Albánia ezer arca Macedóniával tarkítva 8 nap/7 éj

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 184110
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Albánia
Város: Durres

Szállás / program részletes leírása



Rövid ismertető

Európa eldugott kincsei, az elfelejtett Albánia és Macedónia átmenetet képeznek a keleti és a nyugati világ között. Fedezze fel velünk Európa utolsó titkát a sasok földjén, és jöjjön velünk egy különleges utazásra a Balkán rejtelmes, de annál egzotikusabb szépségű tájaira. Élje át velünk a mindennapokat két, nem mindennapi ország egyedülálló, a világörökség listáin is szereplő látnivalói között. Albánia annyira lenyűgöző hely, hogy nehéz elhinni, ilyen helyek léteznek Európában: a méltóságteljes hegyvonulatok olyan gyönyörűek, mint Új-Zélandon, a tengerpart pedig a karibi szigetek hangulatát tükrözi.
A kulturális és természeti kincsekben bővelkedő Balkán-félsziget egy részének legszebb látnivalóit igyekszünk megismertetni Önökkel a kereszt és a félhold árnyékában.




Utazás
légkondicionált autóbusszal (WC, videó).Nincs éjszakai utazás!


Szállás

- szálloda 4*: 2 éj Durres, 1 éj Saranda, 1 éj Berat
- szálloda 3*: 1 éj Skopje környéke, 2 éj Ohridi-tó környéke


Ellátás (krt)
reggeli, felár ellenében félpanzió.
Figyelem! A vacsora felár befizetését kifejezetten javasoljuk, mivel ára igen kedvező, illetve a napi programok esetenkénti késői visszaérkezése és a helyi sajátosságok miatt az egyéni étkezést nem ajánljuk!


Fel- és leszállási lehetőség

Ingyenes: Budapest, Kecskemét, Szeged

Gyüjtőjáratok felár ellenében:
Eger- Gyöngyös-Debrecen: 12.900,-Ft/fő oda-vissza




Időpontok
8 nap/ 7 éj (szombat-szombat)
2020. szeptember 19-26.

2021. szeptember 18-25.




Program

1. nap: Budapest - Skopje
Indulás reggel 5 órakor Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, majd érkezés a Skopjekörnyéki szálláshelyünkre. EsteEurópa legfurcsább fővárosaként emlegetett Skopje-ban by night, esti program, ahol megcsodálhatják a folyamatosan megújuló török óvárost, a főteret és a belváros érdekes kavalkádját sok különböző építészeti stílus egyvelegével. Visszatérés a szálláshelyünkre a késő esti órákban.

2. nap: Skopje - Durres
Reggeli után városnézés helyi idegenvezetővelSkopje-ban. Felkeressük Teréz Anya emlékházát, majd átkelünk az ősi kőhídon, melynek végén egy kedves török bazár (carsija) vár minket. E város rövid jellemzője: `kicsi város sok nagy műemlékkel”. Macedonia fővárosa különböző kultúrák határán alkult ki, óvárosában a templomok és a mecsetek is jól megférnek egymás mellett. Skopje óvárosa még ma is a török időket idézi: Kale-erőd, Daud pasa fürdője, Kursumli-hán (a legnagyobb skopjei karavánszeráj). Utazás Durres-be, Albánia kedvelt, hangulatos tengerparti üdülőhelyére. Szálláshely elfoglalása. Séta a szálláshely környékén.

3. nap: Kruja - Tirana
Ma fakultatív kirándulás Szkander bég szülővárosába (Ár: 30 EUR/fő).
Kruja-ba utazunk, ahol minden a nemzeti hős nevéhez fűződik. Sétánkat a `törökverő hős” lenyűgöző kilátást nyújtó váránál kezdjük - Albánia legrégebbi, hangulatos bazársorán áthaladva - majd a bég életét bemutató Néprajzi Múzeum épületeinél folytatjuk. Számos látnivaló található a hegyoldalba épült városban, köztük a Bektashi Teke derviskolostor is. Az óvárosi séta keretében rövid vásárlásra is lehetőség van.Továbbutazás Albánia nyüzsgő, színes fővárosába Tirana-ba. Városnézésünk során megtekintjük az egyedülálló látnivalókat, mint az Et`hem Bey mecset, az Óratorony, Egyetemi negyed, Új ortodox templom, Block negyedben Hodzsa lakóháza, Elnöki Palota. Utunk során megkóstolhatják a híres albán Skenderbeu konyakot is. Délután visszaérkezés a Durres-ben található szálláshelyünkre.

4. nap:Butrint - Saranda
Elsőként a görög-albán határ menti az UNESCO Világörökség részét képező Butrint városábautazunk, melyet a hegyoldalban kacskaringózva érünk el. A gyönyörűhelyen fekvő császárkori hadikikötő és romváros mindenkinek egyedülálló élmányt nyújt. Következő megállónk a Jón-tenger partján fekvő kedvelt albán nyaralóhely,Saranda lesz. A Korfu szigetével szemben fekvő üdülővároshoz lélegzetelállító tájakon keresztül jutunk el, nevét40 mártírról kapta. Festői tengerparti sétányán kellemes kávéházak és éttermek sorakoznak, valamint több római és bizánci fal- és épületmaradványt is találunk (pl: Ali pasa erőd). Szálláshely elfoglalása Saranda-ban.

5. nap:Gjirokastra - Berat
Utunk a Drino folyó völgyében fekvő, szépen megőrzött oszmánkori városok egy ritka példájához, Gjirokastra-ba vezet, mely világörökségünk része. A lenyűgöző, teraszos elhelyezkedésű házak, az óratorony, a város fölé magasodó fenséges erődítmény jelentős fegyvergyűjteményével, a bektasi imaház, a régi bazár kézműves boltjai és kávézói, hangulatos, macskaköves, kanyargós utcákkal átszőtt óvárosa barangolásra csábítanak.InnenBerat "ezer ablakok városába"-bautazunk. A hegyoldalban, egymás felett elhelyezkedő házak alkotják az Osumi- folyó partján elterülőmúzeumváros csodás képét. Az egyedülálló látványnak köszönhetően Albánia legszebb települése méltán került fel a világörökségek listájára. A látványt elragadó kincsek egészítik ki: aközépkori fellegvár, a keresztény városrészben található számos templom, a székesegyház, a kanyargós, szűk utcák, a lélegzetelállító iszlám mecsetek. Tartalmas kirándulásunk után elfoglaljuk szállásunkat Berat-ban.

6. nap: Struga - Ohrid
Reggel utazás Macedónia ámulatba ejtő, kristálytiszta vízű, képeslapra illő, az Ohridi-tó északi partján fekvő, festőiStruga városába, majd Ohrid városába, a bizánci stílus gyöngyszeméhez. Az egykori egyházi székhely történelmi épületei révén az UNESCO Világörökség része. A belváros megőrizte fantasztikus középkori atmoszféráját, girbe-gurba utcái révén az építészet csodálóinak Mekkája. Meglátogatjuk a római színház romjait, a Plaosnikot, valamint vásárlási lehetőség a Nagy Bazárban, ahol válogathatunk a helyi különlegességnek számító, halpikkelyekből készített gyöngyökből, majd megnézzük az utca végében található több mint ezer éves fát a `Cinar”-t. Éjszaka az Ohridi-tó környékén.

7. nap: Ohridi-tó környéke
A mai napunkon fakultatív kirándulást szervezünk az Ohridi-tó környékére (Ár: 30EUR/fő). A tó partján haladva a világ legédesebb tiszta vízű forrásához érkezünk, ahol a Crni Drim folyó ered. Kis csónakokkal vízre szállunk és megfigyeljük a forrás melletti élővilágot és azt, ahogy a víz ereje kitör a mészkőből. Fantasztikus panoráma tárul elénk a Sveti Naum kolostorból, melyet fekvése Macedónia leghíresebb látnivalójává tett. Az ősi kolostort később Szent Naum kolostorának nevezték el és fontos ortodox zarándokhellyé vált. Az albánok egyetlen királya, a kicsit szórakozott Zogu, a kolostort 1925-ben elajándékozta az akkori Jugoszláviának. Felesége az arisztokrata származású magyar Apponyi Geraldine, a rövid életű albán királyság első és egyetlen királynéja volt, akit szépsége miatt az albán Sissi-ként emlegetnek. A kirándulás után visszatérünk szálláshelyünkre, az Ohridi-tó környékére.

8. nap: Ohrid- Budapest

Reggeli után hazafelé indulunk, folyamatos uztazás rövid pihenőkkel, hazaérkezés az esti órákban.




Felárak és belépők


FIGYELEM! Kötelező borravaló: 10 EUR/fő

Fakultatív programok (min. létszám: 25 fő):
Kruja- Tirana: 30 EUR/fő
Ohridi-tó környéke: 30 EUR/fő

Belépők és egyéb felárak (összesen kb.)
Skopje/Teréz anya háza: kb. 2 EUR/fő
Durres/ Amfiteátrum: kb. 3 EUR/fő
Butrint/ Romváros: kb. 7 EUR/fő
Kruje/ Múzeum: kb. 4 EUR/fő
Gjirokastra/ Erőd: kb. 2 EUR/fő
Gjirokastra/ Fegyvermúzeum: kb. 2 EUR/fő
Gjirokastra/ Etnogáfiai múzeum: kb. 2 EUR/fő
Berat/vár: kb. 4 EUR/fő
Ohrid/ Zsófia templom: kb. 2 EUR/fő
Samuli erőd: kb. 1 EUR/fő

Az Ethem Bey mecset felújítás alatt van, ezért nem látogatható!





Minimum létszám
35 fő



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- reggeli.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépőjegyek,
- idegenforgalmi adók.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás