Ciprus, a szépség és a szerelem szigete - kirándulással a törökök lakta Észak-Ciprusra

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 152442
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Ciprus
Város: Famagusta, Larnaca, Limassol, Nicosia, Paphos

Szállás / program részletes leírásaMindazon utasaink részére, akik erre az útra 2017. október 12-ig jelentkeznek, és befizetik az előleget, 5% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból, a félpanziós felárból és az esetleges egyágyas felárból. Teljes összeg – egyösszegű – befizetése esetén az előfoglalási kedvezmény 6%!

 

A Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete kiváló adottságokkal várja a turistákat: barátságos emberek, finom ételek, jó közbiztonság és nagyon kellemes éghajlat. A három kontinens (Európa, Ázsia, Afrika) találkozásánál fekvő sziget ókori és középkori emlékeinek szokatlan gazdagsága, az elbűvölő hegyi falvak a kulturális körutazások kedvelőinek is elsőrangú látnivalókkal szolgálnak. Az idegenforgalom fellendülése ellenére Ciprus ma is őrzi eredeti báját, szépségét. Sokan mondják: nem véletlen, hogy Aphrodité, a szépség és szerelem istennője a sziget partjainál született a tenger habjaiból.

1. NAP: LIMASSOL

A délutáni órákban elutazás Ferihegyről Larnacára, Ciprus nemzetközi repülőterére, transzfer a limassoli szállodába (7 éj).
Limassol városa Ciprus déli részén, a Földközi-tenger partján található. Központi fekvése révén az ország különböző részeibe induló kirándulások ideális kiindulópontja.

2. NAP: NICOSIA, LEFKARA

Egész napos kirándulás Nicosiába, Európa utolsó kettéosztott fővárosába. Városnézés: velencei városfalak, Famagusta-kapu, Érseki Palota, Szt. János-katedrális, Ciprus Múzeum (az ország legjelentősebb múzeuma – régészeti kincsek a bronzkortól a görög és a római korig) stb.
Ezt követően átruccanás a törökök lakta Észak-Nicosiába (útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges). Ismerkedés az óvárossal, látogatás az impozáns Selimiye-mecsetben, az egykori Szent Zsófia-székesegyházban, valamint a Büyük Han nevű XVI. századi karavánszerájban. Kora délután visszatérünk Dél-Nicosiába, szabadidő a Laiki Yitonia negyedben. A festői stílusban restaurált házak az árusokkal, kézműves üzletekkel, éttermekkel az évszázadokkal ezelőtti Nicosiába vezetik a látogatókat.
Délután visszautazás Limassolba, útközben pihenő Lefkara faluban, Ciprus „Szentendréjében”. A hangulatos hegyi falu lakói évszázadok óta foglalkoznak hímzéssel, a hagyomány szerint Leonardo da Vinci 1481-ben itt vásárolt oltárterítőt a Milánói dóm számára.

3. NAP: LIMASSOL

Pihenés, illetve lehetőség idegenvezetőnkkel egy sétára Limassol központjában.

4. NAP: KURION, APHRODITÉ SZÜLŐHELYE, PAPHOS, YEROSKIPOU

Egész napos kirándulás Limassoltól nyugatra. Először a több mint 3000 éves ókori város, Kurion maradványait látogatjuk meg, mely Ciprus leglátványosabb ókori emléke (gyönyörű fekvésű színház). Útban Paphos felé pihenő annál a romantikus hangulatú partszakasznál, ahol a legenda szerint Aphrodité, a szépség és szerelem istennője kikelt a habokból.
Városnézés Paphos-ban (UNESCO világörökség): királysírok a Krisztus előtti III. századból, Szt. Pál oszlop, ásatási terület a világhírű mozaikokkal. Szabadidő a régi kikötőben, lehetőség a kikötői erőd meglátogatására. (Paphos 2017-ben büszkén viseli az "Európa Kulturális Fővárosa” címet.)
Visszaútban Limassolba megnézzük Yeroskipou-ban az ötkupolás, ezeréves Ayia Paraskevi-templomot (gyönyörű freskók).

5. NAP: TROODOS-HEGYSÉG (LANIA, KIKKO-KOLOSTOR, MAKARIOS MAUZÓLEUM, KAKOPETRIA)

Egész napos kirándulás a Troodos-hegységbe, melynek legmagasabb csúcsa (az Olympos) közel 2000 méter magas. Délelőtt séta egy elbűvölő faluban, Laniában, majd Ciprus leghíresebb kolostorát, a Kikko-kolostort nézzük meg (az ortodox világ egyik leggazdagabb kolostora). A közelében, egy hegytetőn található Makarios érsek mauzóleuma (szép panoráma). Délután séta egy tipikus ciprusi hegyi faluban, Kakopetriában, a település szélén álló XI. századi Ayios Nikolaos templom értékes freskóinak megtekintése (UNESCO világörökség).

6. NAP: LIMASSOL

Szabadidő, pihenés.

7. NAP: ÉSZAK-CIPRUS (FAMAGUSTA, BELLAPAIS, KYRENIA, SZT. HILARION VÁRA)

Szabad program Limassolban.
Fakultatív program: Észak-Ciprus
Egész napos barangolás Ciprus északi harmadán, amely 1974 óta török megszállás alatt áll. A nap kezdeteként ismerkedés Famagustával, Othello városával: hatalmas velencei városfalak, Othello-torony, a gótikus francia katedrálisokra emlékeztető Lala Mustafa Pasa-mecset – az egykori Szt. Miklós-katedrális. E különös hangulatú városban sétálva úgy tűnik, mintha megállt volna az idő.
Továbbutazás a Pentadaktilosz-hegységen keresztül Bellapaisba. E falucska egy gyönyörű fekvésű hegyoldalban található. Látogatás az egykori premontrei-kolostor félig romosan is pompás gótikus épületegyüttesében. A következő állomásunk Kyrenia, amely városka bűbájos kikötője és a kikötő mellett álló erőd sokáig emlékezetes marad az odautazók számára. A tekintélyt parancsoló erődben egy érdekes hajóroncs múzeum is található.
Az észak-ciprusi kirándulás befejezéseképpen autóbusszal felmegyünk 700 méteres magasságba, az északi tengerpart fölé magasodó, lélegzetelállító fekvésű Szt. Hilarion várába. Az egykori királyi várból káprázatos panoráma nyílik a partvidékre és Kyrenia városára.
A fakultatív program ára: 22.700 Ft, mely tartalmazza a következő belépődíjakat is: Bellapais-apátság, Kyrenia erődje, Szent Hilarion vára (garantált indulás).
Figyelem: Az észak-ciprusi programhoz érvényes útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges.

8. NAP: KITI, LARNACA

Délelőtt szabadidő, majd félnapos kirándulás Larnacába. Útközben megállunk Kiti faluban, ahol a helyi templomban megnézünk egy VI. századi bizánci mozaikot, amit Cipruson a legszebb mozaiknak tartanak. Következő megállónk a Hala Sultan tekke: a Larnaca közelében található mecset az iszlám világ legjelentősebb zarándokhelyei közé tartozik.
Továbbutazás a Sós-tó mentén Larnacába. A város fő nevezetessége a látványos Szt. Lázár-templom. A legenda szerint Lázár, miután Jézus feltámasztotta, Ciprus szigetére hajózott, püspökké választották és itt is temették el. A templom és a Szt. Lázár ereklyék megtekintése után szabadidő.
Kora este transzfer a larnacai repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Figyelem: A napok sorrendje felcserélődhet.Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- a repülőjegyet,
- a transzfereket,
- a szállodai elhelyezést fél­pan­zió­val,
- az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást,
- a progra­mo­kat belépődíjakkal,
- acso­port­kí­sé­rőt (a budapesti indulástól a bu­da­pesti érkezésig),
- a helyi ide­gen­ve­ze­tést.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- fakultatív programok,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás 450 Ft/fő/nap. 

 

** Figyelem: Lehetőség van arra, hogy utasaink felár ellenében egy tengerparti 4 csillagos szállodában kapjanak elhelyezést. Ebben az esetben a félpanziós ellátást is a 4 csillagos szállodában biztosítjuk. Felhívjuk figyelmüket, hogy idegenvezetőnk az eredeti részvételi díjban foglalt szállodában tartózkodik majd, de természetesen szükség esetén segítséget nyújt.
A 4 csillagos szálloda választása esetén a fenti részvételi díjon (és az esetleges egyágyas feláron) kívül a következő extra költségek lépnek életbe:

4 csillagos szálloda felára: 42.000 Ft

Tengerre néző felár: 44.000 Ft/szoba 
(a 4 csillagos szálloda felárán felül)

Egyágyas felár felára: 15.000 Ft

 
 
Töltődik a foglalási lap
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak