Szilveszter Bosznia-Hercegovinában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 193630
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Bosznia-Hercegovina
Város: Szarajevó

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest- TešanjElutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Vár a vadregényes, keleties hangulatú Bosznia-Hercegovina, ahol természeti szépségek, gyönyörű városok, és a bazár színes, mozgalmas világa ejti rabul a látogatókat. Útközben Szarajevó felé, megállunk Tešanj fellegvára alatt, ahol belekóstolunk a Iszlám világ emlékeibe. A vár, Csásia, Dzsámi és az Eminagica konak, mint díszlet szolgált számtalan film hátteréül, amit Bosznia Hollywoodjában készítettek. Este a szállás elfoglalása Szarajevóban, vacsora a szállodában.
2. nap: Szarajevó-Jahorina
Városnézés Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban. A város rendkívül színes etnikummal és emiatt változatos kultúrával rendelkezik, így látogatásunk alkalmával a különböző vallási nézeteket valló városlakók szokásaival is megismerkedhetünk. A török építészet megannyi műemléke szép kontrasztban áll a Monarchia által hátrahagyott középületekkel, és az országot uraló vallási sokszínűségnek teret adó templomokkal mely garantáltan lenyűgözi a látogatókat. Városnézésünk alkalmával természetesen Ferenc Ferdinánd osztrák-magyar trónörökös merényletének színhelyére is ellátogatunk. Az óvárosban megtekintjük a Gazi Huszref bég-dzsámit, majd a vízipipás bazárvilág a Bascsarsija negyede következik. A szűk, sikátoros utcácskákon járva az iszlám világ semmihez sem hasonlító utcaképe fogadja az érkezőt. Az óváros kanyargó utcáiban és az ottani bazárokban számos érdekes dísztárgy és kulináris élvezet közt válogathatnak a látogatók. Délután egyéni szabadidő, vásárlási lehetőség a bazárban. Vagy kirándulás a legnagyobb boszniai síparadicsomba, Jahorinára. Ülőliftjeggyel feljuthatunk a Jahorina csúcsára 1950 m magasságba, ahonnan a gyönyörű hófedte csúcsok szépségét élvezhetjük. Több, helyi ételeket kínáló konoba, étterem ajánl parázs felett sült kecskét, birkát, de a hangulatos, zenés hüttékbe is betérhetünk. Aki szeretne 1 napos jeggyel akár síelhet is. Este zenés szilveszteri vacsora a szállodában.

3. nap: Mostar-Szarajevó
Miután elfogyasztottuk reggelinket, utazásunk és Újévi programunk fénypontja következik. Bosznia legkeletiesebb városába, Mostarba utazunk, ahol a szűk kis utcák igazán egyedi hangulatot árasztanak. A Muslibegovic-ház a város egyik legrégibb épülete. A több, mint 300 éves török lakóházban az eredeti berendezést láthatjuk. Hercegovina fővárosa a Hajrudin által tervezett öreg hídjáról vált világhírűvé, mely a Világörökség része. A város két részét összekötő hídon átsétálva eljuthatunk a Koski Mehmed pasa mecsethez, mely szintén a Világörökség része. A hidugrók bátorságáról is meggyőződhetünk majd a mélységet látva...Mostar különleges hangulata mellett, január elsején egy páratlan élményben lehet még részünk, hiszen az Újévet koccintással ünnepeljük a mostari hídon! Szabadidő a keleties hangulatú bazárban, ahol a különleges portékák csábítanak vásárlásra. A városnézést követően visszautazás Szarajevóba.

4. nap: Szarajevó-Visoko
Reggeli a szállodában, majd utazás Visokoba, az egyik legrégebbi bosnyák városba, amely a nemrégiben felfedezett bosnyák piramisokról vált világhírűvé. A Nap piramis alatt futó kacskaringós alagútrendszer látogatható részének megtekintése, ahol lefotózhatjuk az itt felfedezett rovásírások maradványait is. A misztikus piramisok világában tett látogatásunk után megkezdjük utunkat Magyarországra. Budapestre az éjszakai órákban érkezünk.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

TAZÁSI FELTÉTELEK: Bosznia-Hercegovina


Utazás:
autóbusszal Szállás: ***szálloda Ellátás: reggeli

Kötelező félpanzió + szilveszteri vacsora (italcsomaggal): 39.900,-Ft/fő
Egyágyas felár: 22.000,-Ft/fő
Biztosítás: 2.600,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 2,5 %
Kötelezően fizetendő Audio-guide 1.800,-Ft/fő

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Mostar hídugrás 2,5 EUR
Muslibegovic ház 2 EUR
Visoko 12 EUR
Szarajevó, dzsámi 2,5 EUR
Szarajevó, szerb templom 2,5 EUR
Szarajevó medresze 2,5 EUR
Tešanj 4 EUR
Helyi idegenvezetés 3 EUR Idegenforgalmi adó:
Szarajevó 1,50 EUR/fő/éj

1 EUR = 2 KM (konvertibilis márka)

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz -06:00 TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Dunaújváros - M6-os autópálya, 70-es km, Újvárosi pihenő, OMV benzinkút
Paks - M6-os autópálya, 108-as km, Paksi pihenő, Shell benzinkút
Szekszárd - M6-os autópálya, 134-es km, Fácánkerti pihenő, MOL benzinkút

Szállás:
Szarajevó - ****-os szálloda -Hotel Hollywood



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás