Beszámoló

Pozitív élmények!!!


Áginyó (1) beszámolója (19230 megtekintés)
szerkesztés alatt

Értékelés: 5*

Földrajzi elhelyezkedés, szállás: Chiraz Club Hotel 3*, Monastir, Tunézia

Téma:

Utazás időpontja: 2008.08.19 - 2008.08.29



Sziasztok!

Én tegnap jöttem haza Tunéziából a Dino Club Chirazból. Mielőtt elutaztam volna megnéztem pár fórumot, és elszomorodva olvastam a kritikákat. Nem akartam elbukni a pénzt, így elmentem. NEM BÁNTAM MEG! Élményekkel teli, és hangsúlyozom JÓ ÉLMÉNYEKKEL TELI jöttem haza, bár szívesen maradtam volna még pár hetet. 10 éj/11 napra mentünk. Bár a gépünk este 10-kor indult, így éjjel érkeztünk...erről igazán az utazási iroda sem tehet, hiszem nem ők határozzák meg a repülők menetidejét.

Először leírom a negatívumokat:

1. Bár 3*os a szálloda, itthon nem kapna annyit. Az ottani viszonyok között viszont érthető a 3*.

2. Nem Európában van(!) , az egy egészen más világ, és az ottani szemlélettel kell nézni mindent nem európai aggyal (így nem a negatívumokat hanem a pozitívumokat veszi észre az ember).

3. Penészes volt a fal helyenként a szobában, ami egyértelműen a rossz szigetelésnek köszönhető, és a fürdőszobai területet érinti.

4. A szobákat rendszeresen "takarítják". Felmosnak (felsöprés nélkül elmázgálják a koszt), lepedőt nem cserélnek túl gyakran de megigazítják az ágyat, és törölközőt is 2-3 naponta adnak újat, ahogy épp eszébe jut a takarítónőnek.

5. A tunéziai konyha egészen más mint a magyar. Sótlanul főznek, sok sáfrányt használnak, a rizsük szárazabb. Javaslom, hogy gulyáskrémet, konzerves májkrémet vigyen magával a nyaraló, ha hazai ízekre vágyik.

6. A városba látogatva mindenütt szemét az utcán, félig kész lakóházak,sok sitt és törmelék. Nagy a munkanélküliség és a szegénység. Ami lassú fejlődést eredményez.

7. A tenger nem tiszta, sok a hínár. /Egy öbölben fekszik a Dino Club Chiraz tengerpartja./



Remélem, aki eddig eljutott a beszámolóm olvasásában most már nem adja fel! Jönnek a jó dolgok!



Amiért én örülök, hogy Tunéziát választottam és a Dino Club Chirazt:

1. A szálloda gyönyörű kívülről, és a belső rész is nagyon hangulatos a hallban a szökőkúttal. A medencék tiszták. Jók a sportolási lehetőségek (ping-pong, foci,tollaslabda, vízilabda,darts, aqua-aerobic).Egy kis sétányon végigsétálva kb. 2 perc alatt eléhető a tenger, ahol jet-ski, banán, matrac, ejtőernyős-vizi sportolási lehetőség várja a turistákat.

2. A szálloda elég nagy, de folyamatosan javítják a hibákat. (Kifestették a szobát míg ott voltunk.)

3. Az ágyon virágokból és törölközőkből készített hattyút a takarítónő. Csak úgy, mert kedveskedni akart.

4. A svédasztalos kajakínálat nagy. Saláták, bárány-pulyka-hal-marhahús, rizs, főttkrumpli, krumpipüré, tészta, tepsiben sült rakottzöldségek, sütemény, sárgadinnye, szőlő, alma, körte,fagyi, olajbogyó, kapribogyó, lekvár, tojás, paradicsom, sajtok...stb. nem sorolok fel többet. Én személy szerint nem éheztem, bár nem mindig volt az én ízlésemnek megfelelő az étel, erről azt hiszem nem ők tehetnek. Kínálat volt! A pincérek nagyon kedvesek és gyorsak, az asztalok leszedését illetően. Napközben, a reggelitől kezdve lehetőség van étkezésre, és korlátlan italfogyasztásra éjfélig.

5. A szálloda személyzete kívétel nélkül, azon dolgozik nap mint nap hogy a vendég jól érezze magát. Mosolyognak, beszélgetnek. Külön a vendégek szórakoztatásáért kb. 10-15 fiatalt foglalkoztatnak (ők az animátorok), akik egész nap a gyerekekkel játszanak, sőt a felnőtteket is bevonják a játékokba (pl. a férfiakat vízilabdázni hívják, vagy darts-versenyre), a nőket aqua-fitness-re,vagy táncolni. Minden este van egy show-műsor, ami minden korosztály számára kíváló szórakozási lehetőséget nyújt. Itt sokszor a vendég is a show részesévé válik.(különböző kabarék, táncok, fakír-show, bűvész-show...) Az animátorok egész nap a vendégek között vannak, beszélgetnek-viccelődnek. Közvetlenségük egy európai ember számára először kicsit talán meglepő, de hamar rájön az ember, hogy ők ilyenek. Közvetlenek és mindig vidámak. Pont ezt az életérzést igyekeznek átadni.

6. Családok számára kifejezetten csak ajánlani tudom. A gyerekek egész nap mosolyogva rohangáltak, egyszer sem hallottam gyereksírást.



Mindent összefoglalva: nem azért mentem, hogy a szobában üljek egész nap, alvásra pedig megfelelt. Sokan talán azért élik meg rosszul a nyaralást mert nagy elvárásokkal indulnak. Én nagyon rosszra számítottam a fórumokon olvasott beszámolók után, és nagyon kellemesen csalódtam. Hozzá teszem, hogy számomra nem a külsőségek játszottak szerepet abban, hogy megítéljem a szálloda minőségét. Aki pompára vágyik, igazi luxusra az biztosan nagyot fog csalódni. Akinek fontos, hogy odafigyeljenek rá, kedvesen bánjanak vele, és nyugodt környezetben pihenhessen miközben kikapcsolódik és remekül szórakozik az szerintem jól fogja érezni magát. Mert érezhető, hogy a szállodának ez a célja. Még a penészes fal, és a sajátos konyha ellenére is, hangsúlyozom az ottani világot figyelembe véve(!), a maximumot nyújtják. Bár szeretem a tengert, a medencében is remekül éreztem magam. Nem fogytam egy kilót sem, és szerencsére nem is híztam! Viszont feltöltődve, kipihenve jöttem haza. Még sosem éreztem ilyen tőrödést, amit ott kaptam számomra idegen emberektől, mert úgy éreztem, hogy figyelnek rám és fontos nekik, hogy jól érezzem magam. Pozitív hozzáállásuk, jókedvük rám is átragadt, mint ahogy a mosolygás. Szívesen visszamennék, mert sok látnivalót tartogat még az ország számomra.



Még 2 fontos dolog:

1.Sokan arra panaszkodnak, hogy hasmesésük volt. Én úgy vettem észre, hogy a svédasztal arra csábítja a turistákat, hogy mindenből és mennyiségi korlát nélkül egyenek, ami valóban okoz problémákat. (A megoldás szerintem az önkontroll!) Véleményem és tapasztalatom szerint felgyorsul az anyagcsere, de a kiszáradás nem fenyeget, és nem gyengül le a szervezet, annyira hogy ágynak/wcnek essen bárki is. (Talán itt, talán más fórumon olvastam ezzel kapcsolatban hozzászólást, csak ezért jegyzem meg.)

2. A másik dolog, kedves nőtársaim...bizony a helyiek nem a fogpálcika alakra buknak. Szóval akinek Európában esetleg gátlásai vannak az alakját illetően, annak csak javasolni tudom Tunéziát, mert felér egy önbizalomnővelő tréninggel. (Talán segít kicsit helyrezökkenteni a lelkivilágunkat is, hogy megbékéljünk és elfogadjuk magunkat, sőt szeressük úgy magunkat ahogy/amilyenek vagyunk!) Egyet azonban ne felejtsünk el(!), sokan és sokszor mondják hogy "szeretlek". Ők nem abban az értelemben használják ezt, mint mi. Ezt ne érezzük tolakodásnak és ne is vegyük komolyan (ugyanis csak kedvességből mondják!), egyszerűen kezeljük úgy, mintha azt mondanák, "csinos vagy". Egy bók, s nem több.



Remélem, sikerült kedvet csinálnom a nyaraláshoz annak, aki még csak most csomagol. Jó utat és jó szórakozást kívánok!



sziasztok, Áginyó




Hozzászólások a beszámolóhoz


2008.08.31 14:06 almadi.janos (1)
Igazad van, nam európai ország, nem európai körülményekkel. Csak hát ezt a tényt minden utazási irodának tudatosítania kellene az értékesítéskor, valamint ehhez mért árakat kellene szabniuk! Ebben az esetben valószínűleg kevesebb csalódott utas jönne vissza Tunéziából.

2008.08.31 09:02 András (25)
Szia Áginyó!

Jajj, de jó ilyen élménybeszámolót olvasni. Mi is pont így érezzük. Mi 20-27 között voltunk ott. Így gondolkodtunk, ahogy Te és már mennénk vissza.

Üdv. András

2011.08.06 22:01 Beatrix (14)
sziasztok!

a Monastiri Skanes El Hana hotelba megyek szeptember végétől 1 hónapra. Senkitől még nem láttam a neten erről a hotelről értékeklést. Megtennéd nekem, hogy írnál a szállodáról mindent amit érdemes tudni. 1 hónapra itt foglaltam szállást. Érdekel van-e telepített idegenvezető , és milyen. Milyenek a szálloda a szolgáltatásai, a programok. Van-e fakultatív program lehetőség. Van- e a szobákban TV? Hajszárító? Jégszekrény? Lehet-e bérelni ezeket? Simán megkaptad-e azt a szobát amit kértél vagy volt huzavona. Volt légkondi és ha igen működött? Olvasom, hogy disco is van a szállodában ezek szerint zajos? Milyen a tangerpart? tisztítják? Vannak hínárok meg medúzák? A matracért mennyit kellett fizetni? Voltak-e más magyarok is a szállodában. Milyen a kaja választék. Mindig ugyanaz, vagy változatos? Voltál-e beteg a kajától? Van-e orvos a szállodában, masszőr?

Én tengerre néző szobát kértem milyen a terasz beépített vagy korlátos? Valóban szép a kilátás? Mennyire van messze a tengerparttól a szálloda? Azt tudom, hogy pont a tengerparton van, de lehet közben azért elég nagy távolság.

Törölközöt minden nap cserélnek? Takarítottak rendesen?

Melyik utazási irodával voltál? És mennyi időre mentél?

Én abszolút az utószezonban megyek az utolsó turnussal remélem a nyári programok még ekkor is lesznek.

Van fedett meleg vizes medence?

Bocs, hogy így lerohantalak de nagyon fontos lenne számomra a válaszod és képeknek is örülnék.

Köszönettel

Gyimesi Beatrix

bice@t-online.hu

2011 .08.06
Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Keresés
   ok

Részletes keresés


keresés


Felhasználó kereső
Felhasználó név:
Név:
E-mail cím:
Hova utazott:


keresés


Utazás kereső
   ok

Ennyiért utaznék
   ok

max összeg/fő





© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak