Párizs, Versailles, Loire-völgye I.

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 75258
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Franciaország
Város: Amboise, Chambord, Chenonceaux, Versailles, Reims, Versailles

Szállás / program részletes leírása



ELŐFOGLALÁSI IDŐSZAK: 2017. FEBRUÁR 13 – 2017. MÁRCIUS 14.

A 2017. évi meghirdetett programokra előfoglalási kedvezmény adható. Előleg fizetése esetén 5%, teljes összeg - egyösszegű – befizetése esetén 6%, melyek a részvételi díjból, félpanziós felárból és az egyágyas felárból adhatóak.

Az akciós árak 5% előfoglalási kedvezményt tartalmaznak!

Program: 

1. nap:
Elutazás Székesfe­hér­várról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6 órakor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyes­halom – Linz – Nürnberg út­vo­na­lon. Szállás Német­or­szágban, a Rajna-vidéken (1 éj).

2. nap: Reims, Párizs
Utazás a Saarbrücken – Metz – Reims út­vo­na­lon a francia fő­vá­ros­ba. Útközben a francia gótika legé­rettebb alko­tá­sának tartott Reimsi Szé­kes­egy­ház meg­te­kin­té­se. Itt koro­názták év­szá­za­do­kon keresztül a francia kirá­lyokat. 
Érkezés Párizsba a délutáni órákban. Rövid autó­buszos vá­ros­né­zés (Diák­negyed, Luxembourg-kert, Luxembourg-palota, Sorbonne egyetem, Pantheon, Szt. Mihály útja, Invali­dusok temp­loma stb.) után lá­to­ga­tás a Notre-Dame-ban, majd a gótika csodá­jaként emle­getett Sainte-Chapelle-t (Szent Kápolnát) nézzük meg.
Szállás Párizs elő­vá­ro­sában (3 éj).

3. nap: Párizs, Versailles
Kora délelőtt az autó­buszos vá­ros­né­zés folyta­tása Párizsban (Diadalív, Champs Elysées, Concorde tér, Tuileriák kertje stb.). Ezután a világ talán leggaz­da­gabb múze­umába, a Louvre-ba láto­gatunk. A múzeum sok ezer műkincse közül a leghí­re­sebbek a Milói Vénusz (az ókori eszményi szépség megtes­te­sítője) és Leonardo da Vinci Mona Lisája.
Délután XIV. Lajos (a Napkirály) fényűző palo­tájának, a Versailles-i kastélynak a meg­te­kin­té­se követ­kezik. Pompás belső termei ma is bizo­nyítják a francia királyok egykori mérhe­tetlen gaz­dag­ságát. Lehetőség sétára a gyönyörű parkban is.
Fakultatív program: Az éj­sza­kai Párizs
Késő esti autó­buszos kirándulás Párizs sugár­útjain keresztül a város egyik leghí­resebb negye­débe, a Montmartre-ra. Séta a Festők terén és a Sacré Coeur bazilikához.
A fakultatív program ára: 3.500 Ft (ga­ran­tált indulás).

4. nap: Chambord, Chenonceaux, Amboise
Egész napos kirándulás a Loire-völgybe. Elő­ször lá­to­ga­tás a hatalmas Chambord-i kastélyban, majd a sokak által leg­szebbnek tartott kastélyt, a Chenonceau-i vízi­kas­télyt és parkját nézzük meg. Amboise, egy bájos kisváros a kö­vet­ke­ző állomás, ahol Leonardo da Vinci életének utolsó éveit töltötte.

5. nap: Párizs
Délelőtt is­mer­ke­dés a várossal az Eiffel-toronyból. Ezt köve­tően szabad program, vagy lehe­tő­ség hajó­ki­rán­du­lásra a Szajnán.
Kora délután indulás haza­felé, utazás a Reims – Metz – Saarbrücken út­vo­na­lon. Szállás Német­or­szág­ban, a Rajna-vidéken (1 éj).

6. nap:
Hazautazás a Nürnberg – Linz – Hegyes­halom – Győr – Tatabánya út­vo­na­lon. Érkezés Buda­pest­re, majd Székesfe­hér­várra az esti órákban.

Figyelem: Párizsban és kör­nyé­kén a fontosabb ne­ve­zetes­sé­geket / mú­zeu­mokat csoportok részére előre be kell foglalni, ami egyes esetekben csak 1-2 hónappal a lá­to­ga­tás előtt lehet­séges. Ezért a prog­ramok sorrendje ezek vissza­iga­zo­lásának függ­vé­nyé­ben fel­cse­ré­lőd­het.



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos utazást;
- az 5 éjszakai szállást reggelivel,
- az útlemondási biztosítást,
- a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépődíjak
  Párizs, Eiffel-torony (3.szint) - 17 EUR
               Sainte Chapelle - 10 EUR
               Louvre - 15 EUR
 Versailles-i kastély - 18 EUR
 Chambord kastélya - 9 EUR
 Chenonceaux kastélya - 10 EUR

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 484 utazás 337 329 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás