Madagaszkár és Mauritius

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222730
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Madagaszkár, Mauritius
Város: Antananarivo, Andasibe, Tamatave, Sainte Marie

Szállás / program részletes leírása



Kelet-madagaszkári körutazás mauritiusi pihenéssel

Tervezett program:

1. nap: Budapest ...
Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Antananarivoba. Étkezés és éjszakázás a repülőgépen.


2. nap: ... Antananarivo (Madagaszkár)
Érkezés Madagaszkár fővárosába, Antananarivóba. Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Antananarivoban.



3. nap: Antananarivo - Andasibe
Reggeli, majd utazás kelet felé Andasibe-be. Útközben látogatás egy állatfarmon Mandrakában, hol Madagaszkár legtöbb hüllőfajtáját megismerhetjük. Érkezés az Analamazoatra Nemzeti Park mellett fekvő Andasibe-be a kora esti órákban. Vacsora. Szállás Andasibe-ben.



4. nap: Andasibe - Analamazoatra Nemzeti Park - Tamatave
Reggeli után felfedezzük az Analamazoatra Nemzeti Park különleges állat- és növényvilágát. Itt él a legnagyobb lemúrfaj, az Indri Indri, valamint láthatunk orchideákat és páfrányokat is. Séta a lemúrok énekétől hangos esőerdőben. Délután továbbutazás Madagaszkár második legnagyobb városába, Tamatave-be. Városnézés a tengerparti kikötővárosban, mely során elvegyülhetünk a helyiek nyüzsgő életében. Vacsora. Szállás Tamatave-ben.


5. nap: Pangalanes csatorna
Reggeli, majd egésznapos hajókirándulás a Pangalanes csatorna mentén, mely a keleti partvidék természetes lagúnáit és mesterséges víztározóit köti össze. A nap során apró halászfalvak mellett haladunk el és láthatunk banánnal, ananásszal megrakott pirogue-okat (teljes mértékben kézi munkával készült tradicionális facsónakok). Megálló Akanin`ny Nofy-ban. Az érintetlen természet eme csodás szigete nem véletlenül kapta a helyiektől az "álmok fészke" nevet. A területet az indiai-óceántól egy csupán pár méter széles homokdűne-sáv választja el. Látogatás az 50 hektáros Palmarium Magánrezervátumban, ahol Madagaszkár növényvilágával ismerkedhetünk meg. Visszautazás hajóval Tamatave-be. Vacsora. Szállás Tamatave-ben.


6. nap: Tamatave - Sainte Marie-sziget
Reggelit követően továbbutazás északra a buja növényzettel és hegyekkel határolt partvidéken. Megérkezés Soanierana Ivongo-ba, ahol hajóba szállunk, hogy átjussunk a Sainte Marie-szigetre. Transzfer a szállodába, majd fürdés, pihenés a világ ezen eldugott paradicsomában. Napozás közben a parton megfigyelhetjük a kaméleonokat és makikat, vagy felfedezhetjük a türkizkék óceán színes állatvilágát. Ha szerencsénk van, még hosszúszárnyú bálnát is láthatunk, melyek szívesen játszanak a szigetcsoport közelében. Vacsora. Szállás Sainte Marie-n.



7. nap: Sainte Marie
Reggeli után egész nap fürdés, pihenés az óceánparton. Fakultatív programlehetőségek a helyszínen. Vacsora. Szállás Sainte Marie-n.



8. nap: Sainte Marie - Antananarivo
Reggeli, majd fürdés, pihenés. Kora délután transzfer a repülőtérre, elrepülés Antananarivóba. Érkezés után majd városnézés Antananarivoban. Többek között megtekintjük az Ambohimanga palotát (`Kék domb”), mely a XVII. században épült, és 2001 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. Vacsora. Szállás Antananarivóban.



9. nap: Antananarivo - Mauritius (Mauritius)
Reggeli, majd látogatás Lemúr Parkban, ahol Madagaszkár jellemző állataival a lemúrokkal és makikkal, utóbbiakat meg is simogathatjuk vagy egy-egy fénykép erejéig még a vállunkra is ülnek. A park emellett fontos feladatának tekinti a lemúrok védelmét - egyre több és több a parkban született állatot telepítenek vissza természetes élőhelyükre. A park látogatását követően transzfer a repülőtérre. Elrepülés Antananarivoból menetrend szerinti járattal Mauritiusra. Érkezés a kora esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás Mauritiuson.



10. nap: Mauritius
Reggeli, majd egész nap fürdés, pihenés az óceánparton. Fakultatív programlehetőség: szigettúra, mely során megcsodálhatjuk Mauritius legszentebb helyét, a Ganga Talao krátertavat. Látogatás Curepipe-ben, ahol a helyi építészeti emlékek mellett a Trou aux Cerfs krátert is megtekinthetjük. (A program a helyszínen fizetendő.) Vacsora. Szállás Mauritiuson.


11. nap: Mauritius
Reggeli, majd egész nap fürdés, pihenés az óceánparton. Fakultatív programlehetőség: kirándulás Mauritius fővárosába, Port Louis-ba. Látogatás a Szent Ludwig katedrálisban, az Adelaide erődben. Séta a helyi piacon, ahol elvegyülhetünk a helyiek között, majd megtekintjük a Cukor Múzeumot. (A program a helyszínen fizetendő.) Vacsora. Szállás Mauritiuson.


12. nap: Mauritius
Reggeli, majd egész nap fürdés, pihenés az óceánparton. Fakultatív programlehetőségek a helyszínen. Vacsora. Szállás Mauritiuson.


13. nap: Mauritius
Reggeli, majd egész nap fürdés, pihenés az óceánparton. Fakultatív programlehetőségek a helyszínen. Vacsora. Szállás Mauritiuson.


14. nap: Mauritius ...
Reggeli, délelőtt fürdés, pihenés, majd transzfer a repülőtérre. Elrepülés átszállással Budapestre. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.



15. nap: ... Budapest
Megérkezés Budapestre.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Ambohimanga palota

A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékkel

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, hajóval

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, illetve helyi lodge-ban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    Helyszíni belépők, nemzeti parki belépők és program szerinti étk: 255 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)

    A 255 EUR/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

    Helyszíni vízum kb. 35 EUR

    Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap




    Keresés
    8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
    Utazási magazin


    Recommendation Engine, Recommendation System




    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás