Kubai körutazás pihenéssel Varaderon

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 238022
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Kuba
Város: Havanna, Cienfuegos, Trinidad, Camagüey, Sancti Spiritus

Szállás / program részletes leírása



Látogasson el velünk a Karib-térség egyik legkülönlegesebb szigetére, Kubába és szívja magába az igazi kubai szivarfüstöt és kóstolja meg az eredeti kubai rumból készült koktélokat! A sok éven keresztül elszigetelt ország látnivalókban bővelkedik, amelyekből utunk során szemezgetünk.
Havanna a sziget legsokszínűbb városa, ahol biztos nem unatkozik az ember. A számtalan híres látnivaló mellett az ismert író, Ernest Hemingway nyomába eredhetünk, vagy részesei lehetünk egy igazi Tropicana kabaré show-nak. Ellátogatunk a hangulatos, franciák által alapított gyarmati városba, Cienfuegosba; a cukornádültetvényekről és gyarmati kori építészetéről híres Trinidadba; meglátogatjuk Camagüey történelmi belvárosát, amely a világörökség része; valamint Kuba egyik legrégebbi települését, Sancti Spiritust. Végül pihenéssel zárjuk utunkat Kuba egyik legszebb tengerparti részén, Varaderoban, ahol egy all-inclusive szállodában élvezhetjük a napsütést a fehér homokos tengerparton, a pálmafák árnyékában.
Legyen részese velünk az igazi karibi hangulatnak, hiszen utunkat végig kíséri a kubai életérzés: színes kis házak, szivar, rum, salsa, örök napsütés, pálmafák és fehér homokos tengerpartok!

Az út kiemelkedő értékei:

  • Remek menetrend a KLM légitársaság járataival
  • Kubát jól ismerő magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt
  • All-inclusive tengerparti pihenés Varaderon 4 vagy 5*-os szállodában
  • Városnézés Havannában, Cienfuegosban, Trinidadban, Camagüeyben, Santa Claraban és Sancti Spiritusban
  • Az út során érintett világörökségi helyszínek: Havanna óvárosa és erődítményei, Viñales-völgy, Cienfuegos történelmi városközpontja, Trinidad óvárosa, Camagüey történelmi központja

Program:

december 06. vasárnap
Reggel elutazás Budapestről Havannába egy átszállással (Budapest-Amszterdam 06:30-08:45, Amszterdam-Havanna 12:35-17:15). Érkezést követően transzfer a szállásra, a Memories Miramar Habana Hotel 4*-be.

december 07. hétfő
Reggelit követően buszos, majd gyalogos városnézésre indulunk Havannában, mely során érintjük a város fő látványosságait.
Havanna Kuba fővárosaként színes forgatagával hamar magával ragadja a látogatókat. A városban lépten-nyomon a történelem apró emlékeivel találkozhatunk és mi magunk is hamar részévé válunk a színes házak, a szivarfüst, a régi autók és a barátságos emberek társaságában.
Fő látnivalók: Havannai Egyetem, Plaza de la Revolucion, Nacional Hotel, El Malecon (Havanna híres tengerparti sétánya), El Capitolio, Gran Teatro de La Habana, El Prado, a korábbi elnöki palota, valamint a Central park.
Gyalogosan bevesszük az UNESCO világörökségi listán is szereplő havannai óvárost, melynek része a híres Plaza de la Catedral, a San Francisco de Asis Square, a Plaza Vieja, a pompás Plaza de Armas, valamint a híres Floridita és Bodeguita del Medio bárok, ahol igazi kubai koktélokkal csillapíthatjuk szomjunkat!

Délután szabadidő, vagy fakultatív programlehetőség: Túra Hemingway nyomában.
Ernest Hemingway a 20. század egyik legkiemelkedőbb írója, aki több mint 20 évet élt Kubában. A túra során betekintést nyerhetünk életének egy kis szeletébe, meglátogatjuk kedvenc helyeit és megnézzük Cojimarban lévő szobrát. A program ára 25 EUR/fő, helyszínen fizetendő.

Este fakultatív programlehetőség: Tropicana kabaré show.
Este ellátogatunk egy igazán különleges helyre, a Tropicanába, ahol fergeteges showműsort láthatunk. A színes kosztümökbe öltözött revütáncosok igazi forró salsa show-val szórakoztatják a vendégeket, miközben Cuba Libre koktéljaikat fogyasztják. A program ára 110 EUR/fő italfogyasztással és transzferekkel, helyszínen fizetendő.

Szállás Havannában.

december 08. kedd
Szabadidő Havanna további felfedezésére, vagy fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulás a Viñales-völgybe, Pinar del Río tartományba.
Bárki, aki a Kuba kertjeként is emlegetett Pinar del Río tartományba látogat, lenyűgöző természeti környezettel és Kuba egyik legszebb világörökségi részével találkozhat. A Viñales-völgy az ország egyik leglátványosabb, legzöldebb területe. Utunk első megállója egy csodás kilátópont, a Los Jasmines, ahol a völgyre letekintve csodálhatjuk meg a szépséges panorámát, valamint a tájra jellemző úgynevezett ’mogotes’ sziklákat. Ezt követően folytatjuk utunkat az La Cueva del India (Indiánbarlang) felé, ahol igazán különleges élményben lehet részünk, hiszen egy földalatti folyón hajókázhatunk, amely a Haystack Hillock hegyei között vezet.
Ha Kuba, akkor kihagyhatatlan egy igazi kubai dohányültetvényt meglátogatni, ahol elleshetjük a szivarkészítés folyamatát és akár vásárolhatunk is a helyi termékekből.
Az ebédünket egy helyi étteremben költjük el, ahol igazi kreol menüt kóstolhatunk meg (az ebéd ára utasonként egy italt tartalmaz).
Ebédet követően a térség még egy jelentős látnivalóját látogatjuk meg, amely a Viñales-völgytől 4 km-re található. A Mural de la Prehistoria egy hatalmas színes festmény a Mogote Dos Hermanas-on, amelyet Morillo, kubai festő örökített meg ezen a mészkősziklatömbön és a törzsfejlődés történetét mutatja be. A program ára 29 000 Ft/fő ebéddel.

Szállás Havannában.

december 09. szerda
Reggelit követően kijelentkezés a szállodából és útnak indulunk Kuba egyik legszebb, gyarmati stílusú, franciák által alapított városába, Cienfuegosba. A „dél gyöngyszemeként” is számon tartott város akár Kuba Párizsa is lehetne. A városnézés során megnézzük a történelmi óvárost a José Martí térrel és José Martí szobrával, a Tomas Terry színházat, valamint a Palacio Ferre és Palacio de Valle palotákat.
Ezt követően folytatjuk utunkat Sancti Spiritusba, amely Kuba egyik legrégebbi települése.
Szállás Sancti Spiritusban: Hotel del Rijo 3*.

december 10. csütörtök
Reggeli után városnézés Sancti Spiritusban, amely sokban hasonlít a nem túl messzi Trinidadhoz, gyarmati stílusú épületei szintén káprázatosak, azonban a városi élet itt kicsit lelassult.
Ebédszünetet követően folytatjuk utunkat az ország keleti részébe, Camagüeybe, Kuba harmadik legnagyobb városába, amely kiemelkedő szerepet tölt be az ország gazdaságában.
Szállás Camagüeyben a Gran Melias International Cuba 3* hotelben.

december 11. péntek
Camagüey a történelem során a kalóztámadások miatt költözésre kényszerült és ennek köszönheti szűk utcácskáit és kis tereit. A városban járva több építészeti stílus nyomaira bukkanhatunk: neoklasszicista, szecessziós, de akár art deco stílusú épületekkel is találkozhatunk. Busszal, majd gyalogosan is megnézzük ezt az egyedi várost, amely szintén a világörökség része.
Ezt követően folytatjuk utunkat a tengerparti városba, Trinidadba. Szállás Trinidadban: Memories Trinidad del Mar 4*.

december 12. szombat
Trinidad egy különleges, spanyol gyarmati időkből megmaradt település, ahol úgy érezhetjük magunkat, mintha megállt volna az idő az 1850-es években. 1988-ban a UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Egy kellemes sétát teszünk az óvárosban, majd meglátogatjuk a Museo Románticot, hiszen Trinidad a múzeumok városa. Felkeressük a La Canchanchara bárt is, ahol kipróbálhatjuk a bár névadója után elnevezett koktélt: rum, méz, citrom és víz.
Ezt követően ellátogatunk Santa Claraba, ahol megtekintjük Che Guevara mauzóleumát és múzeumát, valamint a ’Tren Bilando-t’ (páncélozott vonat), amely az 1958-as santa clara-i csata emlékét őrzi, amelyben Che Guevara véget vetett Fulgencio Batista diktatúrájának. Rövid buszos városnézést, majd ebédszünetet követően elindulunk Kuba egyik legszebb tengerpartja felé, Varaderoba.
Szállás három éjszakára Varaderoban a Memories Varadero Beach Resort 4*-ban, vagy felár ellenében a Meliá Varadero Hotel 5*-ben.

december 13. vasárnap
Szabadidő, pihenés a tengerparton Varaderon.

december 14. hétfő
Szabadidő, pihenés a tengerparton Varaderon.

december 15. kedd
Kijelentkezés a szállodából, majd transzfer Havannába. Hazautazás Havannából Budapestre egy átszállással (Havanna-Amszterdam 19:10-10:30, Amszterdam-Budapest 14:15-16:15).

december 16. szerda
Délután érkezés Budapestre.

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Havanna útvonalon, egy átszállással a KLM légitársaság menetrend szerinti járataival
  • Utasonként egy darab max. 55x35x25 cm-es kézipoggyász, valamint egy darab max. 23 kg-os feladott poggyász
  • Szállás három éjszakára Havannában, a 4*-os Memories Miramar Habana Hotelben
  • Szállás egy éjszakára Sancti Spiritusban, a 3*-os Hotel del Rijo-ban
  • Szállás egy éjszakára Camagüeyben, a 3*-os Gran Melias International Cuba Hotelben
  • Szállás egy éjszakára Trinidadban, a 4*-os Memories Trinidad del Marban
  • Szállás három éjszakára Varaderon, a 4*-os Memories Varadero Beach Resortban
  • Reggeli
  • All-inclusive ellátás Varaderon
  • Transzferek különbusszal
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
  • Helyi idegenvezető
  • Városnézés Havannában, Cienfuegosban, Trinidadban, Camagüeyben, Sancti Spiritusban és Santa Claraban

Az ár nem tartalmazza:

  • Repülőtéri illeték: 149 000 Ft/fő
  • Javasolt borravaló: 30 EUR/fő


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Havanna útvonalon, egy átszállással a KLM légitársaság menetrend szerinti járataival
  • Utasonként egy darab max. 55x35x25 cm-es kézipoggyász, valamint egy darab max. 23 kg-os feladott poggyász
  • Szállás három éjszakára Havannában, a 4*-os Memories Miramar Habana Hotelben
  • Szállás egy éjszakára Sancti Spiritusban, a 3*-os Hotel del Rijo-ban
  • Szállás egy éjszakára Camagüeyben, a 3*-os Gran Melias International Cuba Hotelben
  • Szállás egy éjszakára Trinidadban, a 4*-os Memories Trinidad del Marban
  • Szállás három éjszakára Varaderon, a 4*-os Memories Varadero Beach Resortban
  • Reggeli
  • All-inclusive ellátás Varaderon
  • Transzferek különbusszal
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
  • Helyi idegenvezető
  • Városnézés Havannában, Cienfuegosban, Trinidadban, Camagüeyben, Sancti Spiritusban és Santa Claraban


Külön fizetendő:
  • Repülőtéri illeték: 149 000 Ft/fő
  • Javasolt borravaló: 30 EUR/fő
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás