Beszámoló

Egy felejthetetlen nyaralás Paralian!


Campus (5) beszámolója (11873 megtekintés)
szerkesztés alatt

Értékelés: 0*

Földrajzi elhelyezkedés, szállás: Paralia, Görögország, Olymposzi-riviéra, Görög szárazföld

Téma: Paralia

Utazás időpontja: 2010.07.05 - 2010.07.12



A múlt nyáron egy fantasztikus hetet töltöttem el a barátnőmmel és a szüleimmel Paralián. A kiutazás autóval is megoldható lett volna, ám mi inkább a biztosat választva, busszal tettük meg az utat. Bár fáradtan érkeztünk meg másnap, már az elején jó benyomásaink voltak. Először Ervinnel, a Campus Club utazási iroda telepített idegenvezetőjével találkoztunk, aki az egész társaságnak még aznap délelőtt tartott egy információs meetinget, és egy kis welcome koktéllal is kedveskedett. Tőle mindent megtudhattunk a környékről és a helyiekről, hogy mit érdemes megnézni, mit kell tennünk ha orvosra van szükségünk, egészen addig, hogy hol lehet a legjobb gyrost enni a városban. A mi érdeklődésünkre még azt is elmondta, hogy melyik nap hol van a legjobb buli.

A délelőtt folyamán elfoglaltuk szállásunkat a Villa Thalassa apartmanházban, mely valóban - az előzőleg mutatott képeknek megfelelően - nagyon szép volt, és tényleg megérdemli a "villa" titulust. Az elhelyezkedésével sem volt gond, a város központját rövid sétával lehetett elérni, esténként pedig a zene nem volt túl hangos, így a szüleim is tudtak pihenni.

Természetesen a strandon rengeteg időt töltöttünk. A tengerpart és a víz is tiszta volt, egy kicsit a Bulgáriában lévő aranyhomokos partra emlékeztetett. A strandon lévő nyugágyakat és napernyőket ingyen lehetett használni ha rendeltünk italt, mely ugyan nem a parton a legolcsóbb, de összességében körülbelül balatoni az árszínvonal.

Több fakultatív programon is részt vettünk, így például jártunk az Olymposon és a világ nyolcadik csodájaként emlegetett Meteoráknál. Nekem a legjobban a skiathosi hajókirándulás tetszett, a tenger alját is lehetett látni a hajóról, és egy pillanatra delfint is megpillantottunk. Amit sajnálok, hogy kimaradt, az a görög est, a szomszéd család szerint nagyon jó volt.

Általában magunknak főztünk, és ami meglepő volt, hogy például egy lecsót olcsóbban ki lehetett hozni, mint otthon, ugyanis a zöldség és gyümölcs árak alacsonyabbak voltak kint. Természetesen helyi étteremben is jártunk. Ebből a szempontból a város teljesen multikulturális, ugyanis nem csak görög, hanem például török és olasz étterem is volt. Sőt, mi a magyar (nem tévedés, még a pincérek is magyarok voltak!) étteremben is voltunk utolsó este. Ez apám miatt volt fontos, mert neki már nagyon hiányzott egy jó húsleves (a görögök nem igazán esznek levest). De szerencsére mi is találtunk magunknak valót, mert görög ételek és mindenféle tengeri herkentyűk is voltak. Az éttermi árak, ahogy elnéztük, a magyar árszínvonal közelében mozognak, egy jobbfajta gyros pedig általában 2 euró volt.

Amit még érdemes megemlíteni Paraliával kapcsolatban, az a rengeteg taverna és szórakozóhely. Talán mondanom sem kell, hogy minden második nap más diszkóban voltunk a barátnőmmel, és igen jól éreztük magunkat. A szüleim gyakran andalogtak a város sétálóutcáján, mely esténként teljesen megtelt, hétvégén még folklórműsorok is voltak. Ebből a szempontból is nagyon jó választás volt Paralia, hogy mi is megtaláltuk a számításunkat a pezsgő éjszakai élet tekintetében, és a szüleim is elégedettek voltak: amellett hogy gyönyörű helyeken járhattak a fakultatív programokon, még pihenni is tudtak.

Külön köszönjük az utazási irodában ülő hölgy kedvességét, aki készségesen segített nekünk az úticél kiválasztásában. Összességében elmondhatom, hogy kitűnően éreztük magunkat Paralián, és tervezzük, hogy jövőre is megyünk.




Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Keresés
   ok

Részletes keresés


keresés


Felhasználó kereső
Felhasználó név:
Név:
E-mail cím:
Hova utazott:


keresés


Utazás kereső
   ok

Ennyiért utaznék
   ok

max összeg/fő





© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak