Dél-Afrika és a Viktória-Vízesés és Mauritius

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 8397
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Dél-afrikai Köztársaság, Mauritius
Város: Fokváros, Johannesburg, Pretoria

Szállás / program részletes leírása





Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 50 000 Ft/fő
2 hónappal indulás előtt: 25 000 Ft/fő

Dátum: 2017. február 28-március 15.

Időtartam:16 nap/13 éj
Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: Kb. 15 óra
Elhelyezés: 3-csillagos szállodákban és lodge-okban
Ellátás: 13 reggeli, 2 piknik ebéd, 4 vacsora
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám: 20 fő

Programleírás:

1. nap: utazás Fokvárosba
Indulás Budapestről a délutáni órákban, utazás dubaji átszállással Fokvárosba, éjszaka a repülőn.

 2. nap: Fokváros
Érkezés Dél-Afrikába a délelőtti órákban, transzfer a szállodába. Délután máris a rendkívüli földrajzi adottságai révén a világ egyik legszebbnek tartott városának felfedezésére indulunk. A városnézés során a Company’s Garden parkot és a környező történelmi épületeket, a színesre festett teraszos épületeiről ismert Bo Kaap negyedet és a Victoria&Alfred Waterfront bevásárló és szórakoztatóközpontját érintjük. Szállás Fokvárosban (3 éj).

 3. nap: Fokváros
Délelőtt utazás a világ legmeredekebb drótkötélpályás felvonójával a Fokváros látképét meghatározó Tábla-hegyre, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra (rossz idő esetén a program elmaradhat). Délután kirándulás a Stellenbosch borvidékre borászat-látogatással és borkóstolóval.

 4. nap: Fok-félsziget     
Egész napos kirándulás a lenyűgöző Jóreménység-fokához. Az út a vadregényes Chapman’s Peak Drive-on keresztül vezet az Atlanti- és az Indiai-óceán találkozásához. Fogaskerekűvel juthatunk fel a több száz éves világítótoronyhoz, hogy gyönyörködhessünk a fantasztikus látványban. Délután látogatás a Boulders Beach pingvinkolóniájánál és a Kirstenbosch botanikus kertben.

 5. nap: utazás a Krüger Nemzeti Parkhoz
Délelőtt transzfer a repülőtérre, elutazás Nelspruit városába, Mpumalanga tartományba. Transzfer a mesés természeti környezetben fekvő szálláshoz, délután szabad program. Szállás a Krüger Nemzeti Park környékén (2 éj).

 6. nap: Krüger Nemzeti Park
Egész napos szafari program a Krüger Nemzeti Parkban piknik ebéddel.A világ egyik legrégebbi éslegismertebb parkjában találkozhatunk Afrika nagyvadaival, oroszlánok, leopárdok, elefántok, bölények és orrszarvúak mellett impala, gnú, és zebra csapatokat, zsiráfokat, vízilovakat, krokodilokat és különböző antilop fajtákat is láthatunk.

 7. nap: Panoráma út
Reggeli után utazás Mpumalanga tartomány gyönyörű tájai között, a híres Panoráma úton utazunk Pretoria felé. Látogatás a Bourke’s Luck Potholes izgalmas sziklaképződményénél majd csodálatos kilátást tekinthetünk meg a God’s Window elnevezésű hegygerincen és a Three Rondavel zulu kunyhókra emlékeztető szikláira a Blyde River kanyon hegyvidékén. Szállás Pretoria környékén (1 éj).

 8. nap: utazás a Viktória-vízeséshez
Délelőtt transzfer a johannesburgi repülőtérre, majd elutazás a zambiai Livingstone-ba. Látogatás a Zambia és Zimbabwe határán fekvő Viktória-vízesés (helyi nevén Mosi-oa-Tunya) zambiai oldalán. A vízesés az Unesco Világörökség része, a világ legszélesebb vízzuhatagával büszkélkedhet. A látvány életre szóló élményt ígér, ha szerencsések vagyunk, megpillanthatjuk a vízpárában felbukkanó szivárványokat is.  Délután transzfer a zimbabwei oldalra, szállás Victoria Falls központjában (2 éj).

 9. nap: Chobe Nemzeti Park
Egész napos szafari program ebéddela botswanai Chobe Nemzeti Parkba. A száraz Kalahári-medence és a bővizű folyók által határolt nemzeti park növény – és állatvilága rendkívül változatos, a legfőbb látványosságot az itt élő nagyszámú elefánt jelenti.

 10. nap: utazás Johannesburgba
Reggeli után látogatás a Viktória-vízesés zimbabwei oldalán, majd transzfer a Livingstone-i repülőtérre. Visszautazunk Johannesburgba, délután már Sowetóval ismerkedünk, megtekintjük a Walter Sisulu teret, a Hector Pieterson múzeumot, a Mandela múzeumot és a Soccer City stadiont.Szállás a johannesburgi repülőtér környékén (1 éj).

 11. nap: utazás Mauritiusra
Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Mauritius mesebeli szigetére. A délutánt már a tengerparti szállodában töltjük, szabad program. Szállás és vacsora Mauritiuson (4 éj).

 12. nap: Mauritius
Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton.

 13. nap: Dél-Mauritius
Egész napos kirándulás a sziget belsejébe, első állomásunk Floreal, a kreol építészeti emlékeiről ismert, élettel teli kereskedőváros. Látogatás a Trou aux Cerfs elnevezésű vulkáni kráternél, melynek pereméről lenyűgöző kilátás nyílik a sziget nagy részére. Továbbutazás a Fekete-folyó szurdokhoz, ahol különleges madarak és növények számtalan fajtájával találkozatunk. Ebéd a Bois Cheri teaültetvényeknél. A túra végén Chamarel, a „Hétszínű Föld” egyedülálló vulkáni képződménye és a hasonló nevű vízesés kápráztatja el a természet kedvelőit.

 14. nap: Mauritius
Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton, fakultatív programlehetőség: Kirándulás katamaránnal a Szarvasok szigetére.

 15. nap: Mauritius
Egész napos szabad program (délben kijelentkezés a szobából, de lehetőség a szálloda közös tereinek és a tengerpart használatára, zuhanyzási lehetőség), késő délután transzfer a repülőtérre, elutazás Dubajba az éjszakai órákban.

 16. nap: érkezés Budapestre
Reggel továbbutazás Budapestre, érkezés a déli órákban.
 



Tudnivalók az árról

Részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegy,
- szállás 13 éjszakára reggelivel,
- programok,
- belépőjegyek a nevezetességekhez,
- útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illeték: kb. 229 000 Ft/fő,
- zambiai és zimbabwei vízum (UNIVISA): 50 USD/fő,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- borravalók.

Ellátás 13 reggeli, 2 piknik ebéd, 4 vacsora

 
Töltődik a foglalási lap








© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás