Beszámoló

Enni-inni Prágában


fcsabihu (5) beszámolója (33165 megtekintés)
szerkesztés alatt

Értékelés: 0*

Földrajzi elhelyezkedés, szállás: Nerudova Apartman, Prága, Csehország

Téma: Városnézés, Ital, étel, Olcsó utazás, Bevásárlás, Kocsma túra

Utazás időpontja: 2007.11.01 - 2007.11.04



Clinton egykori amerikai elnők 1993-ban prágai látogtása során feltétlenül találkozni akart a nagy íróval, Bohumil Hraballal. Hrabal ennyit üzent: várja törzshelyén, az Arany Tigrisben (U Zlatého Tygra). Az elnök meglepetésére nem csak őt találta ott, hanem egy másik híres cseh írót -mellékállásban a Cseh Köztársaság Elnökét-, Václav Havelt is.

A fentieket csak azért meséltem el, hogy érzékeltessem: a prágaiak a söröző fogalma alatt olyan komoly létesítményt értenek, ami akár nemzetközi protokollesemény színhelye is lehet. Ennek ellenére egyáltalán nem megközelíthetetlen helyek ezek az egyszerű turista számára. Igaz ugyan, hogy a híresebb vendéglőkben jó előre asztalt kell foglalni, ám egy kis utánajárással (főleg a helyiek segítségével) tulajdonképpen a Belváros bármely részében a látogató azonnal részese lehet a legendás prágai estéknek.

És most néhány praktikus válasz, a leggyakrabban feltett kérdésekre.

Árak: az étel drága, az ital olcsó. Ez azt jelenti, hogy akkor jársz jól, ha sokat iszol ;) Viccet félretéve: egy főétel ritkán jön ki 200 CZK alatt, egy korsó Pilsnert már 18 CZK-ért csapolnak. Az étel lényegesen olcsóbban kijön a szigorú értelemben vett belvárostól akár 3 sarokra lévő éttermekben is! Ismét hangsúlyozom: vedd igénybe vendéglátód segítségét, támaszkodj a helyismeretére!

Közlekedés: a Vencel teret több villamosvonal is érinti, praktikus és olcsó közlekedési lehetőség (a budapesti árak kb. fele). Az Óvárosban csak gyalog érdemes, csak a helyváltoztatás miatt fölösleges a magukat ajánló hintókra szállni, hiszen minden nagyon közel van, és minden sarkon találsz valamit, ami leköt: éld át, érintsd meg, fényképezd le...

Autópálya matrica, valuta, vásárlás: már Győrben, a benzinkutakon, de akár a magyar-szlovák határon is megvásárolhatod. 1 CZK ~ 9,5 HUF. Visszafelé Brünnben (Brno) van szupermarket, elképesztő áron juthatsz nagy mennyiségű cseh sörhöz vagy Becherovkához :)

Egyelőre ennyi. Comments are welcome.


Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Keresés
   ok

Részletes keresés


keresés


Felhasználó kereső
Felhasználó név:
Név:
E-mail cím:
Hova utazott:


keresés


Utazás kereső
   ok

Ennyiért utaznék
   ok

max összeg/fő





© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak