Csehország fénypontjai

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200155
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Csehország
Város: Telc, Marianske Lazne, Plzen

Szállás / program részletes leírása



1. nap:

Indulás 05.00 órakor Budapest, Hősök teréről. Folyamatos utazás Csehország felé. Délelőtt érkezés KroměříĹľbe. A várost 1997-ben megválasztották Csehország legszebb városának, egy évvel később pedig legszebb látnivalói (Érseki palota, Palotakert és a Virágos kert) felkerültek az UNESCO Világörökség listájára. Rövid sétát teszünk a városkában. Megtekintjük az olmützi érsekek palotáját, annak reprezentációs helyiségeit, köztük az F. A. Maulbertsch által díszített Hűbéri termet és az 1848-1849-es Habsburg birodalmi országgyűlés helyszíneként is ismertté vált Országgyűlési termet. Emellett a 17. század végén kialakított csodálatos és egyedülálló Virágos kertet nézzük meg.
Innen utazás Olmützbe. A város történelmi magja a Morva folyó által határolt. A híres Felső téren található többek között a városháza és az olmützi orloj (óra), a Herkules és Caesar díszkút és az UNESCO védelme alatt álló 35 méter magas olmützi Szentháromság-oszlop, mely 2000-ben került fel a Világörökségi listára. A városnak több magyar vonatkozása is van, itt kiáltották ki Mátyás királyt cseh királlyá, a székesegyházban nyugszik III. Vencel cseh és magyar király, valamint Bolyai János egy évig a városban szolgált. Szabadidő vagy fakultatív vacsorázási lehetőség majd szállásfoglalás Olmütz környékén.



2. nap:

Reggeli után utazás Telcbe, rövid városnézés. Hosszan elnyúló, trapéz alakú főterét 58 díszes oromzatú, többnyire reneszánsz stílusú egykori polgárház övezi, melyek nagyobbrészt a 16. század során épültek. A séta után a várkastély megtekintése következik, mely a reneszánsz stílus egyik legszebb csehországi műemléke. Ez egy eredetileg királyi tulajdonban lévő vár volt, melyet a 16. század második felében akkori tulajdonosa, Zachariás z Hradce építtetett át mai formájára, részben itáliai mesterekkel. A kastély belső terei nagyon jó, szinte teljesen eredeti állapotban maradtak fenn. A kastélyt szép udvar és park veszi körül. Innen utazás a cseh fővárosba. Délután érkezés Prágába. Ismerkedés a 14. században alapított Újvárossal, megtekintjük a Lőportornyot és a szecessziós stílusban épült Reprezentációs Házat. Sétánkat az Óváros valamikori városfalát körülvevő árkon épült utcán folytatjuk az Újvárosban és a Vencel téren fejezzük be. Este fakultatív vacsorázási lehetőség a belvárosban, majd a szállás elfoglalása Prága külvárosában.



3. nap:

Mai programunkat a Prágai Várban kezdjük. Itt található a gótikus Szt. Vitus-székesegyház, a Szt. György-szobor, a Régi Királyi palota és a Szt. György-bazilika. A várfalnál található Prága legfestőibb utcája, az Arany utcácska. A programunkat a világhírű kőhídon, a Károly hídon áthaladva az Óvárosban, az Óváros téren, a Városházánál fejezzük be. A Városháza tornyán megtekintjük a középkori csillagászati óraművet, az Orlojt, amely immár ötszáz éve minden kerek órában bábjátékkal szórakoztatja a nézőket. (Az Orloj 2018. januártól várhatóan 6 hónapig felújítás miatt nem működik!)
A délután további részében szabadprogram, ez időre javasoljuk a prágai zsidónegyed megtekintését. Este fakultatív hajókázási lehetőség svédasztalos vacsorával a Moldva folyón, majd visszautazás a szállásra.



4. nap:

Egész napos szabadprogram Prágában vagy fakultatív kirándulás: Krivoklat-Mariánské LáznÄ›-Pilzen

Reggeli után elsőként Krivoklat várát tekintjük meg, mely évszázadokon át a legjelentősebb királyi várak közé tartozott, mivel a Németországba vezető út egyik fontos védelmi pontja volt. Az uralkodók ugyanakkor előszeretettel használták a környék erdeiben rendezett vadászatok kiindulópontjaként is, de előkelő foglyok börtöneként is szolgált. Innen Mariánské LáznÄ›ba utazunk. A csehek híres, történelmi fürdővárosát régi korokat idéző épületek, kastélyszerű szállodák és kristálytiszta levegő jellemzi. A város alapítása az 1800-as évek legelején történt és innentől rohamos fejlődésnek indult a település. A gyógyhatású vizeknek hamar híre ment, attól kezdve államférfiak és a kor legnevesebb művészei - mint Chopin, Strauss, Kafka, Freud és VII. Edward király - is rendszeresen jártak ide. A séta során megtekintjük többek között a fürdő 1889-ben épült híres oszlopcsarnokát, a Kolonádát és a zenélő szökőkutat is. Napunk utolsó állomása Pilzen lesz. A várost a `sör-fővárosa"-ként ismerjük, de egyben Nyugat-Csehország közigazgatási, művelődési és gazdasági központja. Itt készül a híres sör, melyet Pilsner Urquell néven ismer a világ. Érkezés után utunk a város híres sörgyárába vezet, ahol a kóstolóval egybekötött látogatás alkalmával, megismerkedünk a gyár történetével és a sörgyártás folyamatával. Fakultatív vacsorázási lehetőség. Visszautazás Prágába, szállás ugyanott ahol előző este.



5. nap:


Reggeli után búcsút intünk a "száztornyú városnak". Utunk CeskĂ˝ Krumlovba, a középkori hangulatú dél-cseh városba vezet. Városnéző sétánk során egy kicsit visszacseppenhetünk a múltba. A város legfőbb nevezetessége a vár, amelyet fakultatív program keretében lesz lehetőség megtekinteni. Továbbutazás Magyarország felé. Folyamatos utazással érkezünk Budapestre a késő esti órákban.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 473 utazás 340 427 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás