Hajókirándulások a Dunán

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 103930
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:hajóút

Ország: Ausztria, Németország
Város: Passau, Regensburg

Szállás / program részletes leírása



~ Program ~

1. nap: Budapest – Schärding – Wernstein – Deggendorf környéke (kb. 620 km)

Utazás rövid pihenőkkel SCHÄRDING-be, az Inn folyó partján fekvő, mesébe illő színes házacskáiról ismert felső-ausztriai városba. Itt szállunk először vízre, és a közeli WERNSTEIN-be hajózunk. Továbbutazás autóbusszal bajorországi szálláshelyünkre. Vacsora, szállás Deggendorf környékén.

2. nap: Weltenburg – Kelheim – Regensburg – Walhalla (kb. 220 km)

Délelőtt egy „isteni” hely, a WALHALLA (a germán istenek és hősök lakóhelye) szerepel a programban. Továbbutazás REGENSBURG-ba, ahol, mintha megállt volna az idő a XV–XVI. század fordulóján. Az óvárosban mintegy 1400 műemlék épület található, pl.: Római torony, Hercegi udvar, Híd-torony, Szt. Péter Dóm, Püspöki palota, régi városháza stb. Délután hajózás a Duna sziklás áttörésénél, KELHEIM és WELTENBURG között, amely a folyó legszebb szakaszai közé tartozik. Látogatás a WELTENBURG-i bencés kolostor templomában, pompája az Asam fivéreket dicséri. Ha valaki megszomjazott, itt megkóstolhatja a több mint 900 éves recept szerint főzött barna sört. Utazás hajóval vissza Kelheimbe. Vacsora, szállás Deggendorf környékén.

3. nap: Passau – Kasten (kb. 130 km)

Irány a bajor „Velence”, PASSAU! A három folyó találkozásánál épült várost Humboldt a világ hét legszebb városa között említette. Egyházi épületei közül, a bencés apácák kolostora magyar vonatkozással bír: itt nyugszik Szent István király felesége, első királynénk, Gizella. A városnézés során, az ódon utcákat járva, láthatjuk a díszes kutakat, a régi városházát valamint a dómot. Utazás a SWAROVSKI kristályhajón, várak és várromok között KASTEN-ig, ahol a legenda szerint, Isa, a dunai sellő élt egykor. Visszatérve Passauba, a várból is megcsodálhatjuk a három folyó torkolatát. Vacsora, szállás Deggendorf környékén.

4. nap: Engelhartszell – Aschach – Budapest (kb. 650 km)

Ausztria egyetlen Trappista kolostorát keressük fel ENGELHARTSZELL-ben. Nemcsak a díszes, barokk templommal, hanem az igazi „trappista sajttal” és különféle likőrökkel is megismerkedhetünk. Ma is hajózunk: bejárjuk a Duna szabályos „S” alakot formáló, hurokszerű hajlatát, az Engelhartszell és Aschach közötti szakaszon. Hazautazás autóbusszal, rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.


A részvételi díj a belépő-, hajójegyek és a fülhallgató árát (kb. 65,- €) nem foglalja magában.


UNESCO Világörökség:
– Regensburg óvárosa

A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal,
- szállás,
- félpanziós ellátás,
- magyar idegenvezetés.
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- A belépő-, hajójegyek és a városnézésekhez a fülhallgató ára (kb. 65,- €) 

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 477 utazás 336 388 indulási időpontja között.
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás