Csontváry nyomában a Balkánon

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 195616
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:panzió
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Bosznia-Hercegovina
Város: Mostar

Szállás / program részletes leírása



1.nap: Budapest-TrogirKorai reggeli találkozó Budapesten a Déli Pályaudvarnál. Megkezdjük utazásunkat Horvátországba. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel a Székesfehérvár-Nagykanizsa útvonalon a határ felé. Csontváry Kosztka Tivadar nyomába indulni nagy kalandnak ígérkezik. Bejárni a napsütötte tájat, ahol ő százegynéhány éve festett, eközben élvezni a látványt és rápillantani a festményeire különös élményt kínál. Dalmácia egyik legszebb városa, Trogir-Trau, ahol több képe is született, semmit sem változott, megállt az idő a Kozjak hegység lábánál, vagy mégsem? Városnézésünk során minden részletre kitérően fedezzük fel ezt az ódon dalmát várost, más magyar vonatkozásaival együtt. „Trogir történelmi városközpontja” az UNESCO Világörökség része. A város egy aprócska szigeten fekszik Ciovo szigete és a szárazföld között, így egy kis hídon át jutunk majd el az ódon olaszországi településeket idéző hangulatos belvárosba. Este a szálláshely elfoglalása Trogir közelében.
2.nap: Krka vízesés-MostarEzen a napon a Krka vízesést keressük fel, ahol Skradinski Buk ma is úgy zuhog alá, akárcsak a festő ittjártakor. Bejárjuk mindazt, amit a nemzeti park kínál: a gyönyörű smaragdzöld vízfolyásokat, csobogókat, zuhatagokat, tavacskákat, a természet e vízből formált ajándékait. Miért vonzotta Csontváryt ennyire, pont a vízesés misztikuma? Talán erre is választ kapunk. A Dinara mészkővonulatai közt belépünk Hercegovinába, ahol Mostar keleti hangulata fogad bennünket. Újabb festmény-helyszínek felkeresése, megcsodálása, majd a bazár zegzugainak felderítése következik. A város legfontosabb nevezetessége a Stari Most, az Öreg Híd, melyet képekről mindenki ismer. Az eredetileg 1556-ban épült hidat először „Megkövült Holdnak” nevezték el köszönhetően elegáns szépségének. A híd végül 427 évig állt, mielőtt 1993 novemberében lebombázták. Olyan fontos jelképe volt ez a városnak, hogy az újonnan épített hídnak teljesen megegyezőnek kellett lennie a régivel. Városnézésünk után a közeli szállásra utazunk. Szálláshely elfoglalása a környéken az esti órákban.
3.nap: Jajce-BudapestReggeli után megkezdjük utazásunkat Magyarország felé, de még hátra van utazásunk egyik izgalmas megállója. A csodák országának másik fontos, festői városa következik: Jajce, mely a középkori Bosnyák Királyság utolsó fővárosa és királyi székhelye volt. Itt minden együtt van: a hegy,csúcsán a vár és város, folyók találkozása, vízesés. Amivel az ember a természet kincséhez kezével hozzájárul. Ezt örökítette meg itt Csontváry, akinek a nevét a helybeliek is jól ismerik. Hazafelé indulva egy újabb megörökítésre váró csodaszép tájkép: a Pliva-parti Mlinicék. Ezt már fénykép formájában mi készítjük, mint emléket magunknak a festői szép utunkról. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő éjszakai órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak” nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás