Bosznia - Dalmácia - Montenegró

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 103921
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Montenegró
Város: Budva, Dubrovnik, Kotor, Mostar, Primosten, Sibenik, Szarajevó

Szállás / program részletes leírása



A XX. században rövid ideig egy országot jelentett – Jugoszláviát – az a 6 tagköztársaság, amely ma hivatalosan hét önálló ország. Ezek közül most hármat keresünk fel: az egyikben katolikus, a másikban az iszlám, a harmadikban pedig a pravoszláv vallás az uralkodó.

Program

1. nap: Budapest – Eszék – Szarajevó (kb. 700 km)
A reggeli órákban elutazás Budapestről a hegyek és a minaretek országába, Bosznia–Hercegovinába. Késő délután városnézés SZARAJEVÓ-ban: Gazi Huszref bég-dzsámi (kívülről), Bascsarsija, a központi piactér stb. A város lassan kiheveri a ’90-es évek szörnyűségeit. Eszünkbe juthat az is, hogy 1914. június 28-án itt vált merénylet áldozatává Ferenc Ferdinánd osztrák-magyar trónörökös. Vacsora, szállás a külvárosban.

2. nap: Szarajevó – Mostar – Neum (kb. 250 km)
Utazás a festői MOSTAR-ba. Séta az óvárosban, a Karadzsoz bég-dzsámi megtekintése, majd a Neretván átívelő Régi hídon megyünk át. 1575-ös átadását követően az emberek több mint 400 éven keresztül használták a hidat, míg áldozatul nem esett a délszláv háborúnak. Ma, újjáépítve már mementóként ível át a folyón. Rövid kitérő autóbusszal a festői szépségű Buna folyó forrásához. Vacsora, szállás Neum környékén.

3. nap: Dubrovnik (Raguza) – Budva (kb.185 km)
Irány DUBROVNIK, városnézés a gyönyörű óvárosában. A tengerpart legfestőibb települése máig őrzi középkori városszerkezetét. Velencét az Adria királynőjének nevezik, nyilván nem érdemtelenül, de szerintünk Dubrovnik érdemli meg az Adria hercegnője címet! Szabadidőben fakultatív hajókirándulás a Lokrum-szigetre. Vacsora, szállás Budva környékén.

4. nap: Montenegró – Skadari-tó – Budva (kb. 270 km)
Reggeli után indulás az önálló Montenegró vadregényes tájaira. A mai napon elsőként a SKADARI-TÓ partjára utazunk. A tó a Balkán legnagyobb tava majd 400 km²-nyi területével, amelyen Montenegró és Albánia osztozik. Virpasar falucskából indulva kóstolóval egybekötött hajókirándulás a montenegrói oldalon. Vacsora, szállás Budva környékén.

5. nap: Cetinje – Lovćen – Njegoš – Kotor (kb. 150 km)
A reggeli órákban utazás a tengerpart feletti fennsíkon található CETINJE-be. Egykor ez a nehezen megközelíthető település a Zeta fejedelemség székhelye, majd később Montenegró fővárosa is volt. Látogatás az egykori királyi palotában. Továbbutazás a LOVĆEN NEMZETI PARK területére, ahol a Jezerski-csúcson található az Ivan Meštrovic tervei alapján felépült mauzóleum. A parkolóból kb. 460 lépcső megtétele után érjük el Petar II. Petrović Njegoš nemzeti vezető sírját. Mielőtt visszatérnénk a tengerpartra, részesei lehetünk egy kis jellegzetes hegyi uzsonnának. A nap hátralévő részét a lenyűgöző szépségű öbölben található, középkori városfallal körbeépített KOTOR városában töltjük. Gyalogos városnézés az óváros területén. Vacsora, szállás Budva környékén.

6. nap: Kotori-öböl – Perast – Primošten (kb. 390 km)
Utazás autóbusszal Perastba, majd onnan hajóval az öbölben található kis szigeten épült Szirti Madonna templomhoz. Visszatérve a szárazföldre továbbutazás Horvátországba. Vacsora, szállás Primoštenben.

7. nap: Primošten – Budapest (kb. 700 km)
Reggeli után ŠIBENIK-kel ismerkedünk. Séta az óvárosban, melynek legjelentősebb látnivalója a világörökség részeként ismert katedrális. Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

UNESCO Világörökségek:
Horvátország: 
- Dubrovnik óvárosa 
- Sibenik katedrálisa

Montenegró: 
- Kotor természeti és kulturális régió

Bosznia-Hercegovina: 
- Mostarban a Régi híd és környéke



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondícionált autóbusszal
- elhelyezést *** / **** szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
- kirándulásokat a program szerint
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Collonade Biztosító)
 

A részvételi díj nem tartalmazza:
- a vacsorához az italt
- kedvezményes csoportos útlemondás biztosítás díját
- minimális utaslétszám hiányában, 30 – 34 fő indulása esetén 10.200,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
 

Helyben fizetendő:
- idegenforgalmi adó: 8,- €,
- belépőjegyek, fülhallgató ára (kb. 70,- € és 180,- HRK).

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás