Dublin a Szent Patrik-napi zöldárban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 15090
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Írország
Város: Dublin

Szállás / program részletes leírása



A mindmáig élő kelta emlékek, az íreket eltöltő büszke nemzeti öntudat, az élet szeretete és a vidámság minden látogatót magával ragad. A jókedv és a hagyományok tiszteletének megtapasztalására jobb alkalmat nem is lehetne választani, mint a Szent Patrik-napi, minden ízében ír fesztiválon való részvétel.

1. nap: Budapest - Dublin
Elutazás Budapestről közvetlen repülőjárattal Dublinba. Transzfer a Dublin elővárosának számító elegáns Malahide-beli szállásunkra (4 éj).

2. nap: Dublin
Reggeli után az egész napot Dublinban töltjük. Panoráma-városnézés: a Trinity College, a Szent Patrik-katedrális, a vikingek alapította Krisztus-templom, az O’Connell út a Tűvel és a számtalan György-korabeli lakóház, melyek mindegyikének különböző a bejárati ajtaja (ennek oka, hogy a Guinness-kedvelő háziúr könnyen hazataláljon). A Guinness sörgyár és a Jameson whisky-gyár meglátogatása, és ezek termékeinek megkóstolása kihagyhatatlan program! Délután szabad program, vásárlás vagy közös séta a Temple Bar szórakozó negyedében. Választható esti program: ír zenés táncműsorral egybekötött vacsora.

3. nap: Wicklow-hegység
Reggeli után Írország zöld szívébe, Wicklow megyébe kirándulunk. Szelíd lankák közt haladva érjük el első úti célunkat, az ország legszebb főúri
kertjét és annak impozáns épületét, a Powerscourtkastélyt. A kellemes séta után Glendalough felé utazunk tovább, a „két tó völgyébe”. A temetőkert (kelta elemekkel díszített keresztek, kicsiny kápolna, egy 34 m magas kerek torony) meglátogatása után felkeressük a 6. században, Szent Kevin által alapított kolostort. Napunk utolsó megállója Avoca bájos kisvárosa, ahol egy tradicionális szövőműhelyt látogatunk meg.

4. nap: Szent Patrik-napi fesztivál
Reggeli után buszos transzfer Dublinba. Szabad program Írország védőszentjének, a kereszténységet Írországban elterjesztő Szent Patriknak ünnepén. Mindenki mulat, ünnepel, az utcák tele vannak, patakokban folyik a Guinness, zöldbe öltözik az egész város, a szó szoros értelmében „áll a bál”.

5. nap: hazautazás
Reggeli után szabad program Malahide-ban (séta a kikötőben vagy látogatás a 12. századi Malahide kastélyban). Késő délelőtt indulunk a reptérre, rövid itérővel a sziklákkal csipkézett tengerpart elbűvölő halászfalujába, Howth-ba. Hazarepülés.


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- belépők,
- helyi és magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- programon kívüli belépők,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás