Adventi varázslat.... Pozsony-Prága-Bécs

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 193545
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Csehország
Város: Prága

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Pozsony
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Budapest-Tatabánya-Győr-Rajka útvonalon. Első megállónk a koronázó város, Pozsony. A Duna fölött magasodó négy tornyú pozsonyi Vár Szlovákia leglátogatottabb látványossága, egy 85 méter magas domb tetején található. Megtekintjük a vár épületét (kívülről), majd a hangulatos, sokszínű óvárosban teszünk egy sétát, ahol gyönyörű reneszánsz, barokk és rokokó épületek fogadnak. Végigjárjuk a magyar királyok koronázási útvonalát érintve azokat az épületeket és helyszíneket, melyek szorosan kapcsolódnak a magyar történelemhez. Belvárosi sétánkból nem maradhat ki a Szent Márton-dóm, vagy ismertebb nevén a Koronázó templom, Pozsony legismertebb és legnagyobb temploma, valamint a főtér és az Óvárosháza épülete sem. Kora délután érkezés Prága városába, amit joggal neveznek a „száztornyú városnak”, „arany városnak”, vagy egyszerűen csak a városok királynőjének. A Moldva partján fekvő fővárosban városnézésünket a történelmi városközpontban kezdjük, melyet az UNESCO 1992-ben a Világörökség részévé nyilvánított. Gyalogos és buszos városnézés a „Száz tornyú Aranyvárosban” a legfontosabb nevezetességekkel. Városnézésünket a Vencel téren kezdjük, majd az Óvárosi téren gyönyörű gótikus, reneszánsz és barokk épületek láthatunk és itt található az Óvárosi városháza is a világhírű Orlojjal. Sétánk alkalmával a város további nevezetességeit is megtekintjük. Érkezés a szállodába az esti órákban.
2. nap: Prága
Reggeli után folytatjuk prágai városnézésünket a Várnegyedben, a sziklamagaslatra épített várban, a Hradzsinban. A világ egyik legnagyobb vár épülete 7.28 hektár területen fekszik. Sétánk során a Strahovi Kolostor, a Loretói Szűz Mária-templom, a Szent Vitus Székesegyház és az Arany utcácska lesznek a legfontosabb látnivalóink. Délután szabadidő, elvegyülhetünk a Károly híd forgatagában. Este egy hangulatos étteremben pihenhetünk meg, ahol az igazi cseh sört és ízletes knédlit is megkóstolhatjuk. Szállodánkba az esti órákban térünk vissza.
3. nap: Bécs-Budapest
Reggeli a szállodában, majd utazás Bécsbe. Autóbuszos és gyalogos városnézés az osztrák fővárosban. Programunkat a Parlament épületénél kezdjük, majd gyalogos sétánk során a város legfontosabb nevezetességeivel ismerkedünk: Városháza, Szent István Dóm, az egykori császári palota a Hofburg, Kärtner Strasse, Kapucinus kripta. Városnézésünk után pedig belekóstolunk Bécs csodálatos adventi hangulatába! Szabadidő a karácsonyi piacon, ahol kirakodóvásár, zamatos forralt bor és különféle osztrák csemegék várnak a látogatókra. Hazautazás a délutáni órákban a Hegyeshalom-Győr-Tatabánya-Budapest útvonalon. Érkezés az esti órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

TAZÁSI FELTÉTELEK: Csehország

Utazás:autóbusszalSzállás: ***szálloda Ellátás: reggeli

Egyágyas felár: 15.000,-Ft/fő Félpanzió: 15.000,-Ft/fő
Biztosítás: 1.950,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 2,5 %
Kötelezően fizetendő Audio-guide 1.350,-Ft

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Pozsony városnézés kb. 5 EUR
Prágai vár 250 CZK



Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz.



Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő/Shell kút
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, Agip kút
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché

Szállás: Az elhelyezés 3*-os szálloda kétágyas, zuhanyozós szobáiban történik.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás