Máltai körutazás tengerparti pihenéssel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 123896
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Málta
Város: Mdina, Mosta, Valletta

Szállás / program részletes leírása



Málta, az élő történelem

Málta a Földközi-tenger medencéjének középső részén elhelyezkedő, látnivalókban igen gazdag sziget. Nehéz még egy olyan helyet találni a világon, ahol oly nagy számban fellelhetőek a történelmi emlékek, mint itt.


Tervezett program:
1. nap: Budapest - Valletta
Elrepülés Málta fővárosába. Érkezés, transzfer a sziget egyik leghangulatosabb tengerparti üdülővároskájába, Buggiba-Qawra körzetébe. Vacsora. Szállás Buggiba-Qawra körzetében.



2. nap: Szigettúra - Mosta - Mdina - Valletta
Reggeli, majd egész napos autóbuszos szigettúra helyi idegenvezetővel: felkeressük a máltai lovagrend által alapított, középkori hangulatot árasztó fővárost, Vallettát. Séta a szűk utcácskákban. Ellátogatunk a Felső Barakka kertekhez, ahonnan lenyűgöző látványként tárul a szemünk elé, a Földközi-tenger legnagyobb természetes kikötője. Ezt követően megcsodáljuk a Szent-János (társ)Katedrálist, melynek belső díszítése és padlózata rendre kivívja a látogatók csodálatát. Szabadidő Vallettában, majd továbbindulunk a régi fővárosba, Mdinába, ahol egy szintén rendkívül hangulatos, ám Vallettától teljesen eltérő városképpel találkozunk. A városban olyan szuperprodukciókat forgattak, mint a Monte Christo grófja, vagy a Trónok harca. Meglátogatjuk a Szent Pál (társ)Katedrálist, majd elsétálunk a városfalhoz, ahonnan tiszta időben a sziget nagy részét beláthatjuk. Végezetül a Mosta városában található dómot keressük fel. Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.



3. nap: Tengerpart
Reggeli, szabad program, fürdés, pihenés. Vacsora. Szállás az előző napi szálláshelyen.



4. nap: Öblök és szigetek
Reggeli után transzfer a Sliema-i kikötőbe és hajókázás a Nagy Kikötő zegzugos öblei és három `kisvárosa” mentén (Vittoriosa, Senglea, Manoel sziget, Lazzaretto, Felső Barakka kertek, kórház, hajóépítő dokkok, stb.). Délután szabad program. Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.



5. nap: Hajózás Málta körül
Reggeli után szabad program, fürdés, pihenés vagy fakultatív programlehetőség: egész napos hajókázás Málta legfestőibb öbleibe. A kirándulás során elhajózunk Valletta, a Nagy Kikötő, a Marsascala-, a St. Thomas- és a Marsaxlokk-öböl mellett (Málta legjelentősebb halászfaluja), majd megérkezünk a Kék barlangokhoz (Blue Grotto), ahol, ha az időjárás engedi, megpillanthatjuk a barlangok csodálatos színeit. Továbbhaladva elhajózunk a Dingli sziklák mellett, majd láthatjuk azt a szigetet, melynél Szt. Pál Kr.u. 60-ban hajótörést szenvedett. Megállunk Comino szigeténél, ahol megcsodálhatjuk a híres Kék Lagúna kristálytiszta vizét és idő függvényében megmártózhatunk az öbölben. (A program ára: 9.800 Ft.) Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.



6. nap: Gozo szigete
Reggeli, szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulás Gozo szigetén. Komppal átkelés Gozora és a sziget történelmi, építészeti és természeti nevezetességeit keressük fel. Először a sziget fővárosába, Rabatba látogatunk el, melyet az angol királynő tiszteletére 1897-ben Victoriára változtattak, ma is ez a hivatalos neve, de a helyiek ma már egyre többen használják a város régi nevét. Felsétálunk a citadellához, a városfalról lenyűgöző a kilátás. Felkeressük a Ta` Pinui szűz kisbazilikáját, amihez számos csodatétel kötődik és egy ilyen csoda kapcsán a bazilikában II. János Pál pápa is celebrált szentmisét. Felkeressük a sziget nyugati partján található Dwejrát, ahol a sziget páratlan természeti adottságait csodálhatjuk meg. Itt állt egykor a híres gózói Azúr-ablak, mely a természet erejének esett áldozatul. Ha szeles időben érkezünk, magunk is láthatjuk a hatalmas erejű hullámokat, amelyek a szikláknak csapódva alakítják, formálják a sziget partvidékét. Érdemes egy pillantást vetnünk a tengerben álló Generális-sziklára, mely 1992 óta védett terület. Lesétálunk a beltengerhez, amely egy kb. 400 méter átmérőjű mélyedésben kialakult öböl, ami egy 60 méter hosszú alagúton át van összeköttetésben a nyílt tengerrel. Fontanaban felkeresünk egy üzletet, ahol helyi készítésű finomságokat kóstolhatunk és ha szeretnénk hazavinni belőlük, meg is vásárolhatjuk őket. Késő délután visszautazás Máltára. (A program ára: 15.500 Ft.) Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.



7. nap: Marsaxlokk - Blue grotto
Reggeli, majd kirándulás keretében vásárlás a festői halászfalu, Marsaxlokkpiacán, csónaktúra a lélegzetelállítóan szép tengeri kék-lila barlangokban. (Időjárásfüggő, a csónakázás a helyszínen fizetendő). Délután szabad program. Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.


8. nap: Valletta - Budapest
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre.



A változtatás jogát fenntartjuk!


A NAPOK SORRENDJE FELCSERÉLŐDHET!


Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Valletta városa



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- BBP biztosítás

- közlekedés busszal a program szerint, hajóval, komppal

- elhelyezés: középkategóriájú (hivatalosan 4*-os, viszont a magyar értékrendnek megfelelően 3-3+*) szállodában, kétágyas szobákban büfé reggelikkel

- magyar nyelvű idegenvezető

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések:95 EUR (a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő)

    Ajánlott borravaló: 4 EUR/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap




    Keresés
    8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
    Valami hasonlót?
    Utazási magazin


    Recommendation Engine, Recommendation System




    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás