Beszámoló

-


karcsika (368) beszámolója (26348 megtekintés)
szerkesztés alatt

Értékelés: 0*

Földrajzi elhelyezkedés, szállás: Lignano, Olaszország, Olasz Adria

Téma: Beach, Strand , Tengerpart, Thaiföld

Utazás időpontja: 2010.10.21 - 2010.10.29



Azt szinte közhelyszerű, hogy Thaiföld közel 1500 kilométernyi partvidékén és tetemes számú szigetén hihetetlen gyönyörű partokat lehet találni.

Phi Phi délen, Krabi és Phuket között található. Phi Phi valójában egy kisebb szigetcsoport: három nagyobb és több kisebb szigetecskéből áll.

Phi Phi hírnevét két itt forgatott film, az 1973-as Az aranypisztolyos férfi James Bond film (Roger Moore főszereplésével) és a 2000-es A part (Leonardo di Caprioval) tette ismertté. Nyilván nem volt véletlen a választás egyik esetben sem.

Mi Phuketről egy napos kiránduláson voltunk a Phi Phiken. Phuketen minden boltban árulják, gyakorlatilag azonos áron. A kirándulás tartalmazza A partnak is otthont adó öblöt, a James Bond-öblöt, egy majom-etető helyet, egy kis snorkellezést, egy kis fürdést és sok óra motorcsónakos száguldozást sok-száz lóerős speed boatokon.

A filmes reklámok hatására (is) nagyon sokan vannak a szigeteken, sokak fejében él úgy Phi Phi, mint a megtestesült földi paradicsom. (Ez a leírás egyébként meglehetősen pontos.) Ami rontja ezt az összképet, az a paradicsomot megtapasztalni akarók jelentős száma. Az összes egynapos túra hasonló az útvonalat jár be, egy-egy öbölben sok tíz hajó is összejöhet egy időben. A legkeményebb egy kis szigetecske (háromszáz méter hosszú és száz méter széles lehet) a visszafelé vezető úton. A sors kifürkészhetetlen fintora folytán minden egyes hajó megáll itt egy gyors fürdésre. A helyi hajókísérő azt mondta, hogy egy világvégi álomszigeten fogunk megállni fürödni. A világvégi is igaz volt, meg az álomsziget is. A vicces csak az, hogy mivel mindenkinek ezt mondták, rajtunk kívül még vagy százötven további hajó tett rövid látogatást. A sziget úgy tele volt, mint a Palatinus egy rekkenő augusztusi napon.

A tanulság csak az, hogy ha ott vagyunk a közelben Phi Phit vétek kihagyni, de ha van mód egy kis kutatásra, olyan útvonalat kell választani, ami némileg eltér a más árult útvonalaktól, vagy a szervező irodáknál külön útvonalat kell kérni.




Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Keresés
   ok

Részletes keresés


keresés


Felhasználó kereső
Felhasználó név:
Név:
E-mail cím:
Hova utazott:


keresés


Utazás kereső
   ok

Ennyiért utaznék
   ok

max összeg/fő





© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak