt itt római település. Utunkat folytatva megpihenünk Sveti Stefan „földnyelven csöngő” ékszerdobozánál, az ikonikus apró szigetre épült halászfalunál. Rövid fotószünet után folytatjuk utunkat. Budvába érkezve sétálunk Montenegró leghangulatosabb, kicsiny félszigeten fekvő óvárosának keskeny utcácskáiban és üdülőközpontjában. Tivat felé utazunk tovább, szállásunk Tivatban vagy környékén lesz, vacsorával (augusztusi csoportunknál a szálláshely eltérő ami miatt útközben nem tudunk megállni Stari Barban).

6. nap:
Tivat és a Kotori öböl, Mostar (320 km) Szabadidejében ismerkedhet a Kotori-öböl egyik legrégebbi településével, Tivattal. A Lovcen hegység tövében fekvő mediterrán településen a kotori hercegek előszeretettel építették fel nyaralóikat. Fakultatív ajánlatunk: Jöjjön velünk egy hangulatos hajókirándulásra! Tivatból hajóval indulunk Perastba. A valaha önálló köztársaság virágkora mára a múlté. Sétálunk a Szirti madonna szigetén (egy régi csodatévő ikon köré épített mesterséges szigetecske), látogassa meg a templomot is. Láthatjuk a reneszánsz palotákat, a volt raguzai köztársaság védőbástyáját. Továbbhajózva Kotor városát látogatjuk meg (világörökség). A város a monarchia egykori hadikikötője volt, a hírhedt matrózlázadás színhelye. Ismerkedés a várossal: tökéletesen megőrzött középkori városrész, Szent Trifun katedrális. A hajókirándulásról visszaérkezve továbbutazunk a Neretva mellett. Pociteljen át (a sziklán magasodó várat Mátyás királyunk építtette) Mostarba érkezünk (világörökség). Láthatjuk az ország szimbólumát, az Öreg hidat, vízimalmokból átalakított kávézóit. Az Öreg híd háború utáni helyreállításában magyar műszakiak is részt vettek. Szállásunk és vacsoránk Szarajevóban vagy környékén lesz (augusztusi csoportunknál a szálláshely eltérő lehet).

7. nap:
Szarajevó, Drávaszabolcs–Budapest–Szeged (560 km) Reggelit követően továbbutazunk a Neretva völgyén, rövid városnézés Szarajevóban (a modern történelem leghosszabb ostromát elszenvedő városa). Meglátogatjuk a pezsgő életű Bascsarsija bazárt, a Gazi Huszrev Bég dzsámit (a Balkán legnagyobb és legimpozánsabb muzulmán vallási létesítményét), a Ferenc Ferdinánd elleni merénylet helyszínét. Szarajevót elhagyva a Boszna folyó völgyében utazunk tovább, majd Udvaron át érkezünk Magyarországra, majd továbbutazunk Budapestre és Szegedre. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás