Beszámoló

No és mi van a kisebb emirségekkel?



karcsika (368) beszámolója (18446 megtekintés)
szerkesztés alatt

Értékelés: 0*

Földrajzi elhelyezkedés, szállás: Egyesült Arab Emírségek

Téma: Dubai, Emirségek, Arab-öböl

Utazás időpontja: 2007.04.05 - 2007.04.12



Az Egyesült Arab Emirségekhez leginkább Dubai kapcsolódik, esetleg Abu Dhabi. Ez persze nem véletlen: a dubai sheik volt az első, aki rájött, hogy az olajért kapott pénzt nem csak arany Rolls Roysokra lehet fordítani, az építkezés még ennél is sokkal nagyobb mulatság, Dubai sheikje pedig megvalósította minden üzletember álmát, a marketing alapon tervezett és kivitelezett országot.

Ugyanakkor az Egyesült Arab Emirségek nem csak ebből a két városból/államból áll, ott van a további öt, Dubaitól északra haladva:

Sarjah, Ajman, Umm al Quwain, Ras al Khaimah, és a keleti parton Fujairah.

Mi láttam én belőlük:

Sarjah: semmit, nem mentünk be a városba, Dubaijal gyakorlatilag egybenőtt.

Ajman: viszonylag nagy területen fekszik, a közepén vannnak a kötelező felhőkarcolók, amúgy lehetne bármelyik ázsiai fejlődő városa: az utak nem különösebben gondosan kivitelezettek, jó poros minden, és a legtöbb felirat indiaiul van. Szerintem nem nagy mulatság.

Umm al Quwain még kevésbé mulatságos, sőt igazi koszos porfészek. A város egyetlen értékelhető építészeti emléke a most múzeumként funkionáló régi "palota", valójában vályog erőd. A tengerpart viszont valalmi lélegzetelállító UAQ mellett. Nagyon hosszú, lapos, finom, hófehér korálhomokos strand. Az egész partszakasz legszebb része ezen belül is, az Umm al Quwain Beach Hotel strandja. Mi autóval mentünk UAQ-be, és a Beach Hotel éttermében ebédeltünk, így kerültünk a szálloda partjára. Képek a galériában.

Ras al Khaimah: szerintem ez a legjobb, ha nem a nagy emirségeket nézzük. Egy nagy tó körül terül el a város. A bazáron kívül nem nagyon van semi, csak szép part (messze nem olyan szép, mint UAQ, vagy a Jumeira Dubaiban), és egy nagy bevásárlóközpont. Szerintem kifejezetten kellemes és vicces hely. Kellemes keveréke a régi és új világnak, bazár pedig az utcán evés fellegvára. Sok helyen sütnek pl. túrós süteményt kemencében (amikor a süteményt kiveszik, akkor a pék a járdán hadonászik a lapáttal), vannak indiai helyek, és találkoztunk vlamivel, amivel máshol nem: egy szendvicsző hellyel. A szendvicst kellett megvenni, és a zöldségek ki voltak téve az asztalokra, abból szabadon kehetett válogatni. Már ha beazonosítható volt a zöldség.

Fujaira: Fujaira nem az öböl, hanem az Indian óceán felőli oldalon van, azaz itt közvetlenül az óceánban lehet fürödni. Nekem kicsit értelmetlenek tűnt. Magas házakat akkor szoktak építeni, amikor nincs hely alacsonyaknak. Fujairában a prérin nöttek negyven emeletes épületek. A helyiek szerin ott Fujeirában az egyik legszebb a strand. Amikor persze mi voltunk, akkor éppen meglehetősen olajos (kőolajos) volt, és a teljes tengerparti sétányt építették. Viszont az utazásunk egyik legjobb ebédjét ettük itt egy indiai étteremben.

Fujeirába menet át kell menni az ország közepén. Remek utak vannak, nagyon jók kitáblázva. Az út mellett hétvégi bazár volt több helyen (rengeteg gépi műanyag szőnyeggel és orosz turistával, valamint hatalmas gyümölcskínálattal).


Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Keresés
   ok

Részletes keresés


keresés


Felhasználó kereső
Felhasználó név:
Név:
E-mail cím:
Hova utazott:


keresés


Utazás kereső
   ok

Ennyiért utaznék
   ok

max összeg/fő





© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak