Erdély téli arca

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 157405
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Románia
Város: Tusnádfürdő

Szállás / program részletes leírása



1. nap:
Indulás Budapestről reggel 06.00 órakor, folyamatos utazás az M5-ös autópályán rövid pihenővel. A határátkelés után Erdély területén folytatjuk utunkat érintve olyan városokat, mint Arad, Déva, Nagyszeben vagy éppen Brassó.Az Erdélyi medence gyönyörű déli vidékén keresztül megérkezünk a Keleti Kárpátok vonulatai közé. Elfoglaljuk szállásunkat Tusnádfürdőn, majd vacsora.

A következő három napra pihenést vagy programokat ajánlunk Tusnádfürdőn és környékén. Az ország legkisebb gyógyüdülő városa, Tusnádfürdő ideális a kikapcsolódásra, pihenésre. Csodás hegyek veszik körül, szikrázóan friss a levegő. Ajánljuk a 2013-ban átadott wellness központ kipróbálását, ahol több úszómedence, termálmedence és egyéb wellness szolgáltatások (szaunák, sókamra, gőzkamra) nyújtanak kikapcsolódást. De pihentető az is, ha csak sétálunk, felfedezzük a környéket.



2. nap:
Reggeli után elindulunk felfedezni a környék téli arcát. Reggeli után utazás a 950 méter magasan fekvő Szent Anna - tóhoz, melynek vizét a világ egyik legtisztább vizének tartják. Itt lehetőségük adódik egy vidám szánkózásra. Az 1,7 km hosszú szánkópályán csúszunk le, ezután a szánkókat összekötve terepjárókkal húznak fel minket újra a pálya elejére. Aki nem szánkózik, az sétálhat, kirándulhat a Szent Anna tó környékén. (az út árában benne van az odautazás a tóhoz. A szánkóbérlés és a felhúzás külön fizetendő). Délután hazatérés Tusnádfürdőre, majd kipróbálhatjuk a tusnádfürdői wellness fürdőt.Visszatérés a panzióba, vacsora.



3. nap:
Reggeli után felkeressük a Nyerges-tető nemzeti emlékhelyét. Ezután utunk Csíkszeredába vezet, ahol felkeressük a város egyik nagy látványosságát a Mikó várat, ami ma a Csíki Székely múzeumnak ad helyet. A múzeum meglátogatása után Csíkszeredából felkapaszkodunk a 980 m magas Tolvajos tetőre, ahonnan megközelítjük a Hargita hegység központi részének téli szórakoztató települését, az 1350 m tengerszint feletti magasságban fekvő Hargitafürdőt. Itt téli szórakoztató programokat próbálhatunk ki, motorosszánozhatunk, de sétálhatunk is a borvízek-mofetták világában. Visszatérés a panzióba, vacsora.



4. nap:
Reggeli után látogatás a Csíki Sör Manufaktúrába. A látogatás bepillantást enged a sörgyártás titkaiba, melyet sörkóstolás követ. Ezután Újtusnádra utazunk és lovas szánokra szállva körbejárjuk a csodálatos hegyekkel övezett vidéket. Közben részt veszünk szalonna és miccs valamint tarja sütésen. Pálinkázással és forralt borkóstolóval gyarapítjuk az élménygazdag napot.Vacsora a panzióban.



5. nap:
Korai reggeli után hazaindulás. Útközben megállóMáréfalván, ahol megismerkedünk a festett székelykapukkal. Ezután Korondra látogatunk, ahol elsősorban a székely népi fazekassággal ismerkedhetünk meg, majd a kirakodóvásárban lehetőség nyílik az iparművészeti remekek megvásárlására is. Ezután folyamatos utazás a Marosvásárhely - Kolozsvár - Nagyvárad - Budapest útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Figyelem! Ennek az útnak az útvonala más odafelé (M5 autópálya) és más hazafelé (M3 autópálya)!





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- félpanzió,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás