Hozzászólások
-
Dátum: 2009.09.19 16:16
Visszatérne:

Elhelyezkedés:
Szolgáltatások:
Tisztaság:
Ellátás:
Szobák:
Általános benyomás:
Valószínűleg nem véletlen, hogy évek óta Sharm el Sheik öt legjobb szállodája között rangsorolják (Sharmon 250 feletti szálloda és resort van). Nevéhez méltóan (London első számú luxusszállodájának tulajdonában van) hibátlan minden elemében. Gyönyörű az építészet, rengeteg térrel, zuggal, nagyon szép megoldásokkal, aprólékos gonddal kialakított belső terekkel.

A főépület a tengerparttól jó pár száz méterre van. A főépület és a tengerpart közötti részen vannak a szobák földszint + emeletes épületekben, a három medence és vagy tizenöt étterem.

A part nagyon szépen rendben van tartva. A tengerpart csak a szálloda vendégeinek van fenntartva, nem engednek be vendégeket sem más szállodákból, sem helybelieket. Mint Sharmon a legtöbb helyen nem lehet közvetlenül bemenni a vízbe a parti sziklás részen lévő korallok miatt, hanem a mély részre úszó móló vezet. A móló végén a víz mát több tíz méter mély. Mi kicsi gyerekekkel utaztunk, a három éves kisebbik nem is szívesen fürdött e miatt a tengerben, de a hat évesnek külön örömet okozott a halak nézegetése. A móló végénél már ezerszámra vannak a legkülönbözőbb színes trópusi halak.

A szállodának három medencéje van a központi medence részen (pontosabban van több is, de azok a Royal Savoy szolgáltatást megfizetők részére van fenntartva, illetve van medence a gyerekjátszóban is). A legnagyobb területű fokozatosan mélyülő vizű (mint a homokos tengerpart). A gyerekeknek ez tetszett a legjobban. A vízmélység 0-ról indul, és másfél méterig mélyül. A második egységesen 1,2 méter mély, a harmadik vagy 1,80-as. A poolbár a fokozatosan mélyülő medencében van.

Egyiptomban - azokat az all inclusive szállodákat leszámítva, ahol nagyon sok orosz van - nem nagyon szokott baj lenni a kiszolgálással, de erre nem voltam felkészülve. A medenceparton folyamatosan járnak körbe a pincérek, hogy kérünk-e valamit enni, inni, jól érezzük-e magunkat, a törölközővel nem flangálhatunk csak úgy kedvünkre a napozóágyig, azt szigorúan a törölköző hordó fiú szállítmányozza el a törölköző pulttól utánunk másfél méterrel, ha kérünk egy kólát, akkor az első korty után odaugrik a pincér, hogy ilyenre gondoltunk-e. (Sokat törtük rajta a fejünket, hogy mi baja lehet egy pohár Coca Colának, amit meg tudnánk reklamálni. Amikor viszont nem sikerült elsőre a jeges kávé, és az érdeklődő pultosnak azt mondtam, hogy nem teljesen olyan, mint amit szeretnék, kicsavarta a kezemből és szigorúan újra gyártotta, majd nem mozdult mellőlem, amíg rá nem bólintok.) A kisebbik gyerek (úgy combközépig ér) a zsúfolt étteremben felborított egy hatalmas tálcát cipelő pincért. A tányérok összetörtek, a gyerek meg sírt (nem esett semmi baja, csak megijedt). Hatalmas kéztördelés, az étterem vezetője egész este vigasztalta a kisfiút - mondtuk, hogy jó lesz már, nincs semmi baja, - és az egész megfejeléseként másnap bocsánatkérő levelet kaptunk a szálloda-igazgatótól.

A szálloda jó messze van mind Na'ama Baytől, mind Old Sharmtól, kint a pusztában. Vagy öt éve a Savoy melletti szállodában laktunk, akkor még csak egy nagy pusztaság volt a környéket. Mostanra egy komplett szórakoztató negyed épült Soho Square néven.

Általában sokat jövünk-megyünk nyaralás alatt, de most nem volt motiváció lényegében ki sem mozdultunk a szállodából, - pontosabban még a szoba-medence-tengerpart-éttere m tengelyről sem léptünk le - mert igazából nem volt ok rá. Annyira jól éreztük magunkat, hogy az szinte meseszerű.

Talán csak egy dolog ami nem 100%-os, de sajnos ez mindenütt Egyiptomban általános, hogy mivel ki akarnak szolgálni minden ízlést, az ételek kicsit ízetlenek, bőven van dolga például az asztali sótartónak. Rengeteg féle fogás van (leves általában négy, látványkonyhában készült étel három, egyéb főfogás 15-20 féle, saláta, köret rengeteg, jobbnál jobb desszertekből és 20 féle különböző), de minden főfogás egy kicsit ugyanolyan ízű. Minden este valamilyen más téma köré csoportosítják az ételeket (pl.: hétfőn húsos nap van frissen sültekkel, kedden tenger gyümölcsei nap, szerdám mediterrán, csütörtökön egyiptomi, pénteken olasz).

A Savoy meglehetősen drága, ugyanakkor a viszonylag magas árért cserében az árának megfelelő szintű szolgáltatás is jár. Igazi telivér luxusszálloda, nagyon jó vendégkörrel.

Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:


Név: zozz (5)
-
Dátum: 2008.02.11 20:13
Visszatérne:

Elhelyezkedés:
Szolgáltatások:
Tisztaság:
Ellátás:
Szobák:
Általános benyomás:
Kifogastalan :)
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:






Keresés
   ok

Részletes keresés


keresés


Felhasználó kereső
Felhasználó név:
Név:
E-mail cím:
Hova utazott:


keresés


Utazás kereső
   ok

Ennyiért utaznék
   ok

max összeg/fő





© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak