ALBÁNIA - MONTENEGRÓ - MAKEDÓNIA

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 150349
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Albánia, Macedónia, Montenegró
Város: Durres, Gjirokaster, Szkopje, Tirana

Szállás / program részletes leírása



Program

1. nap: Budapest – Bijelo Polje (kb. 700 km) 
Elutazás Budapest – Szeged – Újvidék – útvonalon Montenegróba. Vacsora, szállás Bijelo Poljeban.

2. nap: Moraca-völgy – Shkodra – Durres (kb. 300 km)
Felkeressük a MORACA festői völgyében található kolostort, majd az albán határon átkelve, SHKODRA nevezetességeivel ismerkedünk. Itt található Albánia legnagyobb mecsete, legnagyobb katolikus székesegyháza, valamint a püspöki rezidencia épülete (kívülről). Nem hagyhatjuk ki a török kori Mesi hidat sem. Vacsora, szállás Durrës környékén.

3. nap: Kruja - Tirana (kb. 130 km)
Délelőtt kirándulás a „Hős város”-ba, KRUJA-ba, ahol szinte minden látnivaló a nemzeti hős, Szkander bég nevéhez kapcsolódik. Sétánkat a bég váránál kezdjük, és a Szkander bég Nemzeti Múzeum épületénél folytatjuk. Szabadidő keretében érdemes megnézni az ortodox templomra hasonlító Bektashi Teqe-t, és bóklászni a több mint 500 éves bazárban. TIRANA látnivalóit gyalogos városnézés során fedezzük fel: Ethem Bey-mecset, Nemzeti Múzeum (kívülről), Tirana legújabb ortodox katedrálisa. A Bloku negyed Enver Hodzsa idején a politikai elit lakhelye volt, ma a főváros nyüzsgő, színes városrésze, tele kis üzletekkel, kávézókkal. Vacsora, szállás Durrës környékén.

4. nap: Berat – Gjirokastra (kb. 390 km)
Utazás BERAT-ba, Albánia legszebb múzeumvárosába. Városnézésünk programjában: vár, Szűz Mária templom az Onufri Ikonmúzeummal, középkori városmag, Király mecset (kívülről) és a bektashi rendhez tartozó Helveti Teqe, a régi XVIII. századi Gorica híd és Gorica negyed. Késő délután ismerkedés GJIROKASTRA nevezetességeivel: bazár-negyed, Etnográfiai Múzeum és a vár megtekintése. Vacsora, szállás Gjirokastrában.

5. nap Butrinti – Saranda (kb. 50 km)
Délelőtt az Albánia déli csücskében fekvő BUTRINTI ókori romvárosát, Albánia egyik legfontosabb történelmi emlékét keressük fel, mely a római császárok korában fontos hadikikötőként szolgált. A városban sajátosan keverednek az ókori görög és római emlékek (görög színház, római fürdő, gymnasium, őrtorony stb.), az ókeresztény kor és a Velencei Köztársaság időszakának emlékeivel. Vacsora, szállás Sarandában.

6. nap: Saranda – Llogara-hágó – Durrës (kb. 260 km) 
A délelőtt folyamán rövid pihenő a Porto Palermoi öbölben, ahol Ali Pasa egy kis félszigetre épített várat. Szerpentin út vezet a Llogara-hágóra, ahonnan az Albán Riviéra és (kedvező időjárás esetén) még Korfu panorámája is elénk tárul! Rövid pihenő VLORÁ-ban, az albán függetlenség szülőhelyén. Séta a városban, a Murad mecset, a Függetlenségi emlékmű megtekintése. Visszatérés Durrës környéki szállásunkra, vacsora, szállás.

7. nap: Durrës – Sveti Naum – Ohrid (kb. 220 km)
Reggel határátkelés Makedóniába. SVETI NAUM a X. századi kolostora és földrajzi adottságai révén Makedónia legnevezetesebb látnivalója! Itt ömlik bele a hegy alatt átfolyó Prespa tó vize az Ohridi-tóba. Délután érkezés a világörökség részévé nyilvánított Ohridi-tóhoz. Városnézés OHRID-ban: Szent Szófia székesegyház, Szent János-kápolna, majd a Szent Kliment templom világhíres freskóiban gyönyörködhetünk. Vacsora, szállás Ohridban.

8. nap: Ohrid –Skopje (kb. 180 km)
Irány Makedónia fővárosa! Ismerkedés SKOPJE nevezetességeivel: Kale-erőd, Daud pasa fürdője, Kursumli-hán (a legnagyobb skopjei karavánszeráj), Murat pasa mecsetje, Cifte hamam. A nap egyik fénypontja Teréz anya szülőháza, illetve az életét bemutató múzeum. Vacsora, szállás Skopjéban.

9. nap: Skopje – Budapest (kb. 840 km)
Hazautazás Újvidék – Szeged – Kecskemét útvonalon. Hazaérkezés Budapestre az esti órákban.

 

UNESCO Világörökségek:
- Albánia: Berat, Gjirokastra, Butrinti
- Makedónia: Ohridi-tó



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondicionált autóbusszal
- szállást *** / **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
- kirándulásokat a program szerint
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Collonade Biztosító)
 

A részvételi díj nem tartalmazza:
- a vacsorához az italt
- belépőjegyek, valamint a fülhallgató árát: kb. 60,- €
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját
- 30 – 34 fő utazása esetén a 10.500,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő egyéb, személyes jellegű kiadásokat
- egyágyas felár: 37.300,- Ft

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 477 utazás 336 388 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás