A Balti-tenger országai és Szentpétervár - busszal

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200142
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:hajóút

Ország: Oroszország, Észtország, Lettország, Litvánia
Város: Szentpétervár, Tallin, Riga, Vilnius

Szállás / program részletes leírása



Litvánia – Lettország – Észtország és Szentpétervár11 nap / 10 éjszaka

1. nap:
Szeged–Budapest–Varsó (740 km) Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Budapesten és Parassapusztán keresztül Szlovákiába útközben többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Utunkat a Zólyom-Jablonka útvonalon folytatjuk tovább Lengyelországba. Szállásunk Varsóban vagy környékén lesz.

2. nap:
Varsóból Vilniusba (460 km) Reggeli után rövid városnézés keretében ismerkedünk a lengyel fővárossal, Varsóval. Megtekintjük az újjáépített óvárosát, a Királyi Palotát és a Tudomány és a Kultúra palotáját (kívülről). Litvánia fővárosába, Vilniusba utazunk tovább. Szállásunk Vilniusban vagy környékén lesz. Repülővel érkező utasainknak transzfer a szállodába.

3. nap:
Vilnius, Trakai és Riga (330 km) Reggelinket elfogyasztva, városnézés során ismerkedünk a litván fővárossal, Vilnius-al. A hangulatos óváros barokk épületei, a Szent Szaniszló katedrális a harangtoronnyal, a városkapu (világörökség). Ezt követően Trakaiba látogatunk. Sétát teszünk a szép fekvésű település vízi várában. Az esti órákban érkezünk Rigába. Szállásunk Rigában vagy környékén lesz.

4. nap:
Riga és Tallinn (310 km) Reggeli után a lett fővárossal, a Baltikum legszebb városával ismerkedünk. Számtalan építészeti műemlék található a városban a legkülönbözőbb korokból. Láthatjuk a Dóm épületét, Európa második legnagyobb orgonájával. A XIV. századi kastély és a középkori óváros a lőportoronnyal, kereskedőházakkal a világörökség része. Észtország fővárosa, Tallinn felé utazunk tovább. Szállásunk Tallinnban vagy környékén lesz.

5. nap:
Tallinn és Szentpétervár (370 km) Reggelinket elfogyasztva ismerkedünk a festői Finn-öbölben fekvő várossal. Tallinn megőrizte hajdani, gazdag Hanza-város jellegét. Sétálunk látványos felsővárosában, ahonnan szép rálátás nyílik a városra és a kikötőre. Felkeressük a gótikus városközpontot. A délutáni órákban indulunk tovább Szentpétervárra. Szállásunk 3 éjszakán keresztül Szentpéterváron lesz. (a határátlépés függvényében ezen fakultatív vacsora hidegcsomagként is lehetséges)

6. nap:
Szentpétervár (20 km) Megreggelizünk, majd helyi idegenvezető kíséretében ismerkedünk a különlegesen szép fekvésű, sok szigetre épült várossal, melyet több száz híd köt össze. Autóbuszos városnézés során láthatjuk a Nyevszkíj sugárutat, a Téli Palotát, az Izsák Székesegyházat, és a Szent Péter-Pál katedrálist. Megnézzük a Néva partján a történelemből ismert Auróra cirkálót és I. Péter híres lovas szobrát. Délutáni programunk előtt láthatjuk az Admiralitást, megállunk a Palota téren, megcsodálva a tér egységes panorámáját. Fakultatív képtárlátogatás: Oroszország legnagyobb múzeumát, a Néva partján fekvő Ermitázst látogatjuk meg, – képtárlátogatás vezetéssel (világörökség). A Téli Palotával egységes stílusban épült, több épületből álló Ermitázs 125 termét a nagy európai művészet remekei foglalják el. Van Gogh, Michelangelo, Rubens, El Greco, Leonardo da Vinci, Raffaelo, Tiziano több mint nyolcezer alkotása látható itt. Nagy Katalin cárnő is itt tartotta féltett gyűjteményét. Esti fakultatív ajánlatunk: Jöjjön velünk egy tradicionális zenés folklór estre, nézze meg az orosz népviseletben előadóművészeket.

7. nap:
Petrodvorec és Puskin – az orosz Versailles. Szentpétervár: amit még látni kell! (110 km) Reggelit követően szabadidejében ismerkedhet a várossal, vagy jöjjön velünk, fakultatív kirándulásra hívjuk. Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe látogatunk, melyet egyedülálló módon közelítünk meg! A tenger felől szárnyashajóval érkezünk a palota ’vízi bejáratához’! Páratlan panorámát nyújt a csodálatosan megkomponált park díszesen aranyló szökőkútjaival, mely I. Péter cár nyári rezidenciája volt a tengerpartra épített palota lépcsőjével, vízesésekkel és nagyszerű szobraival. A gyönyörű park, több száz szökőkúttal, ligetes sétányokkal kellemes időtöltés. Láthatjuk I. Péter cár magánszálláshelyeként szolgáló Monplaisir Palotát. Majd továbbutazunk II. Katalin kedvelt palotájához, az „orosz Versailleshoz”, ahol világhírű festményeivel, gyönyörű szobraival, szökőkútjaival és a pompás Borostyán teremmel ismerkedünk. Délutánra visszatérünk Szentpétervárra. Megnézhetjük belülről is Szentpétervár legjelentősebb templomát, az Izsák Székesegyházat. Elkápráztató a székesegyház belső terének gazdag művészi kiképzése. Megnézzük a II. Sándor emlékére épült Vérző Megváltó Templomát. Elkápráztatja a látogatót a féldrágakövek hatalmas mennyiségének ilyen művészi felhasználása. Fakultatív ajánlatunk estére: késő este a Néva partjára érkezünk és hajóra szállunk. A hidak megnyitását ajánljuk a Néváról! A folyóról Szentpétervár egy másik arcát ismerheti meg, körpanorámaként élvezheti a kivilágított város látványát. A hidak megnyitása a nyári éjszakák csúcspontját jelenti, miközben a városban sétáló turisták és szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek, élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem végződik”…

8. nap:
Szentpétervár–Pskov–Riga (570 km) Elhagyjuk a paloták városát és Lettország felé folytatjuk utunkat. A vikingek (varégok) keleti kereskedelmi útvonalai mentén fekvő Pskovba érkezünk, mely Oroszország egyik legrégibb városa, fontos kereskedelmi hely, már a X. sz.-ban település volt. (Alapítását Szent Olgának tulajdonítják.) Számtalan temploma közül megtekintjük a Velikaja-folyó partján álló Kreml épületét, mely már 1323-ban is állott. Rövid pihenő után Rigába utazunk, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

9. nap:
Riga–Rundale kastélya–Kaunas (270 km) Repülős utasainknak menetrendtől függően szabadidő, majd transzfer a rigai repülőtérre, hazautazás. Elfogyasztva reggelinket Rundale kastélya felé teszünk kitérőt. A háromszárnyú épület ma állami rendezvényeknek ad otthont. Látogatást teszünk a kastély termeiben és szépen rendezett parkjában is. Litvániába érkezve meglátogatjuk a Keresztek hegyét (kívánságok ezreinek keresztje), mely hívőknek és nem hívőknek egyedülálló élményt nyújt. Kaunasba Litvánia második legnagyobb városába utazunk. Rövid városnézés, séta a belvárosban. Szállásunk Kaunasban vagy környékén.

10. nap:
Czestochowán át Krakkóig (750 km) Reggeli után Kaunastól Lengyelország, Krakkó felé indulunk. Útközben felkeressük a keresztény világ egyik legfontosabb zarándokhelyét, Czestochowát. Évente 4-5 millióan keresik fel a híres Fekete Madonnát. Szállásunk Krakkóban vagy környékén lesz. 1

1. nap:
Krakkó–Zólyom–Budapest–Szeged (390 km) Reggelink elfogyasztása után Krakkóval ismerkedünk. Séta az óvárosban: főtér látnivalói (a világörökség része) Posztócsarnok, Mária templom. Tovább utazva Szlovákián keresztül hazafelé indulunk. Hazaérkezés Parassapusztán át Budapestre az esti órákban, utazás tovább Szegedre. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
- Vízumdíj
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 856 utazás 340 455 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás