Kuba: körutazás tengerparti pihenéssel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 216995
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Kuba
Város: Havanna, Guama, Cienfuegos, Ixia, Santa Clara, Varadero

Szállás / program részletes leírása



Körút: Havanna - Vinales-völgy - Guama - Cienfuegos - Trinidad - Cukorvölgy - Santa Clara - Varadero

Tervezett program:

1. nap: Budapest - Havanna
Elrepülés Budapestről egy átszállással Havannába. Érkezés, transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Havannában.



2. nap: Havanna
Reggeli után megismerkedünk Kuba fővárosával, mely 2,2 millió lakosával a szigetország legnagyobb városa is egyben. Megtekintjük a gyarmati Havannát, mely 1982 óta az UNESCO Világörökség részét képezi, a Nemzeti Parlament épületét (kívülről), a Katedrális teret, a Fegyverek terét, a Régi teret, az Assisi Szent Ferenc teret, az Ambos Mundos hotelt, Hemingway is megszállt, stb. Meglátogatjuk a Havanna Club Rum Múzeumot, majd a modern Havannát a Forradalom térrel és a Miramar területtel. Vacsora, szállás Havannában.



3. nap: Havanna - Pinar del Rio/ Vinales Völgy - Havanna
Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás a sziget nyugati felében található Pinar del Rio tartományba. A Vinales völgyben terem a legjobb dohány a világon, amely a híres kubai szivar alapját is adja. A nap során felkeresünk egy szivargyárat, ahol megismerkedhetünk a dohánytermesztés folyamatával és a kézi szivarsodrás "művészetével". Megállunk egy kilátópontnál, ahol szemügyre vehetjük a sziget legrégebbi geológiai formációit, az ún. mogote-kat (boglyahegyeket). Felkeressük az Indián- barlangot, amely egy nagyobb kiterjedésű barlangrendszer része, és amit a barlang mélyén húzódó folyó tesz még különlegesebbé. Csónakba szállva érjük el a hegy túloldalát. Visszautazás Havannába. (A program ára: 19.000 Ft). Vacsora, szállás Havannában.



4. nap: Havanna - Guama - Cienfuegos - Trinidad
Reggeli után utazás Guamaba, a Montemar Nemzeti Parkba. Itt található La Boca, ahol megtekinthetünk egy krokodil-költő farmot. Ezután hajóra szállunk, hogy átszeljük a Kincses lagúnát. A túlparton megismerhetjük, hogyan nézett ki egy indián falu, amikor Kolumbusz 1492-ben megérkezett a szigetre. Továbbutazás Cienfuegosba, melyet a "Dél gyöngyszemének" is neveznek, ez volt a sziget egyetlen városa, amit 1819-ben a francia gyarmatosítók alapítottak. Megtekintjük a Prado Promenade-t, a Jose Marti Central Parkot és a Terry Színházat, stb. Érkezés az elbűvölő Trinidadba a késő délutáni/ esti órákban. Vacsora, szállás Trinidadban.



5. nap: Trinidad - Cukorvölgy - Trinidad
Reggeli, kirándulás a Trinidad mellet fekvő Los Ingenios völgybe, amely valójában három összefüggő völgy. A három völgy, a San Luis-, a Santa Rosa- és a Meyer- völgy a 19. század folyamán a cukortermelés központja volt. A cukoripar virágkorában több mint ötven cukorgyár működött a völgyekben; akkoriban a gyárakban és a környező cukornádültetvényeken közel 40.000 rabszolga dolgozott. Felkeressük az egykor cukornádtermesztéssel foglalkozó Iznaga Haciendat, ahol a rabszolgatartás emlékei is fellelhetőek. Útközben megállunk egy kilátónál is, ahonnan csodás látkép nyílik a vidékre. Délután visszautazás Trinidadba és városnézés ebben a különleges hangulatú városban. Trinidadot 1514-ben alapították és 1988-ban UNESCO Világörökségnek nyilvánították. Megtekintjük a Plaza Mayor-t, a Palacio de Canter Múzeumot és a Canchanchara Bárt, ahol megkóstolhatunk egy kubai trópusi koktélt, a Canchancharát. Vacsora és szállás Trinidad körzetében.



6. nap: Trinidad - Santa Clara - Sancti Spiritus - Varadero
Reggeli, majd utazás Santa Clarába, ahol megtekintjük az Ernesto Che Guevara Mauzóleumot és a forradalomban fontos szerepet játszó páncélvonatot (Tren Blindado - kívülről). Továbbutazás Sancti Spiritusba, séta a hangulatos városkában, ahol bepillantást nyerhetünk a kubai mindennapokba. Sancti Spiritusban található Kuba egyik legrégibb temploma, melynek eredete a XVI. századba nyúlik vissza. Továbbutazás Varaderoba. Érkezés a délutáni órákban. Szobák elfoglalása, pihenés. Vacsora, szállás Varaderoban.



7. nap: Varadero
Reggeli, majd egész nap szabad program, fakultatív programlehetőségek a helyszínen, egyénileg (általában angol nyelven): delfin show megtekintése, katamarán túra vagy a varaderoi barlang felfedezése. Szállás all inclusive ellátással Varaderoban.



8. nap: Varadero
Reggeli, majd egész nap szabad program, fakultatív programlehetőségek a helyszínen, egyénileg (általában angol nyelven). Szállás all inclusive ellátással Varaderoban.


9. nap: Varadero
Reggeli, majd egész nap szabad program, fakultatív programlehetőségek a helyszínen, egyénileg (általában angol nyelven). Szállás all inclusive ellátással Varaderoban.


10. nap: Varadero - Havanna ...
Reggeli, szabad program, transzfer a havannai repülőtérre és elrepülés egy átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.



11. nap: ... Budapest
Érkezés Budapestre.



A változtatás jogát fenntartjuk!



Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- A gyarmati Havanna

- Trinidad városa és a de los Ingenios völgy (cukorgyárak)

- Cienfuegos történelmi városközpontja

- Vinales-völgy



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, hajóval

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas, fürdőszobás szobákban, Trinidadban magánházakban reggelikkel, Varaderoban all inclusive ellátással

- magyar nyelvű helyi idegenvezető, csoportkísérő

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    Belépők és a program szerinti étkezések: 95 EUR (a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő)

    Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap




    Keresés
    8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
    Utazási magazin


    Recommendation Engine, Recommendation System




    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás