Davos

A Graubünden kantonban található Davost méltán emelték a híres síterepek soraiba, hiszen kínálata a síelés és az egyéb téli sportok terén páratlan.


Davos

Davos úti célok:



Davos

Pályák magassága: 813-2444 m

Pályák összhossza: 220 km

Távolság Budapesttől:
970 km
  
A Graubünden kantonban található Davost méltán emelték a híres síterepek soraiba, hiszen kínálata a síelés és az egyéb téli sportok terén páratlan. Erre utal a svájciak
reklámszlogene is : a „Davosfamos” (Davos- a híres). A települést két részre osztották - Davos-Platz-ra és Davos-Dorf-ra -, s noha nincs közöttük pontosan elhatárolható vonal, közöttük vezet a davosi Promenádút. A jól megtervezett sílifthálózat, a megbízhatóan jó hóviszonyok és a síelés utáni számtalan szórakozási lehetőség tették Davost a világ legfelkapottabb síterepévé. Pischa, Jakobshorn, Rinerhorn, Parsenn Davos & Klosters és Madrisa síterepek alkotják a híres davosi sírégiót.

Ajánlott útvonal: Hegyeshalom-Bécs-Linz-Salzburg-Kufstein-Innsbruck-Landeck-Feldkirch- Buchs-Klosters-Davos.

Pályák: 
- 6 fekete, 
- 20 piros, 
- 8 kék.

Sífelvonók: 3 vasút, 10 kabinos, 4 ülő- és 23 húzólift.

Sífutópályák: 75 km

Sízés után: téli túraútvonal, korcsolyázás, szánkózás, jégteke, lovasszános kirándulás, teniszcsarnok, gyógyfürdő, éttermek, kávéházak, elegáns butikok.

Forrás: Davos ismertető - Start Utazás




Keresés
8 473 utazás 340 427 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás